This version of the page http://hh.ua/article/13038 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-26. The original page over time could change.
45% офісних працівників очікують скорочень

45% офісних працівників очікують скорочень

Українські офісні працівники розділилися в думках щодо 2013 року. Майже половина респондентів оптимістично дивляться в майбутнє: 21% опитаних говорить про те, що їхня компанія активно зростатиме; 27% очікують хоч і незначного, але зростання. Інша половина налаштована не так райдужно. 23% опитаних вважають, що головним завданням для їхнього роботодавця на 2013 буде втриматися «на плаву», а іще 27% очікують серйозних проблем у бізнесі, скорочень або навіть ліквідації підприємства.


Найбільш позитивно налаштованими показали себе працівники енергетичної галузі. Зростання тією чи іншою мірою прогнозують 75% опитаних. Райдужні плани на майбутнє будують також працівники сфери продажів (62%) та працівники ІТ-галузі (62%). Не такі веселі перспективи у будівельників – половина з них очікує скорочення бізнесу. Не чекають хорошого від майбутнього року також і компанії, що працюють у сфері послуг для бізнесу і для кінцевого споживача. Більше третини з них не впевнені, що переживуть наступний рік, а ще для половини основне завдання року – втриматися «на плаву».


Такі прогнози, як і бізнес-плани компанії на рік, на думку опитаних, найчастіше засновані на загальній ринковій кон'юнктурі (61%), поточних показниках роботи компанії (60%) та її бізнес-цілях (44%).


Респонденти прогнозують кадрову політику своїх роботодавців, виходячи з відомих їм планів на рік. Більшість опитаних тлумачать такі «прикмети» легко, лише 11% не змогли визначитися з відповіддю на це питання. Майже третина офісних працівників очікує у прийдешньому році стабільності – без звільнень, але і без активного розширення. 23% упевнені, що очікується незначне скорочення персоналу. Майже стільки ж наполягають на тому, що їхню компанію очікують масові звільнення. І лише 13% можуть похвалитися планами активного кадрового розширення.


У своїх зарплатних прогнозах опитані не поспішають бути оптимістами. Майже 40% думають, що зарплата залишиться на колишньому рівні, 16% побоюються, що рівень доходу знизиться, п'ята частина респондентів взагалі не готова що-небудь прогнозувати. Лише 27% опитаних вірять у те, що у 2013 на них чекає надбавка до зарплати. Найвищий відсоток тих, хто очікує підвищення, серед IT-спеціалістів (46%). А ось ТОП-менеджери усіх напрямків більше інших груп побоюються зниження заробітної плати (22%).



У разі кризи першими «підуть під ніж» премії, бонуси і зарплати – вважають опитані. Наступними скоротять витрати на нематеріальну мотивацію співробітників, а вже потім – витрати на ведення бізнесу, рекламу і PR.



Незважаючи на не надто оптимістичні прогнози, більшість співробітників не поспішає міняти місце роботи. Активно шукати роботу наступного року збираються лише 30% респондентів. Частіше від інших подумують про зміну місця роботи працівники сфери послуг для бізнесу та кінцевого споживання (42%). Про нову роботу також активно розмірковують і працівники будівельної галузі (44%). Найбільш задоволеними та спокійними знов опинилися працівники напрямку IT. Вони та співробітники енергетичної галузі у 50% випадків не замислюються про зміну місця роботи.



Пошук роботи воліють не відкладати. 66% з тих, кому потрібна нова робота, шукають її вже зараз, 13% планують розпочати з нового року, 4% думають зайнятися кар'єрою лише з другого півріччя, а 17% ще не визначилися з планами.


Дані було отримано в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua. В опитуванні взяли участь 1 229 респондентів з різних регіонів України.



Результаты предыдущих исследований










Tweet

Інформація для ЗМІ та представників компаній

Шановні журналісти, для того, щоб отримати нові дослідження або коментарі чи уточнення до вже опублікованих, звертайтеся до менеджера зі зв’язків зі ЗМІ HeadHunter Україна Наталії Маціпури, написавши їй на адресу n.matsipura@hh.ua, або зателефонувавши за тел. 8 (044) 230-87-39 (вн.6318).


Представників компаній з питань проведення досліджень чи опитувань на замовлення просимо звертатися до департаменту продажів sales@hh.ua Тел. 80 (44) 230 87 398.


Компанія HeadHunter аналізує найбільшу базу резюме і вакансій у російськомовному Інтернеті, яка оновлюється щосекунди – це резюме понад 7 мільйонів фахівців із 8 різних країн Північної і Східної Європи. Ми проводимо опитування як по всій базі, так і для майже 400-тисячної аудиторії економічно активного населення України.





Понравилась статья? Расскажите о ней друзьям:




Tweet



Код для вставки в блог