This version of the page http://gazeta.dt.ua/authors/sergey__rahmanin (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-09-15. The original page over time could change.
Сергій Рахманін - Автор - gazeta.dt.ua

Сергій Рахманін

Перший заступник головного редактора DT.UA.

472 статьи
  • Дим над країною

    Якщо справді Москва скеровувала руку з гранатою, вона майже добилася свого. Якщо ні — отримала несподіваний трофей. Ще ніколи взаємна ненависть так виразно не домінувала в суперечках людей, котрі сповідують різні точки зору. Людей, які однаковою мірою переживають за долю країни. Хотілося б помилятися, але так грубо, зримо й жорстоко суспільство не розпорювали ні Іловайськ, ні Дебальцеве, ні Мукачеве. Ні злощасні "особливості Донбасу".
  • Андрій Садовій: протокол мого допиту з'явився у високих кабінетах за годину

    Публічною заявою про тиск на депутатів "Самопомочі" у переддень голосування щодо проекту змін до Конституції мер Львова вдарив у литаври. З наведеної нижче стислої розмови ми не дізнаємося про плани олігархів на участь "Самопомочі" в розпаюванні влади у майбутній ВР або про те, чи був свободівець Ігор Кривицький (у певних колах відомий як Пупс) на Банковій напередодні трагічних подій біля Ради. Цього разу Андрій Іванович звучав як оркестровий дзвіночок. Час нюансів…
  • Начальник Генерального штабу Віктор Муженко: "Я відповідаю за всі рішення, які приймав. У тому числі й за ті, які призводили до втрат"

    Під час розбору бойових операцій українських Збройних сил його ім'я згадують частіше за інші. Саме він найчастіше є об'єктом жорсткої критики, коли мова заходить про Іловайський котел, бої за Дебальцеве, битву за Донецький аеропорт. До начальника Генерального штабу генерал-полковника Віктора Муженка у військових, експертів, ветеранів, журналістів, родичів загиблих та зниклих безвісти нагромадилося безліч запитань. Професійних, емоційних, риторичних.
  • Батьківщина. Щоденник

    Це не спроба написати історію країни за 24 роки. Це шанс заново прожити минуле, осмислити пережите, поділитися побаченим. Це не літопис великих справ і віх, це замальовки про значні події і маленьких людей. Це не документальна хроніка, хоча жодна з історій не є вигаданою. Це 25 розповідей про країну, яка жива, доки ми її любимо. Доки ми за неї боремося.
  • Кома, крапка, крапка. Про приховані особливості конституційного процесу

    Особливий статус — поняття не лінгвістичне, а юридичне. Воно відрізняється смислом, а не назвою. Особливий статус — правовий стан, що відрізняє одного суб'єкта від іншого. Буковина або Поділля не можуть призначати власних суддів, прокуратуру, "народну міліцію", а "окремі райони Донецької та Луганської областей" — зможуть. Це і є особливий статус, хоч як його називай.  А назвали цей особливий статус "особливостями самоврядування", щоб не бентежити громадськість зухвалим формулюванням. І спантеличувати ту частину депутатського корпусу, яка замість юристів бере собі в помічники (помічниці) милих фігуристих панянок, дітей друзів та підприємців-спонсорів…   
  • Щоб не було нестерпно боляче…

    Українські політики й дипломати неодноразово відзначали, що виконання пунктів угоди має послідовний характер, і наша держава не зобов'язана дотримуватися 11-го до реалізації зобов'язань, закріплених у перших 10-ти. Але, як з'ясувалося, так думали тільки в Києві. Дуже скоро виявилося, що не тільки в Москві, Донецьку, Луганську, а й у Брюсселі, Берліні, Вашингтоні думали інакше.   
  • Конституляція?

    Легалізація сепаратистів на Донбасі серйозно послабить довіру до влади, призведе до загострення внутрішніх суперечностей і створить оптимальні умови для подальшого розхитування ситуації зсередини. Буде створено небезпечний прецедент, здатний надихнути сепаратистів інших регіонів. Буде дуже важко пояснити, за що пролито стільки крові. Це виглядатиме приниженням. Як правильно зазначив хтось із політиків, "ми запускаємо заразу в дім".  
  • Ека Згуладзе: "Я дуже, дуже не люблю, коли система починає прикриватися процесом"

    Ека Згуладзе. Цільна, логічна, системна. Пост глави Національної поліції вона навряд чи отримає. Чужа всім, хто хоче імітувати зміни. Близька кожному, хто готовий думати і діяти. Ека не шукає конфліктів і не втрачає стрижня. Вона вміє слухати. Вміє переконувати. Давно не зустрічав у владі людей, що заражають оптимізмом не словом, а ділом. Хочеться, щоб у неї все вийшло. Щоб нікому не було соромно.  
  • Тунель в кінці світу

    Укорінена вітчизняна звичка обирати менше з лих нарешті знайшла майже ідеальний об'єкт вибору. Від попередників Петра Олексійовича відрізняє умовна дистанція між вітриною й коморою. Популізм, лукавство і навіть брехня "папєрєдніков" були грубіші, очевидніші. А тут слухаєш, наштовхуєшся на розбіжність між обіцянками і справами, крутиш головою й шукаєш зачіпку: "Ні, ну все ж таки… Може… Ну час такий… А що, є кращий?"  
  • Гарбуз на тортику

    В багатьох є побоювання, що місцеві вибори відбудуться за старим "змішаним" законом, хоча в коаліційній угоді записано зобов'язання прийняти нові правила ("пропорційка" з відкритими списками). Підходи учасників законотворчого процесу концептуально різняться, кожен намагається проштовхнути схему, теоретично вигіднішу для конкретної політичної сили, а часу на утрясання немає.
  • Різьба шилом по милу

    Порошенко при певному розкладі може бути зацікавлений у дострокових виборах. Як у факторі відволікання від реальних проблем. Як у способі видалення з парламенту умовної "партії війни" на тлі порожніх розмов про вимушений мир. Як у можливості отримання сатисфакції після програшу НФ (наші політики більш помисливі, марнославні і злопам'ятні, ніж ви можете собі уявити). Як у механізмі пошуку нових, зговірливіших союзників. 
  • Чорно-біле синьо-жовте

    Ще кілька (не дай Боже) таких убивств — і Вашингтон із Берліном та Брюсселем почнуть висловлювати "крайню стурбованість" не Москві, а Києву. Що, власне, Москві тільки на руку. Незалежно від того, чи справді вона стоїть за вбивствами, чи грамотно інформаційно їх використовує. Саме про це варто подумати борцям із тими, хто "ллє воду на млин ворога".
Реклама
Читати @zn_ua
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости