Абонвідділ

(0362) 68-49-00

Технічна підтримка

(0362) 42-04-05 (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15

  • Про компанію
  • Вакансії
  • Контактна інформація

Створення VPN з'єднання для Windows 98/98SE/ME

Термін «VPN Connection» на сьогоднішній день має достатньо багато тлумачень, але в самому загальному змісті - це метод встановлення захищеного тунельованого з'єднання типу «точка-точка - PPP» по локальній мережі Ethernet або через Глобальну мережу Internet з віддаленим сервером. VPN - з'єднання використовується багатьма Інтернет-сервіс провайдерами для забезпечення авторизації, аутентифікації та аккаунтинга користувачів при підключенні по технології Ethernet або xDSL. VPN-з'єднання в більшості випадків бувають двох типів:

  • PPTP - Point-to-Point Tunneling Protocol. Забезпечує тунельовання мережевого IP-трафіка на рівні 2 мережевої моделі OSI. В даній інструкції описується створення саме цього типу VPN.
  • L2TP IPSec - Layer 2 Tunneling Protocol. Забезпечує тунельовання мережевого IP-трафіка на рівні 2 мережевої моделі OSI. Використовується з IPsec і SSL для забезпечення аутентифікації і безпеки данних, що передаються.

VPN-з'єднання типу PPTP характеризується наступними властивостями:

  • Проста інтеграція в операційну систему: даний протокол з'єднання інтегрований в такі ОС, як Windows 2000/XP/.NET і достатньо легко налаштовується в ОС Windows 98/ME або Linux/FreeBSD.
  • Сумісність: цей протокол підтримує такі властивості, як «Загальний доступ в Інтернет» (включаючи «З'єднання за вимогою»).

Створення VPN-з'єднання

1. Увага! Для даних версій Windows спосіб з'єднання з Інтернет через VPN є кращим, так як працює більш стабільно, ніж PPPoE під цими ж версіями ОС.

2. VPN-з'єднання (на відміну від PPPoE) встановлюється по протоколу TCP/IP, тому для початку необхідно добитися IP-досяжності VPN-сервера. В більшості випадків нашому клієнту достатньо мати встановлений на мережевій картці протокол TCP/IP і в настройках протоколу TCP/IP поставити параметри автоматичного призначення мережевих параметрів - при включенні комп'ютера вони будуть призначені DHCP-сервером. У всіх інших випадках параметри TCP/IP будуть повідомлені провайдером клієнту при підключенні.

3. Зображення, наведені нижче, показують процес створення з'єднання на операційній системі Windows98 Russian Edition.

Увага! Ви починаєте встановлення драйвера! Така операція піддає Вашу операційну систему ризику збою, в тому числі і невиправного. Збережіть всі документи і закрийте всі додатки на період встановлення драйвера.

4. Увага! Якщо Ви використовуєте Windows 98/98SE, то Вам потрібно встановити відповідне оновлення від компанії Microsoft для работи з підключеннями Dial-Up.

5. Під час встановлення протоколу VPN буде потрібна перезагрузка комп'ютера, тому закрийте всі додатки і збережіть данні та документи.

6. Під час встановлення протоколу VPN може знадобитися компакт-диск з дистрибутивом Windows. Якщо дистрибутив Windows у Вас є на жорсткому диску, то компакт не потрібен.

7. Цей мережевий протокол потребує встановленого компонента Windows під назвою «Удалённый доступ к сети». Його можна встановити наступним чином:

    — на робочому столі знайдіть значок «Мой компьютер» і зайдіть в нього. У вікні, що зявилося знайдіть значок «Панель управления» і натисніть двічі на ньому;
    — у вікні «Панель управления» знайдіть «Установка и удаление программ» і двічі натиснувши на нього зайдете у вікно налаштувань;
    — на закладці «Установка Windows» у вікні «Компоненты» знайдіть пункт «Связь» встановіть на нього курсор, зробивши пункт виділеним, далі натисніть кнопку «Состав...», що знаходиться нижче;
    — у вікні, що відкрилося «Cвязь» у списку «Компоненты» потрібно встановити галочку напроти компонента «Удаленный доступ»,а також напроти компонента «Виртуальная частная сеть» перевіривши, що галочки встановлені, натиснути кнопку «ОК» для підтвердження вибору;
    Ви побачите спочатку вікно-запрошення,а потім вікно ліцензійної згоди.

В процесі встановлення система може попросити диск із дистрибутивом Windows - вкажіть встановнику шлях до дистрибутиву. Після встановлення система попросить перезагрузити комп'ютер.

8. Після перезагрузки комп'ютера необхідно створити VPN-з'єднання. Для цього у вікні «Удаленный доступ к сети» клацніть по іконці Мастера творення нового з'єднання.

9. Ви побачите запрошення Мастера. Натисніть кнопку «Далее».

10. В наступному вікні можна змінити назву VPN-підключення і натиснути кнопку «Далее».

11. В наступному вікні необхідно вказати IP-адресу VPN-сервера (адресу можна отримати в офісі УАРНет за тел. 26-44-74, 26-97-82) і натисніть кнопку «Далее».

12. В останньому вікні створення VPN-підключення необхідно натиснути кнопку «Готово».

13. У вікні «Удаленный доступ к сети» з'явиться нове VPN-з'єднання. Клацніть по ньому правою кнопкою миші і виберіть пункт «Свойства».

14. У властивостях з'єднання на закладці «Тип сервера» необхідно встановити галочки у відповідності з малюнком і натиснути кнопку «ОК»

15. Після запуску VPN-підключення, вводу свого логіна і пароля та успішного встановлення VPN-з'єднання Ви побачите вікно на зразок цього.

16. Тепер можна працювати в Інтернеті.

UARNet, м.Рівне, вул. Міцкевича, 10

Абонвідділ: 68-49-00

Технічна підтримка: 42-04-05, (067) 362-09-11, (050) 461-59-75, (093) 745-51-15, (091) 324-04-40

uarnet at mail dot rv dot ua