This version of the page http://gazeta.dt.ua/authors/igor__maskalevich (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-09-08. The original page over time could change.
Ігор Маскалевич - Автор - gazeta.dt.ua

Ігор Маскалевич

Кореспондент DT.UA.

315 статей
  • Вугілля. Осіннє дежавю

    До початку зимових холодів залишилося менш як три місяці, до початку опалювального сезону — півтора. Як і торік, Україна ні до першого, ні до другого не готова. Невеличка світла пляма — вітчизняні атомні станції забезпечені паливом. І все. Але атомні станції при зупинених ТЕС працювати не зможуть — теплоелектростанції виконують оперативно регулюючу роль у Об'єднаній енергосистемі країни. А ситуація з вугіллям і його запасами на ТЕС більш ніж складна.
  • Атомне зберігання — (без)російський варіант

    Одним із найголовніших атомних довгобудів в Україні є будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Контракт на його спорудження підписано понад десять років тому. На виході одержали захоплюючу багаторічну історію за участі парламенту (законопроект "варився" там кілька скликань), депутатів облрад, сонму експертів і юрби інших зацікавлених осіб.
  • "Енергоатом". Західний вектор

    Зима дедалі ближче. І вона знову заскочила зненацька Кабмін. Поспішно створювані штаби, широкий потік паперів і тонкий струмочок грошей наразі не вселяють особливого оптимізму. Відносно світлою плямою на цьому тлі є ситуація з атомними електростанціями.
  • Приватизація. DESHEVLE.NET

    Тепер уряд знову озвучив плани під чудовою назвою "Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році". Вийшло гарно, ні до чого не зобов'язує і геть нереально. Цього разу у список загнали майже три з половиною сотні об'єктів. Серед них багатостраждальний Одеський припортовий (його збираються продати вже другий десяток років), який мляво віджимають у менеджерів Дмитра Фірташа, "Сумихімпром", енергетика (передусім 78-відсотковий пакет генеруючої компанії "Центренерго", кілька теплоелектроцентралей, блокуючий пакет "Київенерго").
  • "Чорноморнафтогаз": наказано забути?

    Нещодавно опубліковані дані консолідованої фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" за 2011–2013 рр. підтвердили те, у чому ніхто й не сумнівався, — Україна "забула" про своє на 100% державне АТ "Чорноморнафтогаз". Забула "зовсім"... Українську владу абсолютно не цікавить доля шельфових родовищ на власному континентальному шельфі Чорного моря?
  • Ще раз про крадіжку кийка

    Енергетична монополія Ахметова, як і будь-які інші штучно створені, має бути зруйнована. Це незаперечний факт. Однак пересічний тарифоспоживач і комуналоплатник нічого не виграє від того, що монополію одного олігарха замінять картельною змовою кількох, які розтягнуть його активи. Демонополізація має відбутися після того, як буде встановлено чіткі й прозорі правила ціно- і тарифоутворення в енергетиці. Без цієї умови ми з вами нічого не виграємо, а лише під виглядом демонополізації отримаємо одних упирів замість інших...  
  • Електрогрошовий удар

    Електроенергетика ледь-ледь виповзла із зими. Вугільні склади теплоенергогенеруючих станцій майже порожні, більшість ТЕС працюють на зниженій потужності, парою блоків. А попереду підготовка до нової зими
  • Гроші для "Кримнаш". Раунд перший

    Угода, здійснена батьками (усиновителями), не може суперечити правам та інтересам їхніх малолітніх, неповнолітніх або непрацездатних дітей". Нещасною "скривдженою дитиною" виступає ПАТ "Кримелектроцентраль", що належить Костянтину Григоришину, разом із Харківською ТЕЦ-5, котра, за деякими даними, контролюється Юрієм Бойком.
  • А в чому завдання: обігріти чи нагрітися?

    За нинішньою зимою очікується наступна, на яку потрібні ресурси й організаційна підготовка. Система вийде з зими в значно гіршому стані, ніж увійшла. А навесні знову треба буде наповнювати сховища газом, купувати вугілля і те ж саме ядерне паливо.
  • РЯТУВАЛЬНЕ КОЛО: чого і від кого ми очікуємо в новому уряді

    Нарешті все це закінчилося. Майже рік влада невтомно находила пояснення неспішності й нерішучості. Пережили. Вижили. Тепер обіцянки "жити по-новому" зобов'язані наповнитися конкретним змістом. Чи здатен вистражданий політиками уряд запустити багатостраждальні реформи?
  • Гібридні "атомні" війни

    Співробітництво "Енергоатому" з чеською ŠKODA a JS.s. дозволяє повністю замінити обладнання російських виробників, довести локалізацію виробництва комплектуючих в Україні до 70%.
  • Прощання з ДонБасом...

    У зиму, яка вже стоїть на порозі, теплова енергетика країни так само, як і місяць тому, входить без необхідних запасів вугілля.
Реклама
Читати @zn_ua
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости