This version of the page http://www.factor.ua/ukr/pro-kompaniju/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-08-25. The original page over time could change.
Інформація про Групу компаній «Фактор»
  • eng
  • укр
  • рус
  • Про компанію
  • Соцпроекти
  • Кар'єра
  • Контакти
  • Головна
  • Про компанію

Група Компаній «Фактор»

Друкарня «Фактор-Друк»

Найбільший в Україні поліграфічний комплекс повного циклу з виготовлення газетно-журнальної та книжкової продукції. Сьогодні кожна третя книга, кожна десята газета в країні друкуються в нашій друкарні.

Видавничий будинок «Фактор»

Лідер на ринку спеціалізованих періодичних видань України у сфері оподаткування, бухгалтерського обліку, фінансів і права. Сьогодні кожен бухгалтер України є нашим читачем або користувачем нашого інтернет-проекту.

Видавництво «Віват»

Входить в топ-п'ятірку найбільших національних книжкових виробників. Ми випускаємо дитячу, науково-популярну і прикладну літературу, а також публіцистику і подарункові видання під брендами «Віват», «Пелікан» і « Аргумент-Принт».

Аудиторська фірма «Фактор-Аудит» та Консалтинговий центр «Фактор»

За 20 років роботи ми створили багатопрофільну аудиторсько - консалтингову компанію, яка по праву займає лідируючі позиції в Україні.

Освітній центр «Академія Фактор»

Освітні онлайн та офлайн програми у сфері бухобліку, фінансів, управління проектами, IT, а також психологічні тренінги та мовні курси.

Торговий дім «Фактор»

Мережа фірмових магазинів канцелярських товарів, шкільно- офісного приладдя та ділових аксесуарів , а також служба сервісного обслуговування офісів.

Інші види діяльності

Група компаній «Фактор» також включає в себе пошиття одягу під маркою «Cardo», пелетне виробництво, і супермаркет продуктів «Їжа».

Місія компанії

Сприяти становленню європейських цінностей у бізнес-середовищі і суспільстві шляхом інформаційно-методичного забезпечення українського підприємництва і розвитку передових технологій управління виробництвом. Популяризувати естетичні, демократичні та громадянські погляди та ідеї, спрямовані на формування культуротворчим середовища.

Цінності компанії

Безперервне вдосконалення бізнес-процесів, методів управління, застосування інноваційних технологій, розвиток виробничої та технічної бази Прагнення завжди бути на крок попереду , задавати тенденції розвитку ринку і пропонувати клієнтам кращі якісні рішення Компетентність, прагнення до видатних результатів та постійного вдосконалення професійних знань і навичок Ми несемо соціальну відповідальність за свій продукт, відповідальність перед співробітниками , державою і суспільством, піклуємося про довкілля Бачення мети, спільні цінності, єдиний вектор спрямованості думки. Одне з базових правил - націленість на результат Ми вітаємо відкритість і доброзичливість у відносинах між працівниками всіх рівнів. Поважаємо право кожного відстоювати свою точку зору Системний комплексний підхід у вирішенні виробничих , організаційних і соціальних завдань , що забезпечує максимальний результат
Развиток
Лідерство
Професіоналізм
Соціальна відповідальність
Цілеспрямованість
Демократичність
Системність

Історія компанії

За роки свого розвитку ми проробили цікавий шлях і завжди прагнули бути кращими в тому, що робимо.

1991-1995 рік

Історія Групи компаній «Фактор» бере початок з 18 лютого 1991 року, коли було зареєстровано Науково-виробниче підприємство «Фактор» - основа майбутньої компанії.

Діяльність «Фактора» почалася з проведення семінарів для бухгалтерів і підприємців, а також з надання консультацій з питань бухгалтерського обліку та оподаткування. В інформаційному вакуумі, що панувало на пострадянському просторі, потреба в отриманні роз'яснень та консультацій від фахівців податкових і фінансових органів була досить високою, і аудиторія слухачів кожного семінару налічувала більше 1000 чоловік.

У 1993 році «Фактор» починає видавати та реалізовувати нормативну літературу і бланки бухгалтерського обліку та звітності, роблячи перші кроки у видавничій та торговельної діяльності. До кінця 1994 року створена розгалужена спеціалізована торговельна мережа «Фактор».

14 лютого 1995 вийшов у світ перший номер газети «Податки та бухгалтерський облік» - видання, в якому, крім публікації законодавчих і нормативних документів, розбиралися конкретні практичні питання. Незабаром газета завоювала популярність серед читацької аудиторії, і вже до січня 1996 року її тираж збільшився в 10 разів.

Перший офіс Групи компаній «Фактор»
1996-2000 рік

У 1996 році «Фактор» розширює свою поліграфічну діяльність і набуває перших друкарське обладнання для повноколірного друку. Вже до 2000 року починається будівництво масштабного поліграфічного комплексу європейського зразка - друкарні «Фактор -Друк».

Стрімко розвиваючи видавничий напрямок, «Фактор» починає випуск довідково- методичної літератури з фінансово-господарської діяльності підприємств. Починає виходити щомісячний додаток до популярної газеті «Податки та бухгалтерський облік», яке являє собою систематизований збірник нормативних документів з питань оподаткування та бухгалтерського обліку.

1998 рік - час активного формування власної Служби збуту. Окрім співробітництва з альтернативними службами підписки, «Фактор» відкриває представництва компанії у великих містах України, що дозволяє встановити ефективний зв'язок з клієнтами і сприяє поліпшенню якості продукції та зростанню тиражів. До 1999 року створена Служба передплати і кур'єрської доставки «Фактор-Преса».

Зростає потреба бізнесу в аудиторських послугах і консультаційної діяльності. Аудиторська фірма «Фактор -Аудит » отримує ліцензію на здійснення юридичної практики, у зв'язку з чим в структурі підприємства організований юридичний департамент, що забезпечує клієнтам всебічну правову підтримку.

У 2000 році стартує конкурс «Аудитор», який «Фактор» проводить серед студентів економічних спеціальностей вузів Харкова. Згодом конкурс виростає в популярний масштабний освітній проект, що охоплює всі регіони України.

Офіс Групи компаній «Фактор», пам'ятник архітектури XVIII століття
2001-2005 рік

Ступивши в нове тисячоліття, «Фактор» активно розвиває основні напрямки діяльності. Друкарня «Фактор-Друк» поповнює технічну базу сучасним обладнанням - ролевої друкарської машиною NewsLine S30. Процес випуску газет повністю автоматизований і відповідає зростаючим вимогам друку, серед замовників друкарні - провідні видання регіону. До 2004 року розширюється база обладнання та встановлюється лінія по виробництву книг у твердій палітурці. «Фактор-Друк» починає випуск власної паперово-крейдяної продукції під торговою маркою Helfer Office.

Портфель брендів Видавничого будинку «Фактор» поповнюється новими виданнями - виходять у світ газети «Власне Діло», «Бухгалтерський тиждень», журнал «Бухгалтер», що стає потужним імпульсом для розвитку видавничого напрямку компанії. У 2003 році покладено початок нового витка видавничої діяльності - утворена редакція дитячої та художньої літератури «Пелікан», яка згодом відділена в самостійне підприємство з однойменною торговою маркою.

Аудиторська діяльність компанії виходить на якісно новий рівень - спільно з німецькою фірмою Rodl & Partner АФ « Фактор-Аудит » створює нове підприємство «Фактор - Редль - Аудит».

«Фактор -Преса» продовжує розширювати територію присутності, займаючи лідируючі позиції серед передплатних агентств України. До 2005 року послуги служби передплати і кур'єрської доставки доступні клієнтам в 18 обласних центрах країни.

«Фактор» розробляє для своїх клієнтів унікальну програму лояльності - довгострокову акцію «Вибери собі подарунок», яка дозволяє клієнтам компанії накопичувати спеціальні бонуси і обмінювати їх на подарунки. Уже в перші місяці акції зростання продажів у торговельній мережі «Фактор» збільшується в півтора рази.

У 2003 році «Фактор» виступає організатором свята «Віват бухгалтер» - першого в Україні урочистого вечора, присвяченого працівникам облікового і фінансового сектора. Свято стає щорічним і до 2006 року отримує статус обласного заходу, на якому збираються бухгалтери з усієї України.

У 2003 році розвивається новий напрямок торговельної діяльності «Фактор» - відкривається магазин ділових аксесуарів і ексклюзивних подарунків «ДА» .

Підписання договору про створення «Фактор Редль Аудит»
2006-2010 рік

Видавничий будинок «Фактор» успішно виводить на ринок нові проекти - газети «Бюджетна бухгалтерія», «Оплата праці», «Місцеве самоврядування» та ін. Кожне видання вузько сегментовано і відповідає запитам своєї аудиторії. Видавництво дитячої та художньої літератури «Пелікан» досліджує зарубіжні ринки книговидання і в 2010 році представляє свою продукцію на міжнародних виставках у Болоньї, Франкфурті, Москві та Львові. Це стає початком плідної співпраці із зарубіжними партнерами і виходом на нові ринки за межами України.

Друкарня «Фактор -Друк» поповнює парк друкарського обладнання унікальної для України машиною - MAN Roland Uniset 75 , яка збільшує виробничі потужності в 2 рази. З 2008 року підприємство стає найбільшим поліграфічним комплексом Східної України, що дозволяє привернути увагу великих зарубіжних замовників.

Зростає обсяг і якість аудиторських послуг, і в 2008 році АФ « Редль - Аудит», за офіційними даними Державного комітету статистики України, була удостоєна звання «Лідер галузі».

Гордість друкарні «Фактор Друк» MAN Roland Uniset 75
2011-2015 рік

Час організаційних змін в компанії. Корпорація «Фактор» перетворена в Групу компаній - організаційно пов'язану систему підприємств різних видів діяльності, об'єднаних єдиною внутрішньокорпоративної культурою, високою якістю продукції і послуг. 2012 ознаменований стилістичним оновленням бренду «Фактор» у відповідності з сучасними вимогами дизайну.

У 2013 році створено Видавництво «Віват», яке об'єднало три торгові марки - «Пелікан», «Аргумент Принт» і «Віват» . У молодого видавництва вже є чимало досягнень, серед яких отримання урядової премії ім. Лесі Українки за книгу «Чудова подорож Нільса з дикими гусьми» (ТМ «Пелікан» ) , включення дитячої розвиваючої книги «Долоньки» в список кращих видань (Honour List +2014, № 134, на думку Міжнародної ради з дитячої книги (International Вoard on Вooks for Young People - IBBY).

Друкарня «Фактор -Друк» впевнено виходить на європейський ринок, і в 2014 році спільно з Видавництвом «Віват» демонструє свої можливості на найбільшій у світі книжковому ярмарку Frankfurter Buchmesse. Для обох підприємств результатом стає розширення ринку збуту завдяки співпраці з європейськими партнерами.

Розвивається освітня діяльність компанії - відкритий Освітній центр «Фактор», який надає цілий ряд програм для початківців і просунутих бухгалтерів. В рамках Академії «Фактор» ( спільного проекту ГК « Фактор» та Харківської Національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова ) на регулярній основі проводяться майстер-класи та лекції для студентів.

Видавничий будинок «Фактор» розширює свою аудиторію в інтернет-просторі. Новий проект Видавництва - журнал «Бухгалтер 911» - інформаційний портал, оперативно розповідає про події в сфері бухгалтерського та податкового обліку.

У 2015 році ГК «Фактор» проводить у Харкові перший книжковий фестиваль Kharkiv BookFest.

Kharkiv BookFest. Книжкова рада