This version of the page http://www.vlasnasprava.info/ua/competitive_analysis.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-04-07. The original page over time could change.
VlasnaSprava.info :: Ефективний аналіз конкурентноздатності
 
Поиск

ИССЛЕДОВАНИЯ РЫНКА

  • Обзор рынка кассовых аппаратов в Украине
  • Обзор украинского рынка шин для легковых автомобилей
  • Обзор украинского рынка элитного алкоголя
  • Паспорт рынка услуг автомоек г. Киев 2012 г.
  • Паспорт рынка ремонта обуви 2012 г.
  • Рынок курьерской экспресс-доставки Украины 2012 г.
  • Обзор рынка профессиональной косметики Украины 2012 г.
  • Обзор рынка детских развивающих игрушек Украины 2012 г.
  • Обзор рынка кофе Украины 2012 г.
  • Обзор рынка молока Украины 2012 г.
  • Обзор рынка шоколада и шоколадных изделий Украины 2012 г.
  • Обзор рынка необработанной древесины в Украине 2012 г.
  • Обзор рынка продуктов детского питания Украины 2012 г.
  • Обзор украинского рынка водки 2012 г.
  • Обзор рынка продуктового ритейла Украины 2012 г.
  • Рынок продуктового ритейла Украины
  • Паспорт рынка ИТ-услуг Украины 2012 г.
  • Обзор рынка минеральной воды Украины 2012 г.
  • Паспорт ринку продуктового рітейлу в Україні 2012 р.
  • Паспорт рынка услуг по ремонту и техническому обслуживанию автотранспортных средств 2012 г.
  • Паспорт рынка охранных услуг Украины
  • Обзор украинского рынка энергетических напитков
  • Рынок сока Украины
  • Рынок вина Украины
  • Рынок хлебобулочных изделий Украины
  • Обзор рынка алкогольных напитков Украины
  • Паспорт рынка услуг фитнес-клубов Киева и Украины
  • Паспорт рынка цветочного бизнеса Украины
  • Рынок снеков Украины
  • … и еще тысячи готовых проектов


Русский
Квiтень 7, 2015, Вівторок
ФІНАНСУВАННЯ БІЗНЕСУ БІЗНЕС від А до Я БІЗНЕС-НАВЧАННЯ ОГОЛОШЕННЯ РЕКЛАМА КНИГИ ПЕРЕДПЛАТА ВИДАНЬ БІЗНЕС-ПЛАНИ  
 
Почни свій бізнес      Як розвивати власну справу Як завершити власну справу     
Документи та шаблони     

Прес-релізи

Огляд преси

Календар підприємця

Продаж бізнесу

Моніторинг законодавства

Довідники

Бізнес-інструменти

Інтернет-конференціі

Актуальне інтерв'ю

Цікава інформація

Запитання-відповіді

Форум

Енциклопедія підприємця

VlasnaSprava Блог

Виставки

пошук по сайту  
 
Логін  
   
  Пароль  
 
  зареєструватися
забули пароль?
Бізнес від А до Я  »  Як розвивати власну справу  »  Маркетинг  »  Ефективний аналіз конкурентноздатності  
Адаптовано з матеріалів American Express® OPEN Small Business Network за сприяння проекту SME Toolkit.

Щоб процвітати у вашому малому бізнесі, ви повинні знати про ваших конкурентів майже стільки ж, як і про вашу власну компанію і клієнтів. На жаль, багато власників малого бізнесу роблять помилку, чекаючи, поки конкурент відкриє магазин через дорогу, і шкодують коштів на те, щоб довідатися, з ким і чим вони стикнулися.

Аналіз конкурентноздатності дозволяє вам визначити ваших конкурентів і оцінити їхні відповідні сильні і слабкі сторони. Знаючи дії ваших конкурентів, ви зможете краще зрозуміти, які вироби чи послуги ви повинні запропонувати, як знайти ринок збуту для них і визначити місце вашого бізнесу на ринку.

Аналіз конкурентноздатності - безперервний процес. Ви повинні постійно збирати інформацію про ваших конкурентів. Переглядайте їхні веб-сайти. Читайте літературу про їхні вироби, і брошури. Дістаньте їхні вироби. Спостерігайте, як вони представляють себе на виставках. Читайте про них у торгових публікаціях вашої галузі промисловості. Поговоріть з вашими клієнтами, щоб бачити, що вони думають про вироби чи послуги конкурентів.

Наступні етапи допоможуть вам навчитися краще аналізувати ваших конкурентів:

Етап 1: Визначте ваших конкурентів

Етап 2: Аналізуйте їхні сильні та слабкі сторони

Етап 3: Розгляньте можливості та загрози

Етап 4: Визначте ваше положення на ринку

Етап 1: Визначте ваших конкурентів

Кожний бізнес має конкурентів, і ви повинні витратити час, щоб визначити, до кого ваші клієнти можуть звернутися, щоб отримати необхідні їм вироби чи послуги, аналогічні наданим вашою фірмою. Навіть якщо ваша продукція чи послуги є дійсно інноваційними, ви повинні прикинути, що ще вашим клієнтам необхідно, щоб виконати свою задачу. Наприклад, ви можете відкрити веб-сайт, що пропонує онлайн-лото. Вашими конкурентами були б інші сайти з лото, інші ігрових сайти, зал з лото на вашій вулиці, та будь-які інші види комерційної діяльності, що конкурують за ті ж самі гроші, отримані від організації дозвілля.

Почніть з розгляду ваших первинних конкурентів. Це ринкові лідери, компанії, що в даний час домінують на вашому ринку. Це, ймовірно, ті, з ким ви зіштовхнетеся в пошуку нових клієнтів. Якщо ви - флорист, це були би інші флористи по сусідству. Якщо ви - комп'ютерний консультант, це були би інші консультанти з тією ж самою спеціалізацією.

Потім шукайте ваших вторинних і непрямих конкурентів. Це види комерційної діяльності, що не можуть йти нога в ногу з вами, але націлені на той же самий загальний ринок. У прикладі з флористом це може бути маленький місцевий магазин, що продає тільки троянди, національна служба постачання квітів, квітковий відділ вашого місцевого універсаму чи магазин знижених у ціні товарів.

Нарешті, вивчіть потенційних конкурентів. Це компанії, що можуть просуватися на ваш ринок і з якими ви повинні бути готові конкурувати. Наприклад, ви - власник незалежного кіоску з продажу замороженого йогурту; ви маєте бути готові конкурувати з усіма, хто має ліцензію на цей продукт по країні, навіть якщо вони ще не знаходяться на вашому ринку.

Етап 2: Аналізуйте сильні і слабкі сторони

Після того, як ви з'ясували, хто ваші конкуренти, визначте їхні сильні сторони і довідайтесь, яка їхня вразливість. Що змушує клієнтів купувати в них? Ціна? Якість? Обслуговування? Зручність? Репутація? Зосередьтесь на "сприйманих" сильних і слабких сторонах так, як на фактичних. Сприйняття клієнта може насправді бути важливішим, ніж дійсність.

Гарна ідея - зробити цей аналіз сильних/слабких сторін у формі таблиці. Запишіть назви кожного з ваших конкурентів. Після цього накресліть стовпчики, вносячи в список кожну важливу для вашої торгової спеціалізації категорію (ціна, цінність, обслуговування, місце розташування, репутація, компетентність, зручність, персонал, реклама/маркетинг чи інші категорії, що відповідають вашому типу компанії). Як тільки ви накреслили цю таблицю, оцініть ваших конкурентів, і переконайтеся, що вставили коментарі щодо того, чому ви дали їм таку оцінку. Ви могли б навіть позначити сильні сторони червоним, а слабкі – синім, так що ви можете відразу визначити положення кожного конкурента.

Етап 3: Розгляньте можливості та загрози

Сильні та слабкі сторони – це часто фактори, що знаходяться під контролем компанії. Але коли ви оцінюєте ваших конкурентів, ви також маєте дослідити, наскільки добре вони готові мати справу з факторами поза їхнім контролем. Їх називають можливостями і загрозами.

Діапазон можливостей і загроз широкий. Це можуть бути технологічні події, регулюючі документи чи судовий позов, економічні фактори, чи навіть можливий новий конкурент. Наприклад, магазин, що надає послуги з друкування фотографій, має знати, наскільки його конкуренти готові мати справу з появою цифрової фотографії. Чи компанія, що продає в Мережі, повинна аналізувати, наслільки її конкуренти готові мати справу з проблемами Інтернет-безпеки.

Знову ж таки, ефективний спосіб зробити це – створити таблицю, вносячи в список ваших конкурентів і зовнішні фактори, що будуть впливати на вашу галузь промисловості. Тоді ви будете здатні сказати, наскільки вони можуть мати справу з можливостями і загрозами.

Етап 4. В изначте ваше положення на ринку

Як тільки ви з'ясуєте сильні та слабкі сторони ваших конкурентів, ви повинні вирішити, як протиставити вашу компанію конкурентам на ринку. Частина цього може бути очевидна з результатів вашого аналізу, але варто також уважно розглянути, як працює ваш бізнес.

Один з найефективніших способів зробити це - проаналізувати можливості/загрози/ сильні/слабкі сторони вашого бізнесу. Оцініть вашу компанію в тих самих категоріях, в яких ви оцінили ваших конкурентів. Це дасть вам ще яснішу картину того, наскільки ваш бізнес відповідає конкурентному навколишньому середовищу. Це також допоможе вам визначити, які області ви повинні поліпшити і які характеристики вашого бізнесу ви повинні використовувати у своїх інтересах, щоб отримати більше клієнтів.

Суть: шукайте шляхи удосконалення своїх сильних сторін і використовуйте у своїх інтересах слабкості ваших конкурентів.

Copyright © 1995-2003, American Express Company. All Rights Reserved.





Головна сторінка  |  Веб-ресурси  |  Мапа сайту  |  Зворотній зв'язок  |  Партнери

Технологічна підтримка - Activemedia LLC
© 2002-2010, ЦРБТ. Всi права застережено. Жодна частина матерiалiв не може бути вiдтворена чи використана iншим способом у будь-якiй формi без письмової згоди осiб, якi мають авторськi права. Погляди, викладенi у матерiалах авторiв, можуть не збiгатися з поглядами Центру розвитку бiзнес-технологiй.
канцелярские товары со склада