This version of the page http://www.pauci.org/one_news.php?id=60 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-09-01. The original page over time could change.
PAUCI

Новини

Черкаси навчаються партиципацїї

ФУНДАЦІЯ
УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКОЇ
СПІВПРАЦІ
ПАУСІ

  • Енергоефективність
  • Публічне врядування
  • Євроатлантична інтеграція
  • Підприємництво
  • Участь молоді
Твиты от @ukrpravda_news

Новини

Захід організовано спільно та за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля, Асоціації політики для Відкритого Суспільства, Фонду Конрада Аденауера, Форуму Громадянського Суспільства Східноєвропейського Партнерства, Європейської Дипломатичної Академії.

Проекти

Фундація

Публікації

Підписатися на новини ПАУСІ

Повернутись до всіх новин
16 червня 2015

Черкаси навчаються партиципацїї

Для представників неурядових організацій міста Черкаси 4-6 червня 2015 року пройшов семінар Фундації ПАУСІ «Участь громадськості у запровадженні механізмів партиципаторного бюджетування».

Семінар відбувся в рамках Проекту Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади».

Протягом трьохденного семінару учасники разом з польськими та українськими експертами ознайомилися з досвідом Республіки Польща щодо активізації участі громадян у прийнятті рішень, методологією реалізації механізмів громадського бюджету (партиципаторного бюджету), а також обговорили план запровадження методу у м.Черкаси.

Семінар проводили експерти: Борис Мартеля – представник громадської організації «Топографія», м.Лодзь, експерт з партиципаторного бюджетування; Юстина Півко, працює у Центрі громадських комунікацій мерії міста Варшава на посаді координатора партиципаторного бюджету; Наталія Гринчук, м.Київ, кандидат економічних наук, доцент Національної академії державного управління при Президентові України, провідний науковий співробітник, завідувач відділу Науково-дослідного інституту соціально-економічного розвитку міста Київської міської державної адміністрації.

Андрій Міняйло, учасник семінару, студент Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національна академія державного управління при Президентові України: «Ми мали можливість змоделювати ситуацію коли частина учасників була у ролі жителів багатоповерхівки, а інша частина модераторами.  Хочу подякувати усім учасникам які були у ролі жителів. Дякую вам за те, що зіграли дуже реалістично, та продуктивно. Як ви здогадались я був у ролі модератора, зі мною була прекрасна дівчина, яка працює в органах влади. За браком часу вийшло дещо сумбурно, косо-криво, але ми зрозуміли, що до людей потрібно йти підготовленими, що існує велика недовіра між жителями та органами влади. Хоч самі працівники органів влади мають ті ж проблеми, що і звичайні жителі. Той досвід який ми отримали від поляків дуже цінний». 

Матеріали семінару:

Програма семінару

Громадянська активність на прикладі партиципаторного бюджету

Основні положення про партиципаторний бюджет у м.Лодзь

Основні положення про громадянський бюджет в мікрорайоні Вжешч Дольни

Бюджетний процес на місцевому рівні в Україні: правове регулювання, повноваження місцевої влади, учаcть громадськості

Положення про партиципаторний бюджет у м.Варшава на 2016 рік (польською мовою)

Методологія партиципаторного бюджетування («бюджет участі», «громадський бюджет») є формою прямої демократії та визначається як відкритий процес дискусії та прийняття рішень, в якому кожен мешканець населеного пункту має можливість подати власну пропозицію та шляхом голосування вирішити, в який спосіб витрачати частину місцевого бюджету.

Проект Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ «Партиципаторний бюджет – можливості для підвищення громадської активності і встановлення належного партнерства з органами влади» ставить за мету сприяти розповсюдженню нового механізму участі в Україні (у містах Черкаси, Полтава та Чернігів), використовуючи польській досвід у цій сфері.

Зазначеним Проектом передбачається навчання посадовців міської влади, громадських активістів з питань методології запровадження партиципаторного бюджетного процесу, навчальні поїздки до Польщі, а також опрацювання та запровадження за допомогою українських і іноземних експертів моделі формування місцевих бюджетів за участю громадян у містах-партнерах Проекту.

В рамках зазначеного Проекту Фундації ПАУСІ пройшли презентаційні зустрічі та одноденні семінари у міських радах Черкас, Полтави та Чернігова. Також відбулися триденні навчання для громадських активістів Чернігова, Полтави та Черкас. Наступним кроком Проекту передбачено навчальний візит до Польщі.

Проект реалізується у рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

НАПРЯМОК
ПРОЕКТ
24 серпня 2015

Вдосконалення бюджетного процесу у Вінниці та Черкасах

Експерти Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ відвідали м.Вінницю та м.Черкаси в рамках Проекту „Бюджети за завданнями у Вінниці і Черкасах: підтримка фінансової прозорості та належного врядування в органах місцевого самоврядування України”.

17 серпня 2015

Семінар з місцевого бюджетування

У Вінницькому районі 12 серпня 2015 року пройшло навчання представників державної адміністрації та органів місцевого самоврядування району.

04 серпня 2015

Польсько-український студентський форум «KPI Connect»

З 15 по 17 липня 2015 року на базі Київського політехнічного інституту відбувся Польсько-український студентський форум «KPI Connect» за підтримки Вільного Об’єднання «Разум», Компанiї «Rapoo» та Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.