This version of the page http://www.tekt.com/?mid=153 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-05-15. The original page over time could change.
Группа Компаний ТЕКТ
    РУС  ENG    
Фонды управления частным капиталом
Инвесторам
Владельцам бизнеса
Услуги для банков
Продукты биотоплива
Уведомление
Заявления
О компании
         Наш адрес:

г.Киев, ул. В. Васильковская, 64
(бывшая ул. Красноармейская)
тел. (044) 201-63-92,
201-63-94,
201-63-95.

e-mail:office@tekt.com

 
Главная

    Заявления


 

Голові та членам Тимчасової комісії з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих від травня 2006 року

МЕЛІХОВІЙ Т.І.

вул. Хрещатик, 36, м. Київ, 01044

Копії:

Київському міському голові КЛИЧКО В.В.

вул. Хрещатик, 36, м. Київ, 01044

 

Генеральному прокурору України ЯРЕМІ В.Г.

01601, м. Київ; МСП- 601, вул. Різницька, 13/15

 

Міністру внутрішніх справ України АВАКОВУ А.Б.

01601, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10

Голові Служби безпеки України НАЛИВАЙЧЕНКО В.О.

 

вул. Володимирська, 33, м. Київ, 01033

 

 

Шановна Тетяна Іванівна !

 

ПрАТ “Сучасне будівництво”, яке є акціонером підприємств ПАТ “ХК “Київміськбуд” щиро вітає Ваші наміри щодо вирішення гострих питань міста Києва, віднесених до компетенції тимчасової контрольної комісії (ТКК) з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 р., та вважає за необхідне повідомити про факти протиправної діяльності менеджменту ПАТ “ХК “Київміськбуд” за участі колишніх посадових осіб Київської влади, які, грубо порушуючи Конституцію та закони України, протягом тривалого часу вчиняли дії, направлені на руйнування підприємств Холдингу шляхом незаконного відчуження його акцій та майна.

Ми глибоко стурбовані тим, що одне з найбільших підприємств будівельної галузі країни, яке займається будівництвом не лише житла для малозабезпечених верств населення, але й спорудженням об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитячих садочків, лікарень), має важливе економічне та соціальне значення, наразі доведене діючим керівництвом Холдингу (Кушніром І.М., Порайко М.В., Шевчуком Є.Г., Шевчук С.А. та інш.), а також керівництвом попередніх років (за часів Л. Черновецького) до жалюгідного стану і фактично перетворене з економічно процвітаючого підприємства, яке станом на 2008 рік оцінювалось в 2 млрд. дол.США, до напівзруйнованого підприємства, що володіє лише «юридичною оболонкою» та офісним приміщенням на вул. Суворова в м. Києві.

Такі наслідки сталися через систематичне руйнування та розкрадання активів ПАТ ХК “Київміськбуд” як поточним менеджментом та особисто Кушніром І.М. так і командою за часів Л. Черновецького. При цьому, оборудки з протиправного виведення активів з Київміськбуду, що заподіяли неабияку шкоду територіальній громаді міста Києва, здійснювались в декілька основних етапів (Детальний опис додається).

Початково, злочинні дії щодо розкрадання активів Київміськбуду (на підставі рішення Київради 2007 року) були проведені шляхом відчуження з комунальної власності 80% акцій ХК “Київміськбуд” (до якого входять близько 40 підприємств будівельної галузі), на користь офшорних структур, пов'язаних з родиною колишнього глави КМДА Л. Черновецького та «зникненням» пов'язаних з даною операцією документів. Відбулося відчуження акцій 34 будівельних підприємств з балансу ХК Київміськбуд, а також відчуження активів самих будівельних підприємств третім особам, «зникнення» відповідних документів для створення перешкод у поверненні активів. Були таємно розпродані не тільки належні ХК “Київміськбуд” акції 34 дочірніх підприємств, а й більшість ліквідних активів самих дочірніх підприємств ХК “Київміськбуд”.

В подальшому, неефективна діяльність менеджменту ПАТ ХК “Київміськбуд” та особисто, Кушніра І.М. призвела до того, що всі найбільш цінні активи Холдингу було відчужені за значно заниженою вартістю та виведені на окремі підприємства, які потім доведені до банкрутства та ліквідовані чи знаходяться на межі банкрутства. На даний час діючим менеджментом Київміськбуду також зруйновано економічні механізми Холдингу та цілісну система господарювання, яка була створена задля забезпечення замовленнями усіх підприємств, які входили до складу Холдингу. На сьогодні ХК “Київміськбуд” не має корпоративного впливу ні на одне з цих підприємств і володіє лише можливостями замовника будівництва.

Крім того, діюче керівництво Холдингу (Кушнір І.М., Порайко М.В. та інш.) за підтримки колишніх високопосадовців (Кравця А.В. та інш., які входили до складу т.з. «сім’ї») задля заволодіння майном ПАТ ХК “Київміськбуд” придбало непотрібні та непридатні для будівництва земельні ділянки (угода з ТОВ «ІНПРОМ»), відчужувало за значно заниженими цінами будівлі, що належать підприємствам Холдингу (будівлі по вул. Берлінській, 15, вул. Мечникова, 20, Червонозоряний проспект 25/16, вул. Суворова, 4/6, вул. Лісова Козинська, 1 та інш.), здійснювало умисне банкрутство підприємств задля заволодіння їх майном (будівлею та земельною ділянкою ДП «Медбуд», ДП «Екос» та ніш.).

Дії міської влади, направлені на повернення втраченого майна Київміськбуду здобули певних результатів (щодо повернення в комунальну власність 80% пакета акцій ХК Київміськбуд в судовому порядку), однак не стали реальним поверненням активів ХК Київміськбуд через недостатню координованість зусиль різних державних органів для вирішення даної непростої задачі.

Враховуючи таку ситуацію, вважаємо за необхідне та пропонуємо з метою перевірки всіх обставин щодо розкрадання майна ПАТ ХК “Київміськбуд” та проведення об’єктивного розслідування, - створити робочу групу, із залученням працівників центрального апарату ГПУ України, МВС України та НКЦПФР, а також розглянути питання щодо формування нового складу Наглядової ради з числа осіб з бездоганною репутацією та високими моральними якостями, що дозволить здійснювати ефективний контроль над підприємствами Холдингу з боку територіальної громади м. Києва.

Зі свого боку, ПрАТ “Сучасне будівництво” заявляє про готовність до співпраці та невідкладного надання на запит Тимчасової комісії наявної інформації та відповідних документів, на підтвердження викладених у зверненні обставин.

 

З повагою Директор ПрАТ «Сучасне будівництво»

 

© 2000 - 2007 ТЕКТ. Все права защищены.