This version of the page http://dzyga.com.ua/ukrzriz/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-09-16. The original page over time could change.
Український зріз
  • 2013
  • 2010
  • Відео
  • Каталог 2010
  • WebHostingLab.org

Український Зріз.Лиман

автор картини: Володимир Костирко

Завантажити каталог
Трієнале  «Український Зріз.Лиман» вдруге представлятиме сучасне українське мистецтво за кордоном.

«Український зріз» - це бажання, потреба, необхідність побачити себе з боку.

Першa трієнале «Український зріз» у 2010 році була спробою само ідентифікації.

в теперішній трієнале для нас є важливим процес самоаналізу. і в цьому контексті показовим є вибір теми цьогорічного «українського зрізу» - це лиман, яка є радше конструктивною, ніж ідеологічною.

лиман, на нашу думку -  це теперішній символічний простір сучасного українського мистецтва. ми на виході з одного стану і на вході в інший. ми в середовищі дельти розпуття, в ситуації розточчя.

лиман - це мінливе явище, перехідний період і одночасно самостійний світ.

лиман - це безмежні і не прогнозовані можливості:  перетікання, бродіння, консервації, застою, новоутворення, трансформація, плинності та мутації ...

лиман - це гирла, протоки, тупики, естуарії.

Сама технологія експонування проекту також нагадуватиме лиман, і це буде одна велика та кілька окремих жанрово окреслених експозицій в різних галереях міста.

У проекті погодились брати участь: Василь Бажай, Михайло Барабаш, Юрій Білей, Антон Варга,Артем Волокітін, Андрій Гуменюк, Володимир Кауфман, Алєвтіна Кахідзе, Павло Ковач (junior), Володимир Костирко, Ростислав Котерлін, Тарас Котляр, Віктор Лавний, Андрій Лінік, Павло Маков, Микола  Малишко, Микола Масенко, Віктор Мельничук, Ігор Перекліта, Олег Перковський, Сергій Петлюк, Євген Равський, Сергій Радкевич, Олександр Рідний, Олександр Ройтбурт, Андрій Сагайдаковський, Роберт Саллер, Тіберій Сільваші, Лариса Стадник, Анатоль Степаненко, Володимир Стецькович, Анатолій Татаренко, Олег  Тістол, Володимир Топій, Руслан Тремба, Стас Туріна, Анатоль Федірко, Олекса Фурдіяк, Ярослав Футимський, Наталка Шимін.