This version of the page http://www.dragobrat.biz/lazeschyna.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-24. The original page over time could change.
Лазещина.2015.Відпочинок в Карпатах.
www.dragobrat.biz

Лазещина.

Закарпатська область

Лазещина

 Лазещина готелі,котеджі, привтні садиби ·
Лазещина: візитка

Лазещина – село в Рахівському районі Закарпатської області (Україна).
Лазещина - високогірне (716м. над рівнем моря) гірське село з чистим гірським повітрям, розміщене у підніжжя найвищих гір Українських Карпат (Говерла 2061м. та Петрос 2020м.), чим вигідне для сходження на ці вершини.
Влітку прилеглі ліси багаті на гриби та ягоди (малина, чорні ягоди, гогодзи (брусниця), ожина, суниця).
Взимку село перетворюється на мекку для любителів гірськолижного спорту та сноубордистів, через своє вигідне положення (ГК Драгобрат - 16 км. та ГК Буковель - 15 км.) та дешеве проживання.
В селі Лазещина є дві лижні траси для початківців "Лазещина"- 500м. і "Костирівка"- 350м..

Лазещина найближчі курорти:·Ясіня (2км-центр)  ·Драгобрат(16км.)  ·Яблуниця(7 км.  ·Поляниця/Буковель/(15 км.)

Лазещина: історія   Лазещина відома з кінця XVII в. У селі не раз бував зі своїм загоном О. Довбуш.
Засноване село в кінці XVII століття. В 1724 році поблизу села в урочищі Стебний зведено греблю і шлюзи для лісосплаву.
В Лазещині не раз бував з своїми опришками Олекса Довбуш.
Розташування – Розташоване на річці Лазещина під горою Петрос, на трасі Рахів-Яремча, на східній околиці Ясіні. Останнє село Закарпаття, коли їхати на Івано-Франківщину чи Буковину, або перше село Закарпаття, коли заїжджати з боку Івано-Франківщини. Із села є прямий вихід до гір Говерла та Петрос.

Площа Лазещини - 10,780 км^. Висота над рівнем моря: - 716 м..
Лазещина населення - за переписом 2001 року складало 4174 людини,а зараз близько 4 200 осіб.
Лазещина координати – GPS: N - 48.27349; E - 24.40959.   Географічні координати - 48°16`09` пн. ш. 24°25`07` сх. д.
Лазещина проживання:   Фортуна
Лазещина.Сауни   Фортуна


Фотогалерея Лазещина

Лазещина визначні пам'ятки:   Біля траси, на кладовищі, стоїть красива дерев'яна «церква на Стрембі» (Петропавлівська церква, 1780 р.). За переказами, її зведено в сусідній прикарпатській Яблуниці і 1871 р. перенесене на теперішнє місце. Цей п'ятизрубовий одноверхий храм має виразні риси гуцулської архітектурної школи. Храм в плані - хрестовий. Для Закарпаття це вражаюче: на всю область тільки дві церкви подібного типу. У селі діє Етнографічний музей, де представлені історичні, краєзнавчі експонати даного краю. На честь односельців, загиблих в боротьбі з фашистами, встановлений обеліск Слави.

Лазещина фестивалі: Щороку у вересні тут проходить фестиваль «Гуцульська ріпа» (так називають картоплю). Це свято на честь головного карпатського овочу - картоплі (іноді його називають мандібурка, бараболя, бульба). Зазвичай фестиваль проходить з супроводом сімейних ансамблів троїстих музик, продають страви з печеного, вареного і пареного картоплі, проводяться дегустації домашніх напоїв: яфинівка, шпотавка, швідкодай, твердодай. Проводяться майстер-класи з приготування картопляних страв, а також по різьбі по дереву, ткацтва, вишивання, гончарства, лозоплетіння, ковальства і т.д. Передбачено й веселі розваги: метання молота, чистка картоплі на час і т.д.




Лазещина спорт, розваги: - піші прогулянки в гори, - збір грибів і ягід, - катання верхи на конях верхи, взимку — на санях. - виїзд на полонини автомобілем УАЗ. - два бугельних витяги. - сауни. - кафе та бари.

Лазещина підйомники: Взимку в Лазещині можна покататися на лижах, тут є 1 лижна траса протяжністю 500 м, перепад висот 80 м та 1 бугельний підйомник на 350 м. Аварійно-рятувальний пункт.


Лазещина:як доїхати

Поїздом Львів-Рахів або "дизелем" Івано-Франківськ (Коломия) — Рахів їхати до села Лазещина. Далі на таксі або домовитись про зустріч з господарями.
Автобусами Івано-Франківськ (або Коломия) — Мукачеве (Рахів, Солотвино, Хуст) їхати до села Лазещина.
Автомобілем - трасою Івано-Франківськ — Мукачеве (H-09) до села Лазещина.


Інформаційний туристичний інтернет-каталог про відпочинок та проживання на Драгобраті.Готелі,пансіонати,бази відпочинку,приватний сектор,кафе ,ресторани.Ціни на проживання(2014р.) в Драгобраті,Ясіні,Лазещині.Карта Драгобрата з розташуванням підйомників,закладів проживання та фотогалереї.

копіювання матеріалів www.dragobrat.biz інтернет-сайтами та поліграфічними видавництвами заборонено © 2008-2015 INFOTOUR