Мешканці Малоомелянівського масиву та Вересневого заплатять лише 40% за прокладання каналізації на бічні вулиці. 60% заплатять із міського бюджету. На це передбачають 4,2 мільйона гривень.

Про це йшлося під час позачергової сесії Луцької міської ради 6 жовтня - пише Волинське агентство розслідувань.

У програмі будівництва мереж водовідведення на 2015-2017 роки йдеться, що «рішенням сесії міської ради на 2015 рік було виділено 4300,0 тис. грн на будівництво мережі водовідведення у Вересневому, та 2500,0 тис. грн на будівництво каналізації на Малоомелянівському масиві».

Також «з державного фонду регіонального розвитку буде виділено на будівництво мережі водовідведення в мікрорайоні Вересневе (перша черга) 11566,23 тис. грн., на Малоомелянівському масиві близько шести мільйонів гривень».

Проте проект передбачає будівництво мережі водовідведення лише по центральних вулицях мікрорайонів. Натомість будівництво каналізаційної мережі прилеглими вулицями до центральної повністю лягають тягарем на самих мешканців. Тому із міського бюджету планують заплатити 60% цієї суми, тобто 4,2 мільйона гривень.

Натомість депутати Юрій Вега та Микола Дендіберін розкритикували таку програму, бо із бюджету мали б повністю профінансувати проведення каналізації, а не 60%, адже в бюджеті, мовляв, перевиконання.

Натомість автор проекту Наталія Бунда та міський голова Микола Романюк її підтримали, адже бюджет міста все ж «не гумовий», натомість без такої програми мешканці могли б платити взагалі 100% суми, а не 40%.