This version of the page http://vj.net.ua/literature/entries (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-11-16. The original page over time could change.
Літературні події
Розділи
  • Контакт
  • Про сайт
  • Відгуки про VJ.net.ua
Останні статті
  • Окуповані (Okkupert)
  • 87-ме нагородження премією Оскар
  • Нескорений (Unbroken)
  • У темному-темному лісі (Into the Woods)
  • Теорія всього (The Theory of Everything)
Пошук по сайту
Сертифікати
Наша стрічка
Наш QR-код
Літературні події


"Золотий Бабай"

Засновник і організатор Літературного конкурсу "Золотий Бабай": Продюсерська агенція “Зелений пес”

"Золотий Бабай" - Всеукраїнський конкурс гостросюжетного роману. Вперше конкурс відбувся 1999 року. До складу журі увійшли такі знані люди, як Микола Жулинський, Юрій Макаров, Анатолій Дімаров, а очолив його Павло Загребельний.
Оцінка романів проводиться чотирма способами - за допомогою професійного журі, журналістського журі, голосування читачів та рейтингів за результатами продажів. Остаточна оцінка романів вираховується як комбінація чотирьох зазначених оцінок.

Сайт конкрсу: http://vsiknygy.com.ua/zb/index2.html

 
"Зоряний міст"

Харківський міжнародний фестиваль фантастики "Зоряний міст" проводить щорічно у Харкові клуб фантастики "Контакт". Окрім гостей з України, Росії і Білорусії, на "Зоряному мосту" побували учасники із США, Німеччини, Ізраілю, Литви, Естонії, Грузії, Молдови.

Перший фестиваль "Зоряний міст" було проведено в жовтні 1999 року на базі Харківського Національного Університету ім. В.Н. Каразіна. На інтернет-сторінках та в пресі Москви, Києва, Одеси, Санкт-Петербурга, Новосибірська з'явилися відгуки фанатів і гостей, велика частина яких - відомі популярні фантасти.

Програма фестивалю насичена і різноманітна і змінюється з року в рік. Головний принцип - фестиваль повинен бути, перш за все, робочим, і письменники мають змогу не тільки спілкуватися один з одним, а й віддаватися творчій  роботі, спілкуватися з видними вченними, полемізувати з ними або розробляти загальні теми. Важливим моментом в підготовці і проведенні "Зоряного моста" є організація зустрічей з читачами - школах і вищих навчальних закладах.

У 2007 році IX фестиваль проходив 13-16 вересня кращими письменниками-фантастами були визнані кияни Марина і Сергій Дяченко та Федір Березін з Донецька.

Сайт фестивалю: www.star-bridge.org 

 
"Київська Баррикада"

8-10 вересня 2007 року в м. Києві відбудеться Першій літературний фестиваль “Київська Баррикада”.
В програмі творчий вечір Юрка Покальчука з його книгою «Вогні великого міста», а також презентація книги "Не наступайте на любов", які відбудуться у Молодому театрі на Прорізній 17.
Наступного дня заплановано Ніч Поезії - просто неба, на Михайлівській площі, біля пам’ятника княгині Ользі виступатимуть найризикованіші поети України. Наприкінці фестивалю, 10 вересня, відбудеться суперзакрита вечірка "Літкорпоратив".

Організатор: Мистецьке об’єднання "Остання Барикада"

Сайт організатора: http://www.ostbar.com.ua

 
"Просто так"

"Просто так" - всеукраїнський фестиваль сучасної української літератури, який щоосені вже восьмий рік поспіль проходить в одному із найдревніших міст України - Коростені.

Фестиваль проводиться під патронатом Національної спілки письменників України і міського голови Коростеня, та складається із двох частин: конкурсної, яка проходить заочно, аби відібрати для виступів на фестивалі найкращі з надісланих творів, оптимізувати час виступів; і заключної, яка триває один день і на якій автори, чиї твори журі відібрало для виступів, читають свої твори зі сцени самі або запрошують для цього акторів. Обов'язковою є особиста присутність авторів на заключній частині фестивалю і їх поява на сцені.

Цього року у фестивалі взяли участь понад 200 авторів. Фінальна частина восьмого Щорічного фестивалю сучасної української літератури "Просто так" розпочнеться 8 вересня, у суботу, об 11.00. у місті Коростень Житомирської області, у старовинному приміщенні Районного будинку культури, який знаходить в центрі міста за адресою І.Франка, 4.

Сайт фестивалю: http://www.litfest.org.ua/

 
"Срібна підкова"

Єдиний на сьогодні в Україні україномовний фестиваль авторської пісні і співаної поезії "Срібна підкова" спрямований на пошук молодих українських авторів-виконавців, на виявлення самобутніх талантів. Тому до конкурсу допускаються лише ті молоді люди, які раніше не здобували лауреатських звань на пісенних фестивалях. Іншою своєрідною особливістю концепції фестивалю "Срібна підкова" є акустична природа акомпанементу та цілковита відмова від фонограм. Окрім того, обов’язковим є проведення в рамках фестивалю творчої лабораторії.

У 1995, 1996, 1997 та 2000 роках відбулися перші чотири фестивалі, які одержали широкий позитивний резонанс у засобах масової інформації. Свідченням успішних результатів фестивалю стало й те, що його організатори були запрошені до співпраці з Львівською державною телерадіокомпанією.

Цьогорічний 5-ий Молодіжний фестиваль авторської пісні та співаної поезії "Срібна Підкова" вдруге проводиться за новою схемою. у травні-серпні відбулися конкурсні тури у різних регіонах України, а 26 жовтня 2007 , традиційно у Львові, відбудеться підсумковий конкурсний змаг - фінал, гала-концерт переможців та концерти гостей Фестивалю.

Детальніше...
 
"Форум Видавців"

Форум видавців у Львові – це унікальний комплекс виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих, перш за все, на сприяння творенню в Україні цивілізованого книжкового ринку та піднесенню престижу української книги в суспільстві.
Ідея проведення Форуму як зібрання видавців для демонстрації своїх здобутків та обговорення спільних проблем належить Богданові Кравченкові і відтак успішно втілюється і розвивається громадською організацією “Форум видавців”, яку очолює Олександра Коваль.
Символом Форуму видавців є книжковий равлик (автор логотипу Михайло Москаль), який символізує "життя і смерть, вогонь і воду, безсмертя, те, що лишиться від нас після смерті, а також затятість, витривалість, поміркованість, розважливість”.
Гасло першого Форуму видавців: “Справи кепські. Але вони погіршуватимуться й далі, якщо ми не зробимо все, що в наших силах, аби їх покращити”, – актуальне й надалі, але від цього року ми віримо в те, що "AMOR LIBRORUM NOS UNIT".

Національна книжкова виставка-ярмарок "Форум Видавців" відбудеться 13-16 вересня 2007 року.

Сайт форуму: http://www.bookforum.com.ua/

Детальніше...
 
Більше статтей...
  • Вертикаль
  • Звуки поезії
  • Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок
  • НаЛІТ
  • Пожежна драбина
  • Ялтинський Сінані-Фест
<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 2
Іменинники
16 листопада


Меггі Гілленхаал (38)
Хостинг та підтримка надані