This version of the page http://hh.ua/article/14417 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-05-27. The original page over time could change.
Офісні працівники перестали займатися спортом

Офісні працівники перестали займатися спортом

Тільки 40% офісних працівників регулярно займаються фітнесом і виконують фізичні вправи. Кожен п’ятий взагалі не обтяжує себе фізичними навантаженнями, а решта згадують про «здорове тіло» рідко й безсистемно. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua. А проте люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, більш схильні як до нервового виснаження, так і до серцево-судинних захворювань. І це привід замислитись.

Згідно з даними, оприлюдненими ВООЗ за 2011-2012 рр., Україна посідає перше місце серед європейських країн за кількістю серцево-судинних захворювань. Нездорове харчування, малорухливий спосіб життя, а також наявність шкідливих звичок — усе це сприяє розвитку величезного спектру захворювань. Офісні співробітники потрапляють у зону ризику — засиджуючись в офісах допізна, вони не встигають займатись спортом, давати регулярне фізичне навантаження своєму організму.

Як стверджують спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров’я, мінімальне необхідне фізичне навантаження для людей у віці від 18 до 65 років — це півгодини помірної фізичної активності 5 разів на тиждень. Але, як виявилось у результаті опитування, тільки третина офісних співробітників регулярно займається спортом і виконує фізичні вправи як мінімум раз на два дні. І всього лише один із десяти знаходить час для щоденних занять спортом.

Решта ж наражають своє здоров'я на небезпеку всіляких «офісних» хвороб: 22% «білих комірців» згадують про спорт лише кілька разів на місяць, ще 22% займаються безсистемно, «набігами», а кожен п’ятий офісний співробітник взагалі не дружить із фізкультурою. Найчастіше причина такого ставлення до власного здоров’я криється в банальному бракові часу.

Якщо ж офісним працівникам і вдається вирвати хвильку для занять спортом, то кожен третій тренується, не виходячи з дому. Прекрасна стать надає перевагу заняттям у тренажерному залі: 43% жінок відвідують фітнес-зали і спортивні клуби. В аналогічній поведінці зізналось тільки 28% чоловіків. Вправи на свіжому повітрі не менш популярні й приваблюють переважно сильну половину людства (26% офісних співробітників і 11% співробітниць можна зустріти на спортивному майданчику або стадіоні).

А ось привести себе в форму або трошки розім’ятись після сидіння перед комп’ютером просто біля робочого місця може собі дозволити далеко не кожен. Тільки один із десяти офісних співробітників має можливість зняти напруження, граючи в настільний теніс або ж займаючись на турніку просто в стінах офісу. Наявністю тренажерного залу на території компанії можуть похвалитись лише 7% опитаних. Бігова доріжка і спортивний майданчик — ще більш рідкісне явище в малорухливому світі працівників офісу. Приблизно троє із чотирьох офісних співробітників працюють у компаніях, на території яких взагалі нема жодного спортивного обладнання. Якщо їм хочеться розім’яти м’язи, залишається тільки робити розминку в проходах між столами або в коридорі.

Більше за всіх часу присвячують спорту ТОП-менеджери і директори компаній. Для половини з них регулярні фізичні навантаження — це норма. Цього аж ніяк не скажеш про менеджерів середньої ланки. ТОП-менеджери надають перевагу заняттям переважно в тренажерних залах (майже 50%) або в себе вдома (33%).

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні-вересні 2013 року. Загалом було опитано 897 респондентів.


Результаты предыдущих исследований










Tweet

Інформація для ЗМІ та представників компаній

Шановні журналісти, для того, щоб отримати нові дослідження або коментарі чи уточнення до вже опублікованих, звертайтеся до менеджера зі зв’язків зі ЗМІ HeadHunter Україна Наталії Маціпури, написавши їй на адресу n.matsipura@hh.ua, або зателефонувавши за тел. 8 (044) 230-87-39 (вн.6318).


Представників компаній з питань проведення досліджень чи опитувань на замовлення просимо звертатися до департаменту продажів sales@hh.ua Тел. 80 (44) 230 87 398.


Компанія HeadHunter аналізує найбільшу базу резюме і вакансій у російськомовному Інтернеті, яка оновлюється щосекунди – це резюме понад 7 мільйонів фахівців із 8 різних країн Північної і Східної Європи. Ми проводимо опитування як по всій базі, так і для майже 400-тисячної аудиторії економічно активного населення України.





Понравилась статья? Расскажите о ней друзьям:




Tweet



Код для вставки в блог