This version of the page http://uamedia.visti.net/silski_visti (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-15. The original page over time could change.
Газета "Сільські вісті"

Газета "Сільські вісті"


Діагноз - не вирок

Галина ВЕРНИГОРА.

УПЕРШЕ у Житомирі відбувся показ мод, під час якого на подіум вийшли діти та молодь з особливими потребами.

Було незвично і водночас дуже зворушливо дивитись, як на помості під музику вони старанно докладали усіх сил, аби якнайліпше продемонструвати теплі зручні вдяганки, створені майстрами місцевої швейної фабрики "Марічка", а також повсякденний та святковий одяг. А що вже глядачі не шкодували для кожної моделі палких аплодисментів!

Організатор улаштованого у передноворічні дні показу - дитяча міська громадська організація "Все робимо самі" - зібрані кошти має намір спрямувати на втілення нових соціальних проектів, покликаних допомогти молодим землякам із особливими потребами знайти гідне місце в суспільстві. Ось, зокрема, що сказав голова організації Богдан Купчинський:

- Сьогодні на території Житомирщини проживає майже 6 тисяч дітей із особливими потребами. Для них в області працюють зо півтора десятка реабілітаційних центрів, медперсонал котрих допомагає юним землякам якось боротися зі своїми недугами. Цим дітям треба допомогти гідно адаптуватися в суспільстві. Таку філософію сповідують усі цивілізовані держави. І в Україні має бути так.

Сільські Вісті


Олександр Лукашенко:

"Я хочу, аби у вас було добре"

Василь ПІДДУБНЯК.

НЕДІЛЬНА зустріч глав двох сусідніх держав була як ніколи продуктивна і розмова під час неї стосувалася широких сфер взаємного співробітництва. Петро Порошенко та Олександр Лукашенко знову підтвердили свою одностайність у тому, що Україна і Білорусь мають великий потенціал для розвитку двосторонньої взаємовигідної співпраці.

"У нас є дуже широкий порядок денний - і у питаннях економічного співробітництва, і у координації дій в міжнародних організаціях, і в питаннях фінансової співпраці, і у безпековій сфері є достатньо серйозні виклики, на які ми маємо готувати скоординовані відповіді", - сказав Президент України, відкриваючи зустріч.

Порушивши проблему складної ситуації на сході країни, Петро Порошенко завважив роль Республіки Білорусь у якнайшвидшому розв'язанні конфлікту, спровокованого сепаратистами і політиканами: "Дякую вам за те, що під час цього процесу ми отримали унікальну можливість діалогу Тристоронньої контактної групи для вирішення нагальних питань. Я також окремо дякую Білорусі за чітку позицію щодо суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Для нас ваша жорстка позиція, яку ви висловлювали постійно, включаючи позицію щодо так званих виборів у листопаді, надзвичайно важлива".

Весь світ сьогодні говорить про те, що Мінські домовленості є основою нашого Мирного плану і основою мирного процесу в Україні. Вони визнані ООН, Європейським Союзом, країнами G-20. Фактично ця угода сьогодні є безальтернативною моделлю деескалації ситуації на частині території Донецької і Луганської областей, наголосив Президент України.

Олександр Лукашенко попросив не перебільшувати його заслуг у результатах Мінських домовленостей, але продемонстрував свою готовність і надалі допомагати Україні, щоб кровопролитний конфлікт на Донбасі був припинений.

При обговоренні економічного співробітництва між Києвом і Мінськом Олександр Лукашенко наголосив: "Товарообіг між Україною та Білоруссю не впав, а навіть зріс. І, що важливо, у нас сьогодні стовідсотково оплачені всі наші контракти. Із жодною країною такого в нас немає".

Своєю чергою Петро Порошенко сказав: "Ми не допускаємо падіння товарообігу з Білоруссю і навіть забезпечили його зростання. Хочу зі свого боку задекларувати, що Україна щиро зацікавлена в тому, щоб торгові, економічні, політичні, безпекові відносини розвивалися з максимальною інтенсивністю".

Було обговорено низку питань співробітництва України та Білорусі у паливно- енергетичній, машинобудівній галузях, сфері безпеки, міжрегіонального співробітництва та інших.

Білоруські засоби масової інформації, які значно ширше, ніж українські, висвітлюють зустріч Петра Порошенка і Олександра Лукашенка, наводять такі слова глави своєї держави: "Я хочу, аби в Україні було добре. Багато хто це розуміє як якісь ігри. Я знаю, що ви не так це сприймаєте. Ви Президент, вам боляче. Мені теж боляче. І я з цього виходжу. Тому, якщо потрібно буде... я вам ще раніше казав: "Потрібно буде від Білорусі щось - скажи. Ми тобі за добу все зробимо, що ти попросиш".

Президент Білорусі щодо поточного моменту також зауважив: "Мені кажуть: ось Лукашенко чогось там боїться. Я не боюсь! Давайте це робити непублічно. Давайте взагалі нікому говорити нічого не будемо, а будемо робити таємно, але щоб тільки у цьому напрямі був прогрес".

"Ми зацікавлені у підтримці Білорусі, якщо вона вважатиме це можливим, у розвитку відносин в рамках Східного партнерства", - наголосив Петро Порошенко під час переговорів делегацій двох країн у розширеному складі. Йдеться насамперед про шляхи і механізми взаємовигідного використання технологій, законодавства, фінансових ресурсів на різних рівнях партнерства.

Глави обох держав домовились про створення спільного українсько- білоруського телеканалу, що стане серйозним проривом в інформаційній сфері.

Білоруське державне агентство "Белта"наводить із цього приводу слова Олександра Лукашенка: "У нас такий досвід уже є. З нашими каналами працюють спільно три або чотири російських. Чому ми з Україною не можемо мати таке ж співробітництво?". Пропозицію підтримав і Петро Порошенко: "Ми давно говорили про те, що білоруси мають право знати різні точки зору, і було б непогано, якщо б один із інформаційних каналів України мав можливість транслюватися на території Білорусі".

Сільські Вісті


Гральний бізнес у підпіллі

Тетяна КРАВЧУК.

Житомирська область.

УПРОДОВЖ тижня на Житомирщині припинили існування 11 гральних закладів, замаскованих під вуличні державні лотереї. Зокрема "перекрито кисень"власникам залів для азартних ігор у Бердичеві, Малині, Коростені. В обласному центрі протягом доби закрито шість нелегальних букмекерських контор, правоохоронці вилучили понад 200 одиниць грального обладнання. Зараз за всіма фактами ведення незаконного бізнесу розпочато слідство відповідно до Кримінального кодексу України. Законодавством за зловживання передбачено стягнення штрафу від 170 тис. до 860 тис. грн із конфіскацією грального обладнання.

Нагадаємо, з 2009 року будь-який гральний бізнес, крім державних лотерей, в Україні заборонено.

Сільські Вісті