This version of the page http://consultant.parus.ua/_idocdigest.asp?y=2014&m=2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-03-23. The original page over time could change.
Обзор основных последних поступлений 20.03.2015
Главная
О компании

Регистрация
Условия доступа
Оплата доступа


Реклама






 Вход в систему   Логин Пароль запомнить  

 Обзор последних поступлений основных нормативно-правовых актов и консультаций


Поновлення № 53 від 20.03.2015 
Назва нормативно-правового акта,
Номер та дата прийняття,
Коментар 
1. Закони та Постанови Верховної Ради України  
1.1. Закон Верховної Ради України від 2 березня 2015 року № 221-VIII
Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту дітей

Законом внесено зміни до статті 5 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям".
Згідно внесених змін, збільшено розмір державної соціальної допомоги:
- на кожну дитину віком до 13 років на 250 гривень;
- на кожну дитину віком від 13 до 18 років - на 500 гривень.
Однак, вказується, що максимальний розмір державної соціальної допомоги з урахуванням збільшення її розміру на кожну дитину, яка входить до складу малозабезпеченої сім’ї, не може перевищувати прожитковий мінімум для сім’ї. 
1.2. Закон Верховної Ради України від 17 березня 2015 року № 256-VIII
Про внесення зміни до статті 10 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

Законом внесено зміну до статті 10 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"
Згідно зі змінами визначено, що статті 2-9 цього Закону діють з дня набуття повноважень органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, обраними на позачергових виборах, проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України, з додержанням засад загальних, рівних, вільних і прозорих виборів, а також публічності та відкритості виборчого процесу як основних принципів виборчого права, встановлених Конституцією України та міжнародними договорами України, що закріплюють загальновизнані міжнародні стандарти забезпечення прав людини і є частиною національного законодавства України, у тому числі з обов’язковим дотриманням стандартів ОБСЄ щодо проведення демократичних виборів, із забезпеченням:
- участі у спостереженні за виборами міжнародних безсторонніх спостерігачів, зокрема від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, інших міжнародних організацій та іноземних держав, а також інших офіційних спостерігачів;
- безпечних умов діяльності та безперешкодної участі офіційних спостерігачів у виборчому процесі;
- виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України;
- недопущення незаконного втручання у виборчий процес, у тому числі з боку незаконних збройних формувань;
- дотримання принципів політичного плюралізму і багатопартійності, рівності прав і можливостей участі у виборчому процесі;
- свободи передвиборної агітації, рівних можливостей доступу до засобів масової інформації та відновлення з цією метою українського теле- та радіомовлення, обігу українських друкованих засобів масової інформації на всій території Донецької та Луганської областей;
- дотримання гарантій вільного волевиявлення та таємного голосування, виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути місця проживання в окремих районах Донецької та Луганської областей;
- прозорого підрахунку голосів, установлення підсумків голосування і результатів місцевих виборів.
Передбачений особливий порядок діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей реалізується виключно органами місцевого самоврядування, що обрані на позачергових виборах, призначених і проведених відповідно до Конституції України, цього та інших законів України.
 
2. Укази Президента України 
2.1. Указ Президента України від 18 березня 2015 року № 149/2015
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2015 року "Про додаткові заходи щодо мирного врегулювання, нормалізації ситуації та зміцнення безпеки в окремих районах Донецької та Луганської областей"

Указом вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2015 року "Про додаткові заходи щодо мирного врегулювання, нормалізації ситуації та зміцнення безпеки в окремих районах Донецької та Луганської областей". 
2.2. Указ Президента України від 18 березня 2015 року № 150/2015
Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції

Указом визначено додаткові заходи з метою забезпечення вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників антитерористичної операції. 
3. Постанови Кабінету Міністрів України  
3.1. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 р. № 100
Про утворення територіальних органів Державної служби з питань праці та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України

Постановою утворюються, як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної служби з питань праці , реорганізувавши шляхом злиття територіальні органи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці.

Постанова визнає такими, що втратили чинність:
- постанову Кабінету Міністрів України від 17 серпня 2011 р. № 879 "Про утворення територіальних органів Державної інспекції з питань праці";
- постанову Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. № 1043 "Про утворення територіальних органів Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки".
 
3.2. Постанова Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2015 р. № 103
Про затвердження Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті

Положенням визначено, що основними завданнями Укртрансбезпеки є:
- реалізація державної політики у сфері безпеки на автомобільному, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті;
- внесення на розгляд Міністра інфраструктури пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у сфері безпеки на автомобільному, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті;
- здійснення державного нагляду (контролю) за безпекою на автомобільному, міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті;
- надання у передбачених законом випадках адміністративних послуг у сфері автомобільного, міського електричного, залізничного, морського та річкового транспорту.
 
4. Нормативні акти міністерств, інших центральних органів виконавчої влади,
зареєстровані Міністерством юстиції України 
4.1. Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 03.02.2015 № 124
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 18 лютого 2015 р. за № 189/26634
Про затвердження Змін до Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов'язаних та резервістів Національної гвардії України

Наказом затверджуються Зміни до Інструкції про умови виплати грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів Національної гвардії України, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 04 липня 2014 року № 639, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 22 липня 2014 року за № 851/25628.
Згідно зізмінами визначено, що за призваними на збори військовозобов’язаними, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються грошове та інші види забезпечення. Сім’ям зазначених військовозобов’язаних виплачується належне грошове забезпечення на підставі заяви отримувача та нотаріально завірених копій документів, що підтверджують родинні стосунки. Виплата грошового забезпечення не поширюється на військовозобов’язаних, які добровільно здалися в полон.
Грошове забезпечення виплачується таким членам сімей військовозобов’язаних:
дружині (чоловіку), а в разі її (його) відсутності - повнолітнім дітям, які проживають разом з нею (ним), або законним представникам (опікунам, піклувальникам) чи усиновлювачам неповнолітніх дітей (інвалідів з дитинства - незалежно від їх віку), а також особам, які перебувають на утриманні військовослужбовців, або батькам військовослужбовців рівними частками, якщо військовослужбовці не перебувають у шлюбі і не мають дітей. При цьому виплата грошового забезпечення цим членам сімей здійснюється до повного з’ясування обставин захоплення військовозобов’язаних у полон або заручниками, інтернування військовослужбовців або їх звільнення або визнання їх у встановленому законом порядку безвісно відсутніми чи померлими. У всіх випадках виплата грошового забезпечення здійснюється не більше ніж до дня виключення військовозобов’язаного зі списків особового складу військової частини.
 
4.2. Наказ Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України
від 06.02.2015 № 104/52
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 лютого 2015 р. за № 224/26669
Про затвердження Порядку комплектування інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах

Порядок розроблено з метою встановлення єдиних вимог до комплектування інклюзивних груп у дошкільних навчальних закладах незалежно від підпорядкування та форми власності.
Інклюзивні групи у дошкільних навчальних закладах створюються для забезпечення умов дітям з особливими освітніми потребами, у тому числі дітям з інвалідністю, для розвитку та навчання спільно зі своїми однолітками.
Головна мета створення інклюзивних груп - задоволення соціальних та освітніх потреб, організація корекційно-розвиткової роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю.
 
4.3. Наказ Міністерства внутрішніх справ України від 09.02.2015 № 139
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 лютого 2015 р. за № 212/26657
Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 11 квітня 2012 року № 241

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Адміністрації Державної прикордонної служби України від 11 квітня 2012 року № 241 "Про затвердження Інструкції щодо організації приймання та зберігання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, поданих особовим складом Державної прикордонної служби України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 квітня 2012 року за № 652/20965. 
4.4. Наказ Міністерства оборони України від 11.02.2015 № 59
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24 лютого 2015 р. за № 214/26659
Про затвердження Змін до Інструкції про порядок відшкодування військовослужбовцям Збройних Сил України витрат на службові відрядження в межах України

Наказом затверджуються Зміни до Інструкції про порядок відшкодування військовослужбовцям Збройних Сил України витрат на службові відрядження в межах України, затвердженої наказом Міністра оборони України від 29 серпня 2011 року № 530, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 22 вересня 2011 року за № 1115/19853.
Змінами визанчено, що військовослужбовцям, направленим для участі в антитерористичних операціях, за дні, коли вони забезпечуються харчуванням за рахунок держави, добові не виплачуються.
У разі використання електронного проїзного/перевізного документа на проїзд залізничним транспортом підставою для відшкодування витрат на його придбання є роздрукований на паперовому носії посадочний документ (у разі перевезення багажу - роздрукований на паперовому носії перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги (зокрема послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць) - роздрукований на паперовому носії документ на послуги).
У разі повернення електронного проїзного/перевізного документа на проїзд залізничним транспортом до звіту додається роздрукований на паперовому носії документ на повернення.
Інформацію про наявність та статус електронного проїзного документа можна перевірити на офіційному веб-сайті Державної адміністрації залізничного транспорту України.
 
4.5. Наказ Служби безпеки України від 18.02.2015 № 123
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 лютого 2015 р. за № 219/26664
Про внесення змін до Інструкції про порядок роботи із заявами і повідомленнями, що надходять за телефонами довіри Служби безпеки України

Наказом вносяться зміни до Інструкції про порядок роботи із заявами і повідомленнями, що надходять за телефонами довіри Служби безпеки України, затвердженої наказом Центрального управління Служби безпеки України від 18 березня 2013 року № 99, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04 квітня 2013 року за № 556/23088.
Відповідно до змін заяви приймаються Управлінням режиму, документального забезпечення і контролю СБУ та оперативними черговими інших органів СБУ цілодобово.
 
4.6. Наказ Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 26.02.2015 № 93
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 березня 2015 р. за № 270/26715
Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 15 липня 2014 року № 345

Наказ визнає таким, що втратив чинність, наказ Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 15 липня 2014 року № 345 "Про затвердження Порядку виплати винагороди за безпосередню участь в антитерористичних операціях особам рядового і начальницького складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 липня 2014 року за № 887/25664. 
5 Нові редакції документів зі змінами та доповненнями,
що внесені в ІАС “Консультант”
 
5.1. Кодекс Верховної Ради України від 8 липня 2010 року № 2456-VI
Бюджетний кодекс України

Останні зміни до Кодексу були внесені 02.03.2015 р. Законом Верховної Ради України № 212-VIII, який набирає чинності з 13.03.2015 р. 
5.2. Закон Верховної Ради України від 21 квітня 1999 року № 606-XIV
Про виконавче провадження

Останні зміни до Закону були внесені 02.03.2015 р. Законом Верховної Ради України № 218-VIII, який набирає чинності з 08.03.2015 р. 
5.3. Закон Верховної Ради України від 16 вересня 2014 року № 1680-VII
Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей

Останні зміни до Закону були внесені 17.03.2015 р. Законом Верховної Ради України № 256-VIII. 
5.4. Закон Верховної Ради України від 7 грудня 2000 року № 2121-III
Про банки і банківську діяльність

Останні зміни до Закону були внесені 02.03.2015 р. Законом Верховної Ради України № 218-VIII, який набирає чинності з 08.03.2015 р. 
5.5. Закон Верховної Ради України від 23 лютого 2012 року № 4452-VI
Про систему гарантування вкладів фізичних осіб

Останні зміни до Закону були внесені 02.03.2015 р. Законом Верховної Ради України № 218-VIII, який набирає чинності з 08.03.2015 р. 

Календарь обновлений
<<Февраль 2014>>
ПнВтСрЧтПтСбВс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Внимание! Важная информация
  19.03.2015  

Про розгляд депутатського звернення (з питань здійснення повірки квартирних приладів обліку споживання холодної та гарячої води та сплати за її проведення)
Лист Київського міського територіального відділення антимонопольного комітету України N 26-01/695 від 11.03.2015

  18.03.2015  

Про удосконалення порядку надання житлових субсидій
Постанова Кабінету Міністрів України N 106 від 28 лютого 2015 р.

Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період
Постанова Кабінету Міністрів України N 105 від 4 березня 2015 р.

  17.03.2015  

Про застосування норм законодавства
Лист Державної фіскальної служби України N 6187/7/99-99-17-03-01-17 від 24.02.2015

  16.03.2015  

Податковий кодекс України
Податковий кодекс України 2755-VI від 02.12.2010 (станом на 13.03.2015)

[Архив новостей]
Бланки и отчетность
Податкова звiтнiсть
Фiнансова звiтнiсть
Вiдрахування у фонди
Форми документiв
Справочные материалы
Виробничий календар на 2015 рiк
Облiкова ставка НБУ (2015 р.)
Ломбардна ставка НБУ (2015 р.)
Iндекси iнфляцiї (2015 р.)
Розмiр мiнiмальної заробiтної плати
Розмiр прожиткового мiнiмуму
Розмiр податкової соцiальної пiльги у 2015 р.
Розмiри мiнiмального та максимального єдиного внеску для пiдприємцiв 2012-2015
Максимальний розмiр заробiтної плати, з якої сплачується єдиний соцiальний внесок
Кориснi посилання
2005-2015 © Корпорация ПАРУС