Загальні положення

 Програма діє на основі конкурсів (Calls), оголошених Європейською Комісією. Для участі у більшості конкурсів Програми необхідно створити консорціум та обрати координатора проекту.

 Оцінювання поданих на конкурс проектів здійснюють експерти Європейської Комісії (для того, щоб стати експертом необхідно розмістити відомості про себе у спеціальній базі експертів).

 Фінансування відібраних проектів здійснюється після підписання Грантової Угоди. Кошти на реалізацію проекту перераховуються на рахунок  координатора проекту, а той, у свою чергу, розподіляє їх між партнерами. Валюта Програми — євро (тому українським установам для отримання  фінансування необхідно відкрити валютний рахунок в євро).

 Робоча мова Програми — англійська (вся юридична та наукова документація, у тому числі листування між партнерами здійснюється англійською мовою).

 Реєстрація учасників в Програмі, подання проектної пропозиції, підготовчі роботи з підписання Грантової Угоди тощо здійснюється в режимі on-line через Портал учасників (Participant portal).