This version of the page http://cgm.rv.ua/duzhe-rizikovane-zadovolennya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-03-07. The original page over time could change.
Дуже ризиковане задоволення

Ви є тут

Дуже ризиковане задоволення

Напередодні новорічних та Різдвяних свят феєрверки, петарди, ракети та інші яскраві вибухові "іграшки" особливо притягують до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих.

Але з кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від таких забав каліцтва, термічні опіки, інші травми. Дуже часто це трапляється внаслідокнеобережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

Тож, доречно нагадати про те, як не стати жертвою святкової продукції.Необхідно купувати піротехніку тільки дорослим в спеціально призначених для цього магазинах, ні в якому разі не на базарах, ринках, а тим паче просто з рук.
При купівлі піротехнічних виробів обов'язково ознайомтеся з інструкцією, вона повинна бути на кожному виробі. Якщо немає інформації щодо використання - то виріб є не сертифікованим, тому користуватися ним небезпечно.

Перевірте термін зберігання, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити.Обов'язково перевірте, чи не пошкоджена упаковка, чи не має пошкоджень сам виріб.Щоб запобігти неприємним наслідкам від "спілкування" з піротехнікою, необхідно пам'ятати і дотримуватисяправил пожежної безпеки при використанні піротехнічних виробів:

- Не запускайте петарди, феєрверки, ракети всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок.

- Не намагайтесь виготовляти феєрверки самостійно в домашніх умовах.- Не зберігайте піротехніку біля приладів опалення (батарей, газових, електричних плит), не носіть вогненебезпечні вироби у кишенях, не розбирайте їх, не піддавайте механічним впливам.

- Не можна курити, працюючи з піротехнічними виробами, а також знаходитись в нетверезому стані.

- Не сушіть піротехніку на батареях опалення або печах.- Зберігайте піротехніку у недоступному для дітей місці.

- Діти можуть запускати феєрверки, петарди, різні ракети, висаджувати у повітря хлопавки, підпалювати бенгальські вогні тільки в присутності дорослих.

- Той, хто запускає піротехніку, повинен щонайшвидше відбігти на безпечну відстань (як правило 10-15 метрів і більше) .

- Якщо перший запуск піротехнічного виробу був невдалим, то в будь-якому випадку не підходьте до нього, не беріть руками, не повторюйте спроби запуску

.- У жодному разі не знищуйте непридатні петарди в багатті або в печі.

Загальноприйнятий спосіб утилізації піротехніки такий: залийте її водою на дві години і лише після цього викиньте разом зі звичайним сміттям.Отже, як бачимо, основні правила безпеки прості і не потребують великих матеріальних затрат. Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до ваших домівок.Разом з тим варто задуматись про повну відмову від використання піротехніки у зв’язку із складною ситуацією, що склалася у нашій державі.

http://pogoda.rovno.ua/duzhe-rizikovane-zadovolennya 
 

Tags: 
Новий Рік
петарда
салют