This version of the page http://gazeta.dt.ua/archives/856 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-09-04. The original page over time could change.
Архів номерів - gazeta.dt.ua
Читати @zn_ua

Архів номерів

Зміст «Дзеркало тижня. Україна» №4829 грудня — 13 января 2012

Влада

Внутрішня політика

Юлія Мостова Про Драконів ані слова Три покоління — такі різні. Кожне — епоха. Покоління світлого минулого, сірого сьогодення й іншого майбутнього. Прерогатива президента Президент України Віктор Янукович відразу після 10 січня, коли завершаться новорічні й різдвяні свята, планує провести засідання комітету з економічних реформ. Альтернативи євроінтеграції немає Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сподівається, що Угоду про асоціацію з Європейським Союзом буде парафовано до середини лютого 2012 року. Експорт нафти і газу на 2012 р. поки що заборонено Кабінет міністрів установив квоту на експорт сирої нафти українського походження в 2012 році на рівні нуля тонн. Інна Ведернікова Чи можлива зміна влади в Україні наступного року? Ми вирішили поставити шанованим нами людям, а також тим, чия думка нам цікава, певне синтетичне запитання. Вийшло досить цікаво... Юрій Бутусов «Не станьте шлеперами!» 2011 рік у цитатах. Вибране. Олександр Макаров Казка про нараду Розпочинаємо засідання комісії з пошуку нетрадиційних джерел наповнення бюджету. О. Шалайський, В. Трегубов, Топ-7 схем полегшення бюджету Рейтинг «ефективно освоєних коштів» у році, що минає. Олександр Шаров «Усе це було не раз…» Жорстокий фінансовий романс.

Міжнародна політика

О. Богомолов, С. Данилов, Близький Схід: похмілля арабської весни Немає практично жодної арабської країни, в якій за минулий рік не відбулося бодай однієї акції протесту. Олександр Щерба Іронія долі, або З легким євро! Пос­тійні кредитори стають позичальниками, а одвічні позичальники — кредиторами. Олег Шамшур США: політекономічні пристрасті — всередині, економний... На позиціях Сполучених Штатів у світі помітніше позначаються складні й досить болючі процеси, які відбуваються всередині країни. Сергій Немирич Росія: останній рік сутінків 12-річні сутінки путінського квазі-бонапартистського режиму добігають кінця. Незрозуміло наразі одне: чекає на росіян, та й на нас як близьких сусідів, чорна ніч — чи світлий день.

Право

Міжнародна співпраця правоохоронців Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС затримали громадянина Грузії, якого розшукували правоохоронці цієї держави за скоєння вбивства. До Мельниченка запитання є На відміну від Кучми. Підсумки року Удвічі зросла кількість репресій в Україні проти мирних протестів, порівняно з минулим роком. Справа Луценка Це було б смішно, якби не рік за ґратами… Олег Шубін Стратегія захисту Голова правління Українського Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров вважає помилковим намір захисту Юлії Тимошенко не подавати касаційних скарг. Олексій Волков Уповноважені державою… Організації колективного обману.

Гроші

Макрорівень

Юрій Сколотяний Мартін Райзер: без підвищення прозорості «Нафтогазу»... Чотирирічний період каденції нинішнього директора Світового банку по Україні Білорусі й Молдові Мартіна РАЙЗЕРА закінчується з 2011 роком, що минає.

Фінанси

Андрій Алексєєв Микола Удовиченко: у нашої країни є непогані шанси... Сформувалося відразу кілька противаг, які компенсують уповільнення динаміки в галузях, більш чутливих до зовнішнього попиту.

Промисловість

Володимир Коваленко Авіапром України: крок до надії… Авіабудівна галузь України поступово виходить із затяжної кризи. Ганна Кудіярова Нам необхідно перемагати Крюківський вагонобудівний завод завдяки експортній програмі, що перевищує 85% обсягу продаж, завершує 2011 рік із хорошими виробничо-фінансовими показниками.

Енергоринок

Алла Єрьоменко Надра: кредит від правнуків Про те, як ними, надрами, від імені Українського народу розпоряджалися в 2011 році та як збираються це робити у 2012-му.

Бізнес

Валентина Посудевська Сирний парадокс Чому ж, коли в країні дефіцит молока, експорт такого «молокоємного» продукту, як твердий сир, не зменшується? Сергій Следзь Перший пішов! Приймання-передача першого українського швидкісного потяга для Євро-2012 відбулося в Кореї. Наталя Вареник Діловий астрологічний прогноз на 2012 рік від астролога... Цей рік сприяє індивідуалістам, які звикли працювати на себе, і не дуже хороший для людей команди.

Людина

Наука

Світлана Ісаченко Зашкалювання зіркових знань Вчений Кіт, що правив увесь цей рік, завів чернівецьких археологів у таємничі хащі прадавнього лісу і несподівано подарував унікальне відкриття. Лідія Суржик Гранди йдуть! Чи йдуть геть? Деякі події року, що минає, таки нагадали про неминущу цінність наукових знань і навіть претендують на роль знакових.

Освіта

Ольга Рось Марія Зубрицька: «Тенденції в нашій освіті викликають... Тоді як реформи Табачника повертають українську освіту і науку у вчорашній день, наші сусіди — поляки вирішили наздогнати Гарвард.

Культура

Анна Журавська Українська книжка є і буде! Не може не тішити тенденція випуску дедалі більшої кількості книжок українською мовою. New New Про те, як швейцарці українські громади навчали Підбито підсумки конкурсу на висвітлення у медіа найкращих практик самоорганізації сільського населення. Ольга Скрипник Свідок об’єднання давньої Русі Цей фоліант насправді неоціненний і унікальний. Ганна Пароваткіна Арт-провокатор Олег Кулик: «Сучасна людина — це зацькована... Життя і творчість Олега Кулика — блиск, мерехтіння, осяяння, осліплення. Олег Вергеліс «Найкращий день» Ось, друзі, мій персональний мрійливий творчий задум. З ухилом у новорічне фентезі. І з урахуванням усіх страшних «якщо».

Соціум

Михайло Винницький У Європу — через МОНМС ...або Суперечності законопроектів «Про вищу освіту». Ольга Жила Нова роль Діда Мороза, або Чудеса на кожен день Дітям, від яких відмовилися батьки, вкрай потрібна любов і піклування дорослих, які б узяли на себе роль сім’ї. Алевтина Шевченко Встигнути до кінця світу Неначе й дата не кругла, але населення нашої планети досить серйозно підготувалося до кінця світу. Ксенія Соколова Новий рік, що триває 24 години Вмикаємо уяву, йдемо за Новим роком у кожен по черзі часовий пояс. Сергій Махун Хотинська війна 1620—1621 років: «пам’ятати про всіх» Тривалий час Хотинська війна 1620—1621 років вважалася фактом виключно польської історії і тому лише побіжно згадувалася в підручниках з історії країн, які насправді мали безпосередній стосунок до неї Маріанна Гончарова Зроби диво, а все інше ми самі, або Здрастуй, Дідусю... Ось пишуть і говорять діти. Маленькі діти. І дорослі. Але теж діти. Олег Покальчук Світло на початку тунелю Пророцтво про вступ людства в «психозойську еру», за висловом академіка Вернадського, збулося. А. Котляр, С. Махун, Ялинка, шампанське і знову… ...Новий рік Підбиття підсумків року, що спливає, сумне й радісне — все впереміш. Володимир Олійник Різдвяний вечір – святий вечір в Європі XIX століття Є свята, які відзначають усі християни, так би мовити, в планетарному масштабі. Сергій Махун Рік Дракона: події, які змінили світ у Другому тисячолітті Спробуємо розповісти про найцікавіші, знакові історичні події, які відбувалися в рік Дракона в Другому тисячолітті.