This version of the page http://www.sockraina.com/news/19078 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-08-24. The original page over time could change.
Журналіст пояснив, чому Путін знищить Крим

Журналіст пояснив, чому Путін знищить Крим

Російська влада знають, що прийшли до Криму ненадовго, і тому будуть знищувати на півострові все, що можна. Щоб створити проблеми України, Заходу і кримським татарам.

Про це заявив український журналіст Віталій Портников.

Він зазначає, що першою проблемою окупованого Криму є те, що в Москві ставилися, відносяться і будуть ставитися до Криму, як до окупованої території.

"І цей погляд набагато точніше, ніж погляд самих кримчан, котрі вважають свій півострів" Росією ". Крим Росією ніколи не був і не буде, для чиновників з Москви це що завгодно - колонія, дача, військова база, але тільки не Росія", - пише журналіст.

"Біда в тому, що більшість кримчан і самі ставляться до землі, на яку їх батьки приїхали не так вже давно, з таким же диявольським зневагою. Конфлікт українського (і кримськотатарського) і кримського регіонального (і російського) сприйняття Криму - це конфлікт свідомості, що сприймає кожен регіон своїй землі як батьківщину і конфлікт свідомості, що сприймає більшу частину території - за винятком хіба що Садового кільця - як колонію. Ментально багато кримчан продовжують більше турбуватися з приводу долі цього самого кільця і ​​його володаря Путіна, ніж про долю самого Криму. І тому питання звільнення Криму від окупації - і колоністського деструктивного свідомості - залишається актуальним з точки зору виживання півострова. Росія і її прихильники його угроблять", - вважає Портников.

В якості наступної проблеми він називає те, що "окупант, який знову прийшов до Криму, є представником цивілізації войовничого невігластва і регресу".

"Якщо хтось вважає, що указ Путіна, передає Херсонес у федеральне ведення - це великий успіх захисників заповідника, то він помиляється. Саме зараз заповідник отримає "справжнє" начальство - всяких там Мединський, чий чиновницький раж вже не раз викликав острах у утвореної московської публіки. Саме зараз у справи заповідника отримає повне державне право втручатися патріарх Кирило. Тому що - про це не пам'ятають в Криму, але ж ми пам'ятаємо - півострів залишається в юрисдикції Української православної церкви Московського патріархату, а не самого Чистого провулка. І з формальної точки зору священики УПЦ МП в Криму і Севастополі не можуть діяти в обхід київського митрополита. Але тепер це все вже не має ніякого значення. Справжні мракобіси прийдуть в заповідник разом зі своїм божевільним державою. І вони його знищать, не сумнівайтеся", - пише Портников.

"І третє - Херсонес це тільки початок. Росія в Криму не дуже надовго, її правителі про це знають. І все, що можна знищити на півострові - щоб створити проблеми України, Заходу, кримським татарам - вони знищать. І це буде свідома стратегія Кремля, а не тактичні помилки. Просто Меняйло про це знає, тому що йому про це сказали на нараді. А херсонесским археологам або клоуну-колаборантів Чалому не доповів", - пише журналіст.

"Єдине, що можна порадити кримчанам - це жити у" внутрішній еміграції ", розуміючи, що бандити рано чи пізно заберуться разом зі своїми поплічниками. І тим, хто був кращими учнями дракона, доведеться спливати разом з ним", - резюмує Портніков.

Коментувати :

Live
   Зараз у ефірі
Питання в прямий ефір
наверх