This version of the page http://www.zagorodna.com/uk/budivnictvo (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-07-15. The original page over time could change.
Статті про будівництво |Статті про ремонт, дизайн, архітектуру, облаштування та озеленення - Zagorodna.com

Статті про будівництво





Тема: Рік:
Область:
Аналіз води, грунту
Чи є радон у питній воді?
У багатьох країнах радон є другою за значимістю причиною розвитку раку легенів після куріння.
Архітектура
Голландські архітектори побудували будинок, схожий на дюну
У Нідерландах побудовано незвичний будинок, що повторює форму дюн, серед яких він розташовується. Авторство проекту належить подружжю архітекторів, які й будуть проживати в цьому будинку, повідомляє портал «Іностраннік».
Благоустрій території
Як побудувати ставок на ділянці
Природні водойми - озера, ставки, струмки, - розташовані на території садиби, надають їй особливої ​​принадність, але вони зустрічаються вкрай рідко. Якщо водойми на ділянці немає, можна створити її самому.
Будівельні матеріали
Переваги дерев'яних матеріалів
Кожному, хто вирішив зайнятися будівництвом будинку або котеджу, хочеться, щоб він довго стояв і добре служив. Традиційним матеріалом для стін малоповерхових будівель спрадавна є дерево.
Будівництво та облаштування будинку
З чого будують таунхауси
Таунхауси почали будувати в Україні не так давно, і тому «начинка» блокованих двох-і триповерхових будинків відома і зрозуміла далеко не кожному. Споживач ще не навчився оцінювати якість таких будов. Водночас до 2013 року девелопери накопичили достатній досвід для того, щоб поставляти на ринок самі що ні на є «гарячі пиріжки» - таунхауси на будь-який смак, колір і гаманець. Загалом, прийшов час проникнути всередину і попорпатися в «начинці» сучасних таунхаусів.
Буріння та ремонт свердловин. Риття колодязів
Буріння свердловини на воду - оптимальне рішення для облаштування водопостачання заміського будинку
Найбільш прийнятним способом забезпечити водою заміський котедж можна вважати систему автономного водопостачання. Правда система водопостачання заміського будинку повинна бути достатньо захищена від промерзання взимку. Як джерело питної води часто використовуються колодязі або свердловини на воду.
Вікна. Двері. Перегородки
Від пластикових до дерев'яних - тенденції сучасної віконної моди
Віконна індустрія активно демонструє свій розвиток. Популярність вікон з ПВХ, яка протрималася більше 10 років на українському ринку, поступово йде в минуле.
Геологія. Геодезія. Картографія
Три «гео» на земельній ділянці: геодезія, геологія і гідрогеологія
Нова ділянка - це аж ніяк не акуратний газон, в куточку якого примостилися виводи комунікацій, а біля в'їзду - стовп лінії електропередачі, до якого можна підключитися. В'їзду може не бути, а кордони губляться десь у заростях бур'яну. З чого починати? На початковому етапі наша увага повинна бути прикута до питань трьох «гео»: геодезії, геології і гідрогеології.
Дерев'яне житлове будівництво
Як облаштувати дерев'яний будинок?
Сучасні дерев'яні будинки з оциліндрованих колод зовсім не схожі на старовинні російські хати. Різноманітність конструкцій дерев'яних будинків дає можливість створювати в них різноманітні за стилем інтер'єри. Але фон з натуральної деревини все-таки зобов'язує і багато в чому задає інтер'єр і декор для дому.
Дизайн інтер'єру
10 речей, які повинні бути в кожному домі
Щоб ваш будинок став по-справжньому комфортним і завершеним, у ньому обов'язково повинні бути присутніми певні речі. Не потрібно ламати голову, які саме - ми склали для вас список.
Електротехніка. Електрообладнання. Світло
Як вибрати обігрівач?
Нинішня осінь, налякала нас серйозними холодами вже у вересні, розвіяла всякі надії на "бабине літо" і змусила комунальні служби поквапитися з початком опалювального сезону. Для тих, кому досі не вистачає тепла в домі, а довга зима лякає можливими відключеннями опалення, розповімо про обігрівачі, які допоможуть зігріти ваш будинок.
Знесення будівель
Знести або реконструювати: будуємо новий будинок замість старого
Побудувати будинок навіть на вільній ділянці-справа не найпростіша. Ще складніше, якщо на земельному наділі є будови, які вам вже не потрібні, а на їх місці хочеться побудувати новий котедж або таунхаус.
Килими та покриття
З яких матеріалів найкращі пледи і покривала?
Ще разок ввімкніть уяву і уявіть собі плед. Ваша пам'ять напевно «намалювала» його картатим і вовняним. Подібний орнамент з пересічних вертикальних і горизонтальних смуг різного кольору іменується «тартан» і вважається класичним.
Кондиціонування. Вентиляція
Огляд новинок 2012 року на ринку кондиціонерів
Порівнювалися новинки різних брендів, найбільш ходової продуктивності. Моделі, наведені в огляді, підходять для більшості квартир, тому що дозволяють кондиціонувати площа від 20 до 25 м2.
Ландшафтний дизайн і озеленення ділянок
Ландшафтний мінімум: з чого почати?
Йде весна, ось-ось почнеться дачний сезон і виникне спокуса заїхати в розплідник або гіпермаркет, щоб придбати черговий хвойник або садову скульптуру.
Меблі
Які садові меблі купувати?
Вибираючи садові меблі, потрібно враховувати кілька важливих чинників, які впливають на зручність, збереження і красу таких меблів. Давайте розбиратися, у чому переваги і недоліки того або іншого виду.
Об'єкти і конструкції
Як обійтися без теплиці
Важко уявити собі заміську ділянку без хоча б без невеликої теплиці.
Опалення. Газопостачання
Опалення будинку: етапи, обладнання, особливості
Щоб зробити будинок досконалим у всіх сенсах, слід подбати про якість інженерних систем. Купуючи дизельні генератори, котли, труби, а також інше обладнання або комплектуючі, найбільш далекоглядні власники будинків віддають перевагу кращим матеріалами і тільки досвідченим фахівцям. В цьому випадку з'являється можливість побудувати даний притулок - комфортний, затишний і теплий будинок на довгі-довгі роки.
Охорона та безпека
Квартира, керована смартфоном
В рамках виставки Hi-Tech Building в Москві була представлена ​​модель "розумного" будинку, керованого за допомогою смартфона.
Покрівля, дах
10 міфів про металочерепицю
Весна - сезон початку будівельних і ремонтних робіт на дачних ділянках і в котеджних містечках. Тому зараз саме час оцінити фронт майбутніх робіт і запастися необхідними матеріалами, в тому числі покрівельними.
Поради щодо будівництва, облаштування будинку
Що робити, якщо ви залили сусідів?
У цій неприємній ситуації може опинитися кожен. Тут головне - не губитися, постаратися не сваритися з сусідами, спокійно з'ясувати, хто винен, і оцінити збиток. Ми підготували для такого випадку кілька практичних порад.
Проектування та будівництво
Популярні підсобки в типових квартирах
Раніше, коли асортимент житла був далеко не такий широкий, як сьогодні, та й вибору у черговиків практично не було, квартири з коморами і «тещиними» кімнатами цінувалися особливо високо. У наші дні навіть типові квартири, в тому числі «однушки», часто володіють площею, що дозволяє обладнати підсобні приміщення різноманітного призначення.
Ремонтно-будівельні роботи
У скільки може обійтися ремонт в новобудові?
Ремонт квартири в новобудові є майже обов'язковим і, що важливо, досить дорогим заходом для власника. Без створення більш-менш прийнятних умов проживати в квартирі, тільки недавно залишеної будівельниками, можливим не уявляється.
Розумний будинок
У Франції побудували «розумний будинок» для фрілансерів
На північному заході Франції в історичному районі Бретані побудований спеціальний будинок для людей, які не люблять залишати свою квартиру часто і надовго.
Сад та город
Яким повинен бути сад?
Вам пощастило, якщо ви можете самі спланувати свій сад. Більшість купує вже готові будинки та земельні ділянки, так що доводиться або миритися з тим, що є, або вносити свої зміни.
Сантехніка. Водопостачання. Каналізація
Зливай воду! Поради в очікуванні морозів
Інколи навіть досвідчені господарі, які мають будинок для сезонного проживання, допускають помилки при його консервації на зиму. А якщо власник будинку придбав його навесні, і це його перша зима, то готуватися до неї він повинен так само ретельно, як Нансен до дрейфу корабля «Фрам» через центр Арктики.
Сауни. Лазні. Басейни. Аквапарки. Фонтани
Вибирайте басейн з розумом
В сучасному світі лише ледачий не має дачі. А ось заміською ділянкою біля водойми похвастати можуть далеко не всі. Проте, з настанням спекотних літніх днів поплавати хочеться кожному. І якщо фінансові та конструкційні перепони ще можуть змусити дорослих відмовитися від самої ідеї, то турбота про дитячий відпочинок все одно зобов'яже багатьох вишукати можливості для влаштування особистого басейну.
Хочеш отримувати свіжі новини?
Увійти