This version of the page http://www.factor.ua/company/president-speech/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-05-14. The original page over time could change.
Приймальня президента - ФАКТОР
УКР
РУС
ENG
Про компанію
Приймальня президента
Історія

Приймальня президента

Президент Групи компаній «ФАКТОР»

Політучий Сергій Якович народився 14 березня 1954 року в м. Аткарську Саратовської області.

У 1972  році  закінчив  Саратовський  авіаційний технікум.

У період з 1972 по 1974 роки проходив службу у військах ПВО Далекосхідного військового округу.
Закінчив Саратовський політехнічний інститут за спеціальністю "Економіка та організація будівництва". Був Ленінським стипендіатом, одержав диплом з відзнакою.

У  1980 році приїхав до м. Харкова, де розпочав свою трудову діяльність як економіст на посаді старшого економіста ВО "Харківгаз".

З 1981 по 1989 рік працював  на посаді начальника відділу організації праці та заробітної плати в управлінні житлово-комунального господарства Харківського облвиконкому.

У січні 1989 року, закінчивши навчання в заочній аспірантурі Московського інституту управління ім. С. Орджонікідзе,  здобув учений ступінь кандидата економічних наук.

З 1989 по 1991 рік працював заступником директора з економіки Харківської філії Спільного радянсько-американського підприємства "Нові інформаційні технології".

У 1991 році  виступив засновником та очолив ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Фактор". Сьогодні підприємство виросло у Групу компаній "Фактор", до складу якої входить найбільше у регіоні поліграфічне підприємство, відомі в Україні видавництво та аудиторська фірма, інші підприємства та організації загальною кількістю кадрового складу більше ніж 1500 осіб.  

У 2001 році обраний депутатом Харківської міської ради.  Очолював  постійно діючу комісію з питань планування, бюджету і фінансів, фракцію більшості в міськраді - "Єдиний Харків".

З 2004 по 2006 рік   працював першим заступником Харківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. 

З 2007 по 2008-й рік обіймав посаду Президента громадської організації "Ротарі-клуб Харків".

2008 р. - до теперішнього часу - Завідувач філією кафедри фінансово-економічної безпеки, обліку та аудиту Харківської національної академії міського господарства ім. О.М.Бекетова. Нагороджений грамотою «Почесний професор Харківської національної академії міського господарства ім. О.М.Бекетова».

За вагомий внесок у розвиток підприємницької діяльності нагороджений відзнакою Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати «Скіфська пектораль».

У 2013 році нагороджений вищою нагородою Торгово-промислової палати України - «Золотий знак Меркурій» за вагомий внесок у розширення зовнішньо-економічних зв'язків та забезпечення випуску конкурентно-спроможної продукції.

Керівник Харківського регіонального представництва Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати.

Має наукову ступінь Кандидат економічних наук та сертифікат аудитора. Заслужений економіст України.

Одружений, має двох дітей.
 





Сьогодні у компанії успішно працюють понад 1500 фахівців кількох десятків професій.

Книги видавництва «Віват» – дипломанти міжнародних книжкових виставок, неодноразові переможці конкурсів «Форум видавців» та «Книжковий дивосвіт України».
Copyright © 2004–2015 ООО НПП «Фактор».
Створено у Screen Interactive
Головний офіс:
Україна, 61002, м. Харків,
вул. Сумська, 106-а.

Тел./факс: (057) 719-41-09
E-mail: pr@factor.ua
Зворотний зв’язок
Всі контакти
Copyright © 2004–2015 Адреса: Україна, 61002, м. Харків,вул. Сумська, 106-а.
Тел./факс: (057) 719-41-09