This version of the page http://gazeta.dt.ua/archives/895 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-20. The original page over time could change.
Архів номерів - gazeta.dt.ua
Читати @zn_ua

Архів номерів

Зміст «Дзеркало тижня. Україна» №392 листопада — 9 ноября 2012

Влада

Внутрішня політика

Інна Ведернікова Київ. Останній герой Якщо Янукович свято вірив у гроші, то вибори в Києві зробили з нього атеїста. Євген Шибалов Донецький бульдозер. Анатомія «успіху» Десь в інших регіонах виборців, може, й агітували «за правилами», але в Донецькій області їх укочували бульдозером, двигуном якого була влада, а паливом — гроші. Віктор Трегубов Партія в ГО: як громадські організації за депутатами... Відсутність будь-якої, навіть каральної реакції — насправді головний негатив: влада все ще дозволяє собі не помічати ГО і заплющувати очі на їхні спроби протидії. Володимир Кравченко Хоч скільки галасуй: «Прозоро!»… З боку країн–членів ЄС прозвучали різні оцінки виборів в Україні. Лунали й дуже різкі заяви (наприклад, МЗС Бельгії), і дипломатично обережні (зокрема, зовнішньополітичних відомств Німеччини та Великобританії). Лазаренко має намір повернутися в Україну  При цьому адвокат не уточнила, коли й за яких обставин П.Лазаренко повернеться. МВФ розраховує взаємодіяти з новим урядом України Влада України висловила зацікавленість у відновленні програми фінансової співпраці з Міжнародним валютним фондом, однак конкретні умови й способи такого відновлення ще не обговорювалися. Сергій Рахманін Голова ЦВК Володимир Шаповал: «Застосування сили на... Якби за результатами виборів було порушено два-три десятки гучних кримінальних справ (а що відповідний матеріал для цього є, я не сумніваюся), це пішло б на користь. Роман Якель Полiська фронда проти влади Приймання та опрацювання протоколів дільничних комісій окружкомами Рівненщини стало зрізом загальноукраїнського театру нервів і спроб фальсифікації результатів виборів. Володимир Мартин Закарпаття — владний тріумф У рівних умовах змагання грошових мішків обласна адміністрація виявилася ефективнішою, — О.Ледида побив свого «вчителя» його ж зброєю. Ніна Перстньова Почервонiла Одеса Внесок Одеси у формування нового парламенту країни був доволі прогнозованим. І все-таки результати виборів принесли свої сюрпризи. Світлана Кабачинська Рiзновекторнiсть рук Одне слово, 189-й округ псує не лише післявиборну статистику на Хмельниччині, а й настрій обласній владі. Без нього вона могла б задоволено потирати руки, тішачись результатами на мажоритарних округах. Вибори-2012: влада та партнери Уявіть, що ви Андрій Клюєв. Конструктор на допомогу…

Міжнародна політика

Олексій Коваль На Балтиці штормить…  Для виборів у більшості країн Єврозони — від Угорщини до Франції і від Греції до Скандинавії — стало характерним зростання популярності партій, котрі перебувають на правих, націонал-патріотичних позиціях, або популістів і євроскептиків. Віктор Каспрук Ліван — розмінна монета в сирійському конфлікті?  Велика гра тіней іде повним ходом, а на світлі проступають сценарії, невтішні для самих ліванців. Юлія Загоруйко Строк для Берлусконi Безперечно, для своєї політичної епохи Берлусконі — найбільш неординарний і колоритний персонаж у середовищі європейських лідерів.

Право

Поради юриста: не планувати на січень угод з нерухомістю Друга спроба влади реформувати БТІ в січні 2013 року може зупинити ринок нерухомості. Агентство авторських прав звинуватили… у несплаті роялті Українське агентство авторських і суміжних прав за цей рік не виплатило роялті і відмовляється надавати квартальні звіти про збори. Чиновника Київського СІЗО судитимуть за смерть ув’язненого За результатами прокурорської перевірки порушено кримінальну справу проти оперуповноваженого Київського слідчого ізолятора за службову недбалість, що призвела до вбивства ув’язненого. Катувань більше немає? Глава держави Віктор Янукович розпустив комітет з питань запобігання катуванням. Сусідський досвід. Новини для Інтернету  Відповідно до зазначеного федерального закону, запроваджується обов’язок операторів зв’язку обмежувати доступ до інформації, яка розміщується в мережі «Інтернет», забороненої до розповсюдження на території Російської Федерації. Право на недоторканність Українська Гельсінкська спілка з прав людини стурбована інформацією про викрадення Леоніда Развозжаєва в Києві 19 жовтня 2012 року. Вирок у справі Макар Підсудному Євгену Краснощоку просять призначити три тюремні строки, включно з довічним ув’язненням. Марина ГОНЧАР Новий Кримінальний процесуальний кодекс України. Напередодні Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності провів слухання про впровадження в практику правоохоронних органів положень КПК.

Гроші

Макрорівень

Володимир Дубровський Цугцванг Януковича-2: анатомія майбутньої кризи За епохою оманливої «стабільності», як правило, настає справжня, глибока і всеосяжна, криза. У нас зараз, можливо, дозрівають передумови для саме такого розвитку подій. Василь Пасочник Українська економіка: поствиборні вердикти У короткостроковій перспективі (до кінця року) новий парламент навряд чи зможе переламати не надто позитивні макроекономічні тренди, які окреслилися останнім часом.

Фінанси

Андрій Алексєєв Є безконтакт! Банки починають активно впроваджувати безконтактні платіжні технології, покликані сприяти підвищенню як безпеки, так і зручності розрахунків. Олександр Дубинський Ставка на курс Зараз на фінансовому ринку момент істини — хто кого переграє: Нацбанк банкірів чи банкіри Нацбанк.

Промисловість

Енергоринок

Бізнес

Є. Гоцуєнко, Н. Гоцуєнко, На тіньових перехрестях Обсяг тіньового ринку таксі оцінюється приблизно двома десятками мільярдів гривень Наталя Вареник Заарештований рахунок Виявляється, заарештувати рахунок можна і в найменших та беззахисних — фізичних осіб-підприємців, у яких цей рахунок є єдиним джерелом існування. Сергій Бочкарьов Стратегія розкидання державних фінансових ресурсів Пам’яті ідей Джона Мейнарда Кейнса і звичного курсу національної валюти

Зарубіжна економіка

Анатолій Баронін Чи стане китайський юань альтернативою американському... Паралельно з лобіюванням двосторонніх угод про перехід на використання китайської валюти Пекін намагається включити юань в операції окремих секторів світової економіки

Конфлікт інтересів

Тетяна Павленко Домове питання. Розбірки зі щасливим кінцем? Мешканці, що вклали гроші, були присутні на урочистій здачі будинків, одержали ключі від квартир, однак в’їхати у власні квартири не змогли.

Людина

Наука

Максим Стріха Київські лекції Роджера Пенроуза Професор Пенроуз переконаний — історія Всесвіту насправді охоплює нескінченну послідовність Вибухів та Колапсів, які переходять у нові Вибухи. Петро Усатенко Сигнали з мікросвіту Наукові відкриття змінюють уявлення про життя рослин, відкриваючи шлях до підвищення їх продуктивності Віталій Межжерін Як людина скинула себе з п’єдесталу Вважається, що кожна річ, у філософському сенсі цього слова, повинна мати своє призначення. Біолог сказав би так: функціонувати. Про призначення людини немає консолідованої думки.

Культура

N. New, К. Константинова, Таланти з «ящика». Життя після шоу Після закінчення ТВ-проектів одні учасники купують іномарки, а інші згасають у безвісності Олег Вергеліс Небезпечний поворот Національний театр імені І.Франка, перша прем’єра без Б.Ступки Наталiя Андрющенко Конферансьє, ваш вихід! Іван Шепелєв: «майстер-класи» у Раневської і політсатира у Хазанова  Анастасія Безпальча Про Україну — без любові Кілька стоп-кадрів 42-ї «Молодості» Ольга Кизлова Унікальна скрипка Страдиварі озвучить конкурс Лисенка... 15—24 листопада в чотирьох концертних залах столиці пройде ІV Міжнародний конкурс молодих виконавців академічної музики ім. Миколи Лисенка. Переможець отримає безпрецедентний (як для України) грошовий приз — 20 тис. дол.

Соціум

Аріадна Войтко Енігма — значить загадка До Станції Х поспішали чоловіки й жінки з Лондона, Кембриджа, із графств Кент, Лестер, Ланкашир, Ноттінгем. Основні вимоги до них: високі розумові здібності, працьовитість та вміння мовчати. Ірина Кириченко Чи потрібен дітям і підліткам медіаімунітет? Невдовзі, замість звичних зеленого кола, жовтого трикутника та червоного квадрата, якими маркують рекомендовану чи не рекомендовану для перегляду дітьми телепродукцію, у нас може з’явитися низка графічних позначок. Марія Кириленко Якщо джерела сiмейних конфлiктiв на роботi У повсякденному житті набагато кориснішою може стати спрощена прикладна класифікація, яка допоможе виробити індивідуальний підхід до джерела конфліктів. Вiктор Сiдоров «Сибірська виразка»: забута трагедія Міністерство оборони та уряд СРСР зробили все можливе, аби приховати цю катастрофу, подавши її як природний спалах сибірської виразки серед тварин, що призвела до трагічної загибелі людей.