This version of the page http://www.nokiantyres.ua/company-ua (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-06-08. The original page over time could change.
Nokian Tyres: Компанія
Друк
Розділ: Інформація про компанію та інвесторів / Компанія
« Назад
Компанія

Cтруктурні підрозділи


Шини для легкових автомобілів та мікроавтобусів

Даний підрозділ займається розробкою та виробництвом літніх і зимових шин для легкових автомобілей та мікроавтобусів. Основна продукція включає зимові шини з шипами та без, а також літні шини для їзди на високій швидкості. Саме ці сегменти ринку найшвидше розвиваються. Найбільше продукції продається у Північній Європі та Росії. Іншими важливими ринками є Східна Європа, країни Альпійського регіону та Північна Америка. Приблизно 80% чистих обсягів продажу припадають на продаж зимових шин. Приблизно 50% літніх шин є шинами двох вищих класів: "high performance” та "ultra high performance". Модельний ряд цього підрозділу швидко поповнився новими продуктами і займає міцне положення на ключових ринках. Відділ досліджень та розробок у своїй роботі активно використовує нові технології з метою підвищення безпеки продукції. Основні вироби виготовляються на заводах компанії у Фінляндії та Росії. За контрактами (на заводах інших компаній) продукція виробляється у Словаччині, Індонезії, Китаї та США. 
 


Промислові шини

Підрозділ з виробництва важких промислових шин створює шини для лісогосподарської техніки, спеціальні шини для сільськогосподарських та промислових машин. Розробка у цьому підрозділі сконцентрована на вузьких і зростаючих ринкових нішах – таких, як шини для лісогосподарської техніки та спеціальні шини для тракторів та різноманітних промислових машин. Приблизно 30% усіх шин у світі, призначених для лісогосподарських машин, є шинами нашої компанії. Nokian Tyres розробила шини для так званих лісозаготівельних машин CTL, винайдених у Північній Європі. Компанія є світовим лідером у цій галузі. Крім країн Північної Європи, до ключових ринків також слід віднести країни Центральної та Південної Європи, США та Канаду. Більшість продукції виробляється на заводі в Нокіа. З 01.01.2006 підрозділ з виробництва промислових шин функціонує як окрема компанія – Nokian Heavy Tyres.


Vianor


Мережа шинних центрів Vianor, що належить Nokian Tyres, є найбільшою та найрозвиненішою мережею  в Скандинавських країнах. Вона складається з понад 200 точок продажу у Фінляндії, Швеції, Норвегії, Естонії, Латвії, Україні та в Росії. Деякі точки працюють на умовах франчайзингу. Усі точки продажу мають однакову структуру та асортимент продукції. Мережа Vianor продає шини для легкових автомобілів та мікроавтобусів, а також для вантажівок. Крім шин Nokian, Vianor також продає шини інших провідних марок. До того ж, через мережу реалізуються інші автомобільні продукти і послуги – наприклад, колісні диски, акумуляторні батареї та амортизатори. Vianor займається заміною шин, установкою обладнання та заміною мастила. Нещодавно в мережі з’явилася нова послуга – сезонне зберігання шин.


Інша діяльність

Підрозділ відновлення протектора та виробництва шин для вантажних автомобілів відповідає за виробництво матеріалу протекторів та всі операції, пов’язані з нанесенням нових протекторів, а також за розробку та продаж шин для вантажівок. Nokian Tyres має 7 заводів відновлення протекторів: у Фінляндії, Швеції, Норвегії та Росії. Компанія є єдиним виробником матеріалу протекторів у Скандинавських країнах і найбільшим власником цехів відновлення протекторів у регіоні. Протекторні матеріали використовуються для відновлення протекторів шин для вантажівок, різноманітних промислових машин, а також легкових авто і мікроавтобусів. Ключова продукція включає зимові протектори на шини для вантажівок.
Основні ринки представлені в країнах Північної Європи, найперспективніші – в Росії та Північній Америці. Протекторні матеріали виробляються на заводі в Нокіа (Фінляндія) та за контрактом в Австрії. Шини Nokian для вантажівок виготовляються за контрактом в Іспанії. З 01.02.2006 назву підрозділу було замінено на Nokian Truck Tyres.