This version of the page http://www.0532.ua/news/399008 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-06-29. The original page over time could change.
КОЛОСИТЬСЯ ЗЕМЛЯ ПОЛТАВСЬКА СПОРТИВНИМИ ТАЛАНТАМИ - 0532.ua

КОЛОСИТЬСЯ ЗЕМЛЯ ПОЛТАВСЬКА СПОРТИВНИМИ ТАЛАНТАМИ

  • Сайт города Полтавы /
  • Новости /
  • Интервью /
  • КОЛОСИТЬСЯ ЗЕМЛЯ ПОЛТАВСЬКА СПОРТИВНИМИ ТАЛАНТАМИ
КОЛОСИТЬСЯ ЗЕМЛЯ ПОЛТАВСЬКА СПОРТИВНИМИ ТАЛАНТАМИ
15:0315.10.2013

Головань А.Л. – голова обласної організації ВФСТ «Колос»

Фізична культура і спорт – це завжди краса, мужність, випробування сили волі, витривалості, прагнення до перемоги, до постійного вдосконалення. І коли ти пройшов нелегкий і тернистий шлях постійних тренувань, змагань, то вже в повсякденному житті неодмінно будеш сильнішим за примхи долі. Ось так і Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство „Колос”, яке за часи свого існування переживало і взлети, і падіння, і об’єднання з іншими товариствами, і знову відродження.

В 2010 році сільському товариству виповнилось 60 років. Пройдено нелегкий шлях від становлення до зрілості. В серпні 1950 року постановою Уряду на Україні було створено добровільне спортивне товариство „Колгоспник”, а в листопаді воно вже з’явилося і на Полтавщині. Пізніше, в 1964 році це товариство було перейменоване на „Колос” – символ сили і життя.На час свого зародження обласна організація налічувала 44 районних ради і 798 первинних колективів фізкультури.

Недаремно багато знаменитих спортсменів розпочинало свої перші кроки саме в сільській місцевості. Так, першу в історії золоту олімпійську медаль (1952 року) Україні принесла гімнастка, заслужений майстер спорту Радянського Союзу Ніна Бочарова, яка народилася в с. Супрунівка, Полтавського району. Пізніше олімпійською чемпіонкою з веслування стала заслужений майстер спорту СРСР Катерина Куришко, яка народилася на хуторі Теплому поблизу с. Веприк, Гадяцького району. З Полтавського „Колгоспника” почав свій зоряний шлях у великий спорт учасник ХХ Олімпійських Ігор у Мюнхені, учень Покровсько-Багачанської середньої школи Хорольського району, Борис Оніщенко, який здобув на цих Іграх золоту медаль з сучасного п’ятиборства.

У 1986 році усі спортивні товариства були реорганізовані в одне товариство профспілок і сільське населення залишилось практично викинутим на узбіччя із великого фізкультурно-спортивного шляху країни. Завдяки ветерану сільського спорту Володимиру Івановичу Рубану в 1990 році на Полтавщині було відроджено товариство „Колос”.

Багато було зроблено й досягнуто нашими попередниками, але ВФСТ «Колос» не зупиняється на цьому, постійно розвивається, працює за новими напрямками, намагається залучити до спорту якнайбільше сільського населення області.

В організаціях товариства «Колос» налічується 11 стадіонів, 5 спортивних залів, 853 спортивних майданчиків, з них 348 футбольних полів, лижна база та 1 кінноспортивна база. Основний напрямок діяльності нашого товариства – це розвиток масової фізичної культури серед сільського населення. В товаристві ми зберігаємо традицію проведення різноманітних змагань і намагаємось втілювати в життя нові.

Здійснюється реконструкція стадіонів у Великій Багачці, Пирятині, Решетилівці, Кобеляках, Оржиці, спортивного комплексу в Козельщині, гірськолижної бази в с. Стасі, Диканського району. В с. Розсошенці, Полтавського району побудовано сучасний спортивний комплекс з майданчиками зі штучним покриттям для міні-футболу і тенісу.

Все це дає можливість нинішньому поколінню сільських спортсменів перейняти приклад ветеранів і зробити вагомий внесок у розвиток спорту і оздоровчої роботи на Полтавщині. Багато уваги приділяє товариство розвитку фізкультурно-масової роботи серед сільського населення.

Стали вже традиційними проведення чемпіонатів товариства з шахів, шашок, настільного тенісу, волейболу (чоловіки і жінки), міні-футболу, армспорту, гирьового спорту, важкої атлетики, спартакіад серед колективів фізкультури сільських рад на «Краще спортивне село Полтавщини», ветеранів сільського спорту, спартакіади „Мамо, тато, я – спортивна сім’я”. Започатковані  спартакіади серед сільських голів та депутатів обласної і районної рад,серед керівників сільгосппідприємств,агрофірм і фермерських господарств.

Багато різноманітних змагань проводиться серед дітей різних вікових категорій. Кращі юні та дорослі спортсмени товариства беруть участь у суперфінальній частині Всеукраїнських сільських спортивних ігор. Є переможці та призери з гирьового спорту, футболу, шашок, настільного тенісу, перетягування канату, шахів, більярду.

За останні 5 років товариством підготовлено 198 кандидатів у майстри спорту України, 30 майстрів спорту, 10 майстрів спорту України міжнародного класу, 4 заслужених майстри спорту.

Що стосується рейтингу в області, то обласна ДЮСШ «Колос» вже три роки поспіль посідає перші місця з неолімпійських видів спорту. Найперспективнішими спортсменами в області з веслування на байдарках і каное зараз являються майстри спорту України міжнародного класу, неодноразові переможці і призери чемпіонатів України, Європи і світу серед молоді і дорослих Денис Камерилов, Едуард Шеметило, Роман Скорик (тренери Олег Камерилов і Тетяна Кострома). Добре себе зарекомендували і майстри спорту Олена Шокотько (третє місце на чемпіонаті світу серед юніорок), Дарʼя  Мотова (третє місце на чемпіонаті Європи серед юніорок і молоді).

Чемпіонами України серед молоді з легкої атлетики ставали вихованці обласної ДЮСШ «Колос», майстри спорту Сергій Лисенко і Антон Чепіжний(тренери Сергій Чепіжний і Юрій Щербак). Чемпіонками України серед дівчат є Ірина Шевченко (тренер Ю. Щербак) і Ольга Корсунь (тренер Василь Омельяненко).

Вихованці тренерів-викладачів з баскетболу Ігоря Юшка та Владислава Касяна (Лубенська ДЮСШ «Колос») стали бронзовими призерами чемпіонату України з баскетболу серед юнаків 1998 р. н. та являються багаторазовими чемпіонами області.

Я думаю, що не сказали свого останнього слова наші спортсмени з боксу і вільної боротьби. У них вже є досягнення на юнацькому і юніорському рівні України. Якщо ми їх збережемо в області, то вже через декілька років вони будуть захищати честь нашої держави на міжнародному рівні.

Юнацька і юніорська команди з армспорту вже кілька років непереможні в Україні. А в цьому році вже і доросла команда ввійшла до трійки найкращих. В 2013 році здобули право брати участь в чемпіонаті світу з армспорту серед дорослих – 3 чоловіка, юніорів і юніорок – 5 чоловік, юнаків і дівчат – 5 чоловік, ветеранів – один чоловік. Це вихованці тренерів Сергія Олійника, Артема Письмака, Валерія Срібного. Значні досягнення наших провідних спортсменів з армспорту на міжнародному рівні. Олег Дудко в 2011 році посів третє місце серед чоловіків на чемпіонаті світу, бронзовими призерами чемпіонатів Європи ставали Артем Письмак і Марина Шуліка. В 2012 році бронзовою призеркою чемпіонату Європи ставала Лілія Занько, серед юніорок Марина Шуліка і друге місце у Валентини Парагіної, срібним призером серед дорослих Артем Письмак.

Завдяки розвитку гирьового спорту в обласному товаристві «Колос» наша область впевнено вже багато років поспіль посідає перші місця в Україні серед дорослих, юніорів і юнаків, а наші заслужені тренери України Олег Мороз і Сергій Отисько в рейтингу кращих тренерів Федерації гирьового спорту України посіли відповідно перші і другі місця. Крім того, Олег Арсеньович Мороз був визнаний кращим тренером світу.

Заслужені майстри спорту Вʼячеслав Задорожний, Валерій Дромашко, Ігор Гавришко, Катерина Ваніна, майстри спорту України міжнародного класу Дмитро Назаренко, Олег Капшук, майстри спорту України Віталій Білоус, Сергій Силка, Руслан Срібний, Максим Гордійчук неодноразово ставали переможцями і призерами чемпіонатів України і світу.

Вихованці відділення спортивного танцю обласної ДЮСШ «Колос» (тренер вищої категорії Оксана Сідак) в минулому році посіли друге місце на чемпіонаті світу і виконали норматив майстрів спорту міжнародного класу.

Два останні роки обласна організація посідає перші місця з міні-футболу і футболу в рейтингу Центральної ради.

Базовим колективом у Полтаві являється аграрна академія. Завдяки ректору професору Аранчій Валентині Іванівні і завідуючому кафедри фізвиховання, професору Білодєду Анатолію Павловичу. Там створені чудові умови для занять і тренувань провідних спортсменів товариства.

Я думаю, що найближчим часом ми відновимо всеукраїнські змагання серед найсильніших спортсменів товариства з різних видів спорту. В планах нового керівництва це питання розглядається. В цьому році заплановані і Всеукраїнські змагання серед сільських, селищних голів, голів районних рад і їх заступників.

Дуже добре, що і обласна державна адміністрація, і обласна рада, управління з питань фізичної культури і спорту всебічно сприяють розвитку фізичної культури і спорту на селі. Зрозуміло, що без кваліфікованої роботи районних організацій ФСТ „Колос” неможливо добре організувати роботу всього товариства. Це, насамперед, організації Полтавського, Гадяцького, Кобеляцького, Миргородського, Глобинського, Новосанжарського, Кременчуцького, Оржицького, Лубенського та інших районів.

Сподіваємось, що разом за сприяння влади, бізнесу і місцевої громади ми зможемо підняти розвиток фізичної культури і спорту на новий більш якісний рівень.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции

Наше приложение для iOS и Android

www.0532.ua

Источник:

Комментарии
Добавляя комментарий, я принимаю и несу ответственность за выполнение Правил cайта

Последние новости

Национальный тренд: «модный приговор» в ответ агрессору (ФОТО)

Тема для обсуждения
17:0228.06.2015

На Полтавщині обговорили можливість надання допомоги по безробіттю для бійців з АТО

16:4428.06.2015

Благодійна екскурсія у Полтавський зоопарк. Фото

16:0128.06.20151

Поблизу Полтави загорілося авто з водієм всередині

15:2728.06.2015

Ідентифікували бійця з Полтавщини, який загинув у лютому в зоні АТО

14:4628.06.2015

Полтавські активісти готують акцію протесту у стін обласної прокуратури

14:4328.06.2015

Аваков нагородив двох правоохоронців з Полтавщини

14:0228.06.2015

ФК «Полтава» розгромила молодь «Зорі». Відео

13:3428.06.2015

На Полтавщині намагалися відмити понад 12 млн гривень

13:0528.06.2015

Не зважаючи на зливу, кінофестиваль «Відкрита ніч» у Полтаві все-таки відбувся

12:3028.06.2015

У Полтавській області знайшли 3,5 тони паленого алкоголю

11:4228.06.2015

Уродженка Полтавщини - срібний призер Європіади

10:4928.06.2015

На Полтавщині через коротке замикання ледь не згорів житловий будинок

09:5528.06.2015

Привітання очільників Полтавщини з Днем Конституції

09:0028.06.2015

План культурно-розважальних заходів у Полтаві на День молоді

08:0028.06.2015

Цветы и грядки в порядке - поливочный Шланг Xhose со скидкой 35%

Новости компаний
18:5027.06.2015

Полтавці провели масштабний забіг до річниці Полтавської битви та Дня Конституції

17:1927.06.2015

Полтавський нардеп вимагає скоротити кількість депутатів до 100 та зменшити тарифи

16:1827.06.20152

Мешканцю Полтавщини за крадіжку велосипедів загрожує 3 роки тюрми

15:5427.06.2015

Полтавці презентували туристичний потенціал області у Харкові

15:1827.06.20151

Полтавчанин Игорь Ксьонз: кто настоящий мужчина в животном мире

Рубрика: Быть мужчиной
14:1727.06.20151

На Полтавщині судитимуть харків’янина, через якого загинуло 10 осіб

14:1427.06.2015

На Полтавщині в кафе наливали палену горілку

13:4527.06.20151

У Полтаві відкрили третю вуличну бібліотеку

13:3327.06.20151

На Полтавщині горів будинок

13:0727.06.2015

В Полтаві за тиждень народилося 109 немовлят

12:3827.06.2015

Святкування дня народження полтавського Кадетського парку перенесли на 5 липня

11:4327.06.2015

Бійці «Полтави» повернулися з АТО

11:3227.06.2015

На Полтавщині у центральному магазині міста реалізовували наркотики

10:3727.06.2015

В Полтаві впав балкон історичної пам’ятки. Відео

09:5127.06.2015

План культурно розважальних заходів у Полтаві на 27 червня

09:1427.06.2015

Полтавська «Ворскла» зіграла внічию з «Олександрією»

08:5427.06.2015

Эксперт: стало известно, кто платит за воду на 50% меньше остальных

Новости компаний
17:1926.06.2015

Полтавські волонтери просять допомогти військовим медикам в зоні АТО

17:0226.06.20151

До сім’ї Бош Авто Сервіс приєднався «Центр Полтава»

Новости компаний
16:5726.06.2015

Полтавці від імені Мамая дозволили займатися сексом в Корпусному парку

16:3226.06.201510
Ещё новости...