Абонвідділ

(0362) 68-49-00

Технічна підтримка

(0362) 42-04-05 (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

  • Про компанію
  • Вакансії
  • Контактна інформація

Домашні локальні мережі

Автоматичне призначення IP адрес, або інструкція по налушатуванню та перевірці DHCP-клієнта
Перевірка IP адреси та типу призначення адреси (автоматично, або вручну виставлена адреса)
Натискаємо кнопку „Пуск”, після чого вибираємо пункт „Настройка”, далі „Панель управления”, наступне „Сетевые подключения”. Після чого перед нами з'являються всі існуючі підключення. Нам необхідно виділити підключення до локальної мережі „Подключение по локальной сети”. Натискаємо праву кнопку миші на необхідному нам підключенні, вибираємо пункт „Состояние”. Далі ми переходимо у закладку „Поддержка” і там бачимо у полі „IP-адрес” адресу нашої машини, а у полі „Тип адреса” – спосіб, за яким ця адреса була назначена. Якщо у полі „Тип адреса” буде вказано „Назначен DHCP” і поле „ІР-адрес” буде відповідати діапазону адрес призначених для Вашого району, то Вам достатньо перейти до пункту налаштування VPN-підключення і змінити адресу VPN-сервера на 10.10.10.11 або, можливо, 10.10.10.12, якщо Ви заключили новий анлімітний додаток після 1 квітня.
Налаштування з'єднання на отримання адрес автоматично від серверу УАРНЕТ.
Натискаємо кнопку „Пуск”, після чого вибираємо пункт „Настройка”, далі „Панель управления”, наступне „Сетевые подключения”. Після чого перед нами з'являються всі існуючі підключення. Нам необхідно виділити підключення до локальної мережі „Подключение по локальной сети”. Натискаємо правою кнопкою миші на необхідному нам підключенні, вибираємо пункт „Свойства”, та знаходимо серед переліку протоколів „Internet protocol (TCP/IP)” і відмічаємо його. За допомогою кнопки „Свойства” ми потрапимо в налаштування протоколу де і виберемо „Получать IP-адрес автоматически”, натискаємо „ОК” та ще раз „ОК”. Налаштування вступили в силу.
Виправлення IP-адреси
Натискаемо кнопку „Пуск”, після чого вибираємо пункт „Настройка”, далі „Панель управления”, наступне „Сетевые подключения”. Після чого перед нами з'являються всі існуючі підключення. Нам необхідно виділити підключення до локальної мережі „Подключение по локальной сети”. Натискаємо правою кнопкою миші на необхідному нам підключенні, вибираємо пункт „Состояние”. Далі ми переходимо у закладку „Поддержка” і натискаємо кнопку „Исправить”. Після виправлення адреси погоджуємося зі змінами, натиснувши кнопку „ОК” та ще раз „ОК”.
Можливі проблеми
Якщо Ваша IP-адреса не відповідає IP-адресі Вашого району необхідно її спробувати виправити „Исправить”. Якщо на Вашому комп’ютері запущені програми, які підвищуть мережеву безпеку комп’ютера (файрвол, брандмауер), наприклад: Outpost Firewall, Kaspersky Antihacker, Norton Personal Firewall, то тимчасово відключіть ці програми і повторіть пункт „Виправлення IP-адреси”. Невірне налаштування цих програм може завадити Вашому нормальному користуванню мережею та Інтернетом.
Чи увімкнений DHCP-клієнт.
Це можливо перевірити натиснувши „Пуск”, вибрати „Выполнить”, та набрати команду services.msc . Це є перелік служб, де ми і будемо шукати необхідну нам службу „DHCP-клиент”. Перевірте, чи вона увімкнута. Якщо вона не включена, то натисніть правою кнопкою миші на цій службі, виберіть пункт „Свойства”, у полі „Тип запуска” поставте „Автоматически”. Для того, щоб запустити службу, одразу потрібно натиснути на кнопку „Пуск”. Примітка: ручне відключення сервісів в Windows XP завдає більше шкоди подальшій роботі комп'ютера, аніж звільняє ресурсів. Рекомендовано не гратися з цими настройками. Якщо служба запустилась без повідомлення про помилку, поверніться до пункту „Виправлення IP-адреси”.
Якщо Вам не вдалося автоматично отримати IP-адресу з підмережі вашого району, передзвоніть у відділ тех.підтримки за номерами 000 або 26-44-74.
Зміна адреси VPN-сервера
Натискаемо кнопку „Пуск”, після чого вибираємо пункт „Настройка”, далі „Панель управления”, наступне „Сетевые подключения”. Після чого перед нами з'являються всі існуючі підключення. Нам потрібно знайти під'єднання за назвою типу: Internet, uarnet. Іконка цього під'єднання виглядає як сіра хмаринка. Після вдалих пошуків натискаємо на ньому праву кнопку миші і вибираємо пункт „Свойства”. Далі з'являється вікно, де відмічена синім кольором стара адреса VPN-сервера 192.168.x.x . Замінюємо її на 10.10.10.11 або 10.10.10.12 в залежності від пакету.
Якщо Вам не вдалося автоматично отримати ай-пі адресу в локальній мережі та під'єднатися до VPN-серверу, передзвоніть у відділ тех.підтримки за номерами: 000 або 26-44-74.

UARNet, м.Рівне, вул. Міцкевича, 10

Абонвідділ: 68-49-00

Технічна підтримка: 42-04-05, (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15, (091) 324-04-40

uarnet at mail dot rv dot ua