This version of the page http://hh.ua/article/13508 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-26. The original page over time could change.
Березень 2013: початок сезону на ринку праці

Березень 2013: початок сезону на ринку праці

Березень – час переходу ринку праці в фазу стабільної позитивної динаміки. Усі підсумки попереднього року підведено, компанії в цілому визначилися зі стратегією та перспективами розвитку й, відповідно, зі своїми кадровими потребами. Традиційно у світі HR березень вважається початком «сезону». Ці дані підтверджує статистика. Минулого місяця кількість вакансій у порівнянні з лютим збільшилася на 15–20 %. Приблизно така ж динаміка спостерігається порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Якщо в лютому старих вакансій було більше, ніж нових (усі, не закриті у 2012 році, закривали в січні), то в березні ситуація повернулася до звичного русла: нових вакансій стало більше, ніж лютневих «залишків».

Незмінними залишаються профсфери, які у лідерах за кількістю вакансій. Це IT/телеком, продажі, маркетинг та пропозиції для молодих фахівців.

Найдинамічніше зростала кількість вакансій у виробничій та туристичній сферах. Приріст порівняно з попереднім періодом становить 20–25 %. Дещо знизилася активність у банківській сфері. Справді, деякі великі гравці ринку скоротили кількість вакансій та нових підрозділів.

Практично без змін залишилася ситуація з уподобаннями претендентів. Як і в минулих місяцях, за кількістю резюме попереду сфера продажів. Однак, на відміну від минулого місяця, IT/телеком – не тільки друга за популярністю категорія у пошукачів, але й один із лідерів динаміки цього місяця.

Рейтинги зарплат у профсфері «продажі»

Однією з найпопулярніших профсфер і в пошукачів, і в роботодавців є продажі. Цю спеціалізацію певною мірою можна назвати індикатором ринку праці. У цьому місяці HeadHunter пропонує ТОП-10 зарплат у Києві та регіонах у цій сфері. Встановити, які з вакансій можна включати в ТОП-10 у цій сфері, доволі проблематично. Роботодавці воліють указувати або більшу «вилку», або верхні значення можливих заробітків, враховуючи відсоток. У сфері продажів із зазначенням зарплат зазвичай публікують 25 % оголошень.

Топ-10 зарплат у Києві у сфері продажу

(березень 2013)

* у вакансії вказано рівень фіксованої оплати, без бонусної складової, яка нараховується додатково.

У регіонах ситуація з вакансіями в сфері продажів має дещо інакший вигляд. До традиційних менеджерів додаються вакансії регіональних представників. Лідером за кількістю високооплачуваних регіональних вакансій у сфері продажів є Донецьк. Однак, аналізуючи ТОП-100 найвищих зарплат, можна сказати, що лідерами за рівнем оплати є не регіональні компанії, а великі загальнонаціональні корпорації, які можуть дозволити собі відкривати добре оплачувані вакансії практично у всіх регіонах країни.

* у вакансії вказано рівень фіксованої оплати, без бонусної складової, яка нараховується додатково.

ТОП-10 зарплат березня

Зведений ТОП-10 найвищих зарплат березня виглядатиме так.

ТОП-10 зарплат березня 2013

У цьому місяці у лідерах ТОП-менеджери, вони потіснили програмістів і виробничих фахівців.

Затребуваність спеціалістів

У лютому роботу шукали 42 111 фахівців. Це на 15–20 % більше, ніж минулого місяця. Враховуючи високу активність ринку, hh.індекс (співвідношення кількості резюме до кількості вакансій) дещо знизився до показника 4,5–4,8. Це означає, що на одну вакансію у минулому місяці претендувало менше п'яти претендентів.

У березні найзатребуванішими традиційно були IT-фахівці, менеджери з продажу, страхові агенти, а також усі ті, чиє завдання – залучати клієнтів : фахівці з реклами, медичні представники, менеджери з туризму тощо.

Дослідження проведено на основі бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в Україні у 2013 році.


Результаты предыдущих исследований










Tweet

Інформація для ЗМІ та представників компаній

Шановні журналісти, для того, щоб отримати нові дослідження або коментарі чи уточнення до вже опублікованих, звертайтеся до менеджера зі зв’язків зі ЗМІ HeadHunter Україна Наталії Маціпури, написавши їй на адресу n.matsipura@hh.ua, або зателефонувавши за тел. 8 (044) 230-87-39 (вн.6318).


Представників компаній з питань проведення досліджень чи опитувань на замовлення просимо звертатися до департаменту продажів sales@hh.ua Тел. 80 (44) 230 87 398.


Компанія HeadHunter аналізує найбільшу базу резюме і вакансій у російськомовному Інтернеті, яка оновлюється щосекунди – це резюме понад 7 мільйонів фахівців із 8 різних країн Північної і Східної Європи. Ми проводимо опитування як по всій базі, так і для майже 400-тисячної аудиторії економічно активного населення України.





Понравилась статья? Расскажите о ней друзьям:




Tweet



Код для вставки в блог