This version of the page http://www.uapp.org/news_media_ua.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-03-03. The original page over time could change.
Ринок преси України / Українська асоціація видавців періодичної преси

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Ринок преси України

  • 25 лютого 2015Рада Європи запрошує журналістів взяти участь у Конференції з питань подолання насильства щодо жінок та гендерних стереотипів у ЗМІ

    м. Київ, 25 лютого 2015 року

     

    Офіс Ради Європи в Україні в рамках Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні»,  Проекту «Впровадження європейських стандартів в українському медіа середовищі», що фінансується Урядом Канади  та впроваджується Радою Європи та Проекту «Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством в Україні», що фінансується Урядом Швеції та впроваджується Радою Європи  запрошує Вас взяти у Конференції з питань насильства щодо жінок та гендерних стереотипів у ЗМІ, відбудеться у Києві 04 березня 2015 року з 9:30 до 13:00. Конференція носитиме прикладний характер та буде початком нового практичного проекту для ЗМІ із впровадження гендерного підходу на рівні редакції.


    Докладнiше
  • 20 лютого 2014Насилля проти журналістів в Україні потребує міжнародного втручання

    Київ, 20 лютого 2014 року

    Місія міжнародної підтримки з питань безпеки та захисту журналістів та свободи ЗМІ в Україні, яка працювала у Києві 19 та 20 лютого 2014 року, вислухала інформацію очевидців та покази свідків від великої кількості зацікавлених осіб та дійшла наступних висновків:

    - кількість випадків насильства та переслідувань журналістів, включно із вбивством журналіста газети «Вісті» В’ячеслава Веремія, є жахаючою;

    - докази того, що журналісти, інші працівники медіа та медіа організації розглядались як мішені та були атаковані внаслідок своєї роботи, є очевидними;

    - поширена культура безкарності, спричинена відмовами розслідувати та переслідувати в судовому порядку злочини проти журналістів, працівників медіа та медіа компаній;

    - влада стимулює блокування, цензурування та перешкоджання діяльності новинних організацій та поширенню новин, зокрема під час поточних демонстрацій та протестів;

    - економічний тиск та інші непрямі методи заборони та залякування критичного висвітлення продовжують застосовуватись українською владою.


    Докладнiше
  • 19 лютого 2014Міжнародна місія солідарності з Україною засуджує насильство проти журналістів та закликає провести ретельні розслідування

    Міжнародна місія партнерства з безпеки та захисту журналістів та свободи слова в Україні, яка зараз працює в Києві, рішуче засуджує насильство, яке сьогодні коштувало життя кореспонденту газети «Вести» В’ячеславу Веремію та зробило постраждалими ще щонайменше 27 журналістів.


    Докладнiше
  • 19 лютого 2014Розпочала роботу Міжнародна Місія журналістської солідарності: іноземні гості вражені подіями у столиці

    Міжнародна Місія журналістської солідарності розпочала свою роботу 19 лютого у Києві з робочої наради в офісі НСЖУ. У складі Місії під керівництвом президента Європейської федерації журналістві Могенса Бліхе-Б'єррегарда прибули представники міжнародних медіа-організацій.


    Докладнiше
  • 18 лютого 201419-20 лютого в Києві – Міжнародна місія журналістської солідарності

    Шановні колеги!

    Запрошуємо вас взяти участь у заходах, які проводитимуться в рамках візиту до Києва Міжнародної Місії журналістської солідарності.


    Докладнiше
  • 14 лютого 2014«Бурда-Украина» станет новым издательским партнером для развития украинской версии журнала Marie Claire

    Сегодня Marie Claire Group и BurdaInternational объявили о том, что «Бурда-Украина» станет новым издательским партнером для развития украинской версии журнала Marie Claire.


    Докладнiше
  • 24 січня 2014Список постраждалих журналістів під час сутичок 19-23 січня (оновлюється)

    Інфорграфіка від Civil Movement CHESNO / Centre UA

    1. 19 січня 2014 року у Києві під час заворушень в районі вулиці Грушевського постраждав фотокореспондент «Нової газети» (Росія) Євген Фельдман. Фельдман повідомив, що постраждав від світлошумової гранати, у нього поріз і розбитий ніс.


    Докладнiше
  • 23 січня 2014Асоціація розповсюджувачів преси заявляє, що «антиконституційні і диктаторські закони» зашкодять медіабізнесу

    Асоціація розповсюджувачів преси України висловила своє глибоке обурення прийняттям Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» №3879 і заявляє, що дія закону зашкодить всьому медіабізнесу, що в свою чергу призведе до знижень надходжень до бюджету. Про це йдеться в офіційній заяві Асоціації, копію якої отримала «Телекритика».


    Докладнiше
  • 22 січня 2014Мелитопольские газеты в знак протеста вышли с белыми передовицами

    Местные масс-медиа таким образом выражают протест против законов, принятых Верховной Радой 16-го января.


    Докладнiше
  • 20 вересня 2013На сторінці програми «Відкрита розмова» в мережі Facebook розпочинається серія публікацій виступів експертів «Відкрита розмова:безпека журналіста»

    У Києві відбувся Міжнародний семінар-тренінг «Відкрита розмова: безпека журналіста», ініційований Міжвідомчою робочою групою з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів за підтримки координатора проектів ОБСЄ в Україні.

    Експерти з України, Росії, Грузії, Німеччини та Великої Британії надавали практичні рекомендації з безпеки журналістів під час роботи у місцях великого скупчення людей, в епіцентрі надзвичайних ситуацій тощо. Слухачами семінару стали понад 120 учасників, близько 800 глядачів спостерігали за онлайн-трансляцією розмови на сайтах ІА «Укрінформ» та «Телекритика».


    Докладнiше
  • 20 вересня 2013Експерт назвав основні помилки журналістів під час роботи на мітингах

    Недотримання елементарних правил безпеки, розроблених службами порятунку, є головною помилкою журналістів під час роботи на масових акціях. Таку думку висловив командир служби порятунку «Навігатор» (м.Донецьк) Володимир Цвірко в коментарі за підсумками міжнародного семінару-тренінгу «Відкрита розмова: Безпека журналіста», ініційованого Міжвідомчою робочою групою з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова і захист прав журналістів.


    Докладнiше
  • 14 серпня 2013Одно из старейших изданий Одессы – газета «Юг» прекращает свое существование

    Одно из старейших изданий Одессы – газета "Юг" (бывшее "Большевистское знамя" и "Знамя коммунизма") – закрывается. Об этом пишет интернет-издание "Думская.net" со ссылкой на источники в редакции газеты.


    Докладнiше