Абонвідділ

(0362) 68-49-00

Технічна підтримка

(0362) 42-04-05 (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

  • Про компанію
  • Вакансії
  • Контактна інформація

Створення VPN з'єднання для Windows 2000/XP/.NET

Термін «VPN Connection» на сьогоднішній день має достатньо багато тлумачень, але в самому загальному змісті - це метод встановлення захищеного тунельованого з'єднання типу «точка-точка - PPP» по локальній мережі Ethernet або через Глобальну мережу Internet з віддаленим сервером. VPN - з'єднання використовується багатьма Інтернет-сервіс провайдерами для забезпечення авторизації, аутентифікації та аккаунтинга користувачів при підключенні по технології Ethernet або xDSL. VPN-з'єднання в більшості випадків бувають двох типів:

  • PPTP - Point-to-Point Tunneling Protocol. Забезпечує тунельовання мережевого IP-трафіка на рівні 2 мережевої моделі OSI. В даній інструкції описується створення саме цього типу VPN.
  • L2TP IPSec - Layer 2 Tunneling Protocol. Забезпечує тунельовання мережевого IP-трафіка на рівні 2 мережевої моделі OSI. Використовується з IPsec і SSL для забезпечення аутентифікації і безпеки данних, що передаються.

VPN-з'єднання типу PPTP характеризується наступними властивостями:

  • Проста інтеграція в операційну систему: даний протокол з'єднання інтегрований в такі ОС, як Windows 2000/XP/.NET і достатньо легко налаштовується в ОС Windows 98/ME або Linux/FreeBSD.
  • Сумісність: цей протокол підтримує такі властивості, як «Загальний доступ в Інтернет» (включаючи «З'єднання за вимогою»).

Створення VPN-з'єднання

1. VPN-з'єднання (на відміну від PPPoE) встановлюється по протоколу TCP/IP, тому для початку необхідно добитися IP-досяжності VPN-сервера. В більшості випадків нашому клієнту достатньо мати встановлений на мережевій карті протокол TCP/IP і в настройках протоколу TCP/IP поставити параметри автоматичного призначення мережевих параметрів - при включенні комп'ютера вони будуть призначені DHCP-сервером. У всіх інших випадках параметри TCP/IP будуть повідомлені провайдером клієнту при підключенні.

2. Зображення, наведені нижче, показують процес створення з'єднання на операційній системі Windows2000 Professional Russian Edition. Відмінності меж версіями операційних систем незначні.

3. Увага! Ви починаєте встановлення драйвера! Така операція піддає Вашу операційну систему ризику збою, в тому числі і невиправного. Збережіть всі документи і закрийте всі додатки на період встановлення драйвера.

4. Для встановлення драйвера Вам знадобляться привілегії адміністратора. Якщо Ви працюєте під логіном користувача, який не має таких прав, то вийдіть із системи і зайдіть в неї за логіном користувача, який має права адміністратора.

5. Натисніть кнопку «Старт» -> «Настройка» -> «Панель управления» і виберіть в Windows 2000 - «Сеть и удалённый доступ к сети», а в Windows XP/.NET - «Сетевые подключения».

6. Ви побачите одну або декілька іконок, які відображають Ваші мережеві підключення. Запустіть «Мастер новых подключений».

7. У вікні, що з'явиться натисніть кнопку «Далее».

8. У вікні «Тип сетевого подключения» виберіть «Подключение к виртуальной частной сети через Интернет» і натисніть кнопку «Далее».

9. У вікні «Адрес назначения» введіть IP-адресу VPN-сервера (адресу можна отримати в офісі УАРНет за тел. 26-44-74, 26-97-82) і натисніть кнопку «Далее».

10. У вікні «Доступность подключения» виберіть необхідний параметр і натисніть кнопку «Далее».



11. У вікні «Общий доступ к подключению к Интернета» нічого не робимо и тиснемо кнопку «Далее».

12. Тут змініть необходні поля і натисніть кнопку «Готово».

13. Після цього запуститься «Мастер подключений». В ньому потрібно ввести свої Логін і Пароль, після чого не забути натиснути кнопку «Свойства» для зміни одного параметру.

У властивостях підключення на закладці «Безопасность» необхідно забрати галочку «Требуется шифрование данных...», а також на закладці «Сеть» зняти галочку «Клиент для сетей Майкрософт» і галочку «Служба доступа к файлам и принтерам». Після чого натиснути кнопку «ОК» и тепер можна здійснювати Підключення.

UARNet, м.Рівне, вул. Міцкевича, 10

Абонвідділ: 68-49-00

Технічна підтримка: 42-04-05, (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15, (091) 324-04-40

uarnet at mail dot rv dot ua