«Трискладовий тест». Принципи та правила застосування

Посібник у спрощеному варіанті подає основну інформацію про принципи та правила застсоування “трискладового тесту” державними чиновниками.

Відмивання грошей для чайників

Для того щоб підняти обізнаність громадян ми переклали короткий інформаційний посібник британської НУО “Global Witness” по відмиванню коштів. Чим більше людей дізнаються про такі схеми тим більшим виявиться супротив суспільства до фактів відмивання коштів.

На шляху до державного фінансування політичних партій

Грунтуючись на отриманих даних, а також на детальному аналізі Законопроектів про фінансування політичних партій європейських країн, Центр політичних студій та аналітики розробив посібник з фінансування політичних партій.

Законодавчі засади здійснення державних закупівель для силових структур

У посібнику оптимально поєднано аналіз проблем та практичні рекомендації, наведено типові порушення законодавства під час проведення державних закупівель, подано відповідні нормативно-правові документи.

Енергетика: від локального до глобального

Брошура “енергетика: від локальної до державної” призначена пояснити роль та місце енергетики в державних процесах. В ній описується природа зв’язку енергетики та геополітики, роль енергоефективності в сучасному світі тощо.

Брошура «Корупція: від локальної до державної»

Брошура «Корупція: від локальної до державної» є спільним проектом […]

Громадський інструментарій моніторингу і оцінювання використання бюджетних коштів на місцевому рівні

У даному посібнику розкриті основні поняття бюджетної системи. Викладені прості схеми, з чого вона складається. Види бюджетів і як вони між собою відносяться. Наведені приклади участі громадськості у бюджетному процесі. Описаний програмно-цільовий метод та чим він відрізняється від постатейного методу.

Посібник “Публічна інформація: посібник із застосування трискладового тесту”

Мета даного посібника – роз`яснити державним службовцям та працівникам органів місцевого самоврядування, що таке «трискладовий тест», і поінформувати про міжнародні стандарти та принципи його застосування. У посібнику читачі зможуть дізнатися, як правильно використовувати на практиці «трискладовий тест».

Посібник “Службова інформація: порядок віднесення та доступу”

У посібнику викладено основні положення Закону України «Про доступ […]

Результати моніторингу діяльності Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики протягом 1-3 сесій парламенту VII скликання 2012-2013 рр.

Дослідження має на меті допомогти громадськості оцінити ефективність, прозорість […]