This version of the page http://www.vilnaua.com/misnovini (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-03-17. The original page over time could change.
Місцева влада (saveleva@vilnaua.com)
  • Головне 
  • Червоне то міцнеХроніка партійного життя лівих сил
  • Думати треба!Читай. Аналізуй. Думай.
  • Місцеві новиниЩо нового на Львівщині
  • Ви нам писалиЛисти наших читачів
  • Факти без коментарівКоротко про цікаве

Всеукраїнська газета соціального захисту Вільна Україна

№ 05 (13. 03. 2015.)

Націоналісти святкують перемогу. Але за нею – голод  і безробіття.
Я. ГАШЕК, 11 січня 1920 р.

УКРАЇНА І СВІТ

  • Кохані владці: Що ВОНИ приготували для НАС

ЗАХІДНИЙ РЕГІОН

  • Серпом по… пільгах

АРХІВ "ВІЛЬНА УКРАЇНА"

Місцева влада (saveleva@vilnaua.com)

Серпом по… пільгах

Складається враження, що можновладці мають на меті остаточно  доконати «маленьких українців». Стало відомо, що вже з 1 липня набуде чинності новий порядок надання пільг.

Навіть ті пільгові крихти, які були «до Майдану», давали певним верствам населення більш-менш виживати. Тепер у зону вимирання потрапить велика кількість додаткових жертв.

Візьмемо хоча б приклад Львівщини. У департаменті соціального захисту  Львівської облдержадміністрації оприлюднили наступні «аргументи» на користь драконівського нововведення. Мовляв, зараз в області пільгами різних категорій користуються більш як мільйон співгромадян. З них—понад 600 тисяч мають право на безплатний проїзд у міському та приміському транспорті. Але обіцяють, що їх (після «перетрушування» реєстру) стане на 420 тисяч менше. За попередніми даними, у «чорні списки» урізання пільг потраплять і пенсіонери за віком (їм, щоправда,тільки обмежать безплатний проїзд у часі), і діти війни, і ветерани праці, інваліди третьої групи та багато інших.

Поменшає, як стверджують, також осіб, які користуються пільгами при сплаті  житлово-комунальних послуг. Станом на березень таких виявлено 375 тисяч. А от із 1 липня їх залишиться всього 36,3 тисячі. Для решти – близько 340 тисяч — права на пільги призначатимуть, але з урахуванням доходів кожного із членів родини. У разі, якщо середньомісячний дохід перевищуватиме 1710 грн., на пільги за житлово-комунальні послуги, очевидно, розраховувати не доведеться.

Отаке от піклування! Отака от боротьба за нібито справедливість! Мабуть, зайвий раз не слід нагадувати: ціни й тарифи різко зростають і зростатимуть, а от доходи громадян залишаються на попередньому рівні. І навіть цей вказаний вище мінімум (1710 грн.), припускаємо, може знецінитися нижче прожиткового мінімуму, перетворитися на «норму вимирання».

Ярина Зелена.

Головне меню

Головне
Червоне то міцне
Думати треба!
Місцеві новини
Ви нам писали
Факти без коментарів

Гумор від О. Житнікова

Наш баннер


Друзі сайту

 

переглянути pdf

№ 1  2015

№ 2  2015

№ 3  2015

№ 4  2015

  • Skip to content