This version of the page http://ic.km.ua/about_index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-14. The original page over time could change.
Історія компанії | Про компанію | Офіційний сайт ТОВ "ХмельницькІнфоком"
http://ic.km.ua > Про компанію > Історія компанії
 

ПРО КОМПАНІЮ


Історія компанії
Реквізити
Контакти

 
  Історія компанії


Товариство з обмеженою відповідальністю "Хмельницькінфоком" було засновано в липні 1994 року під назвою ТОВ "DataCom" і нараховувало лише три працівника. За роки, що минули, компанія стала лідером на регіональному ринку сучасних телекомунікаційних технологій, високопрофесійним колективом, здатним впроваджувати технічні рішення високої складності.

1994
Рік заснування підприємства. Приймається рішення про побудову регіональної мережі передачі даних як сегменту першої в Україні національної мережі передачі даних з комутацією пакетів "УкрПАК" із організацією вузлів у всіх районних центрах Хмельницької області на базі обладнання PAD MCN-1008 та транспортного протоколу Х.25. Компанія отримує статус оператора національної мережі передачі даних УкрПАК в Хмельницькій області (ліцензія Міністерства зв'язку України від 15.12.94р.).

1995
Розпочалась побудова загальнообласної мережі передачі даних. Всі роботи здійснюються у тісній співпраці із Хмельницьким обласним підприємством електрозв'язку. З'являються перші клієнти: Градобанк, Укрінбанк, а також підрозділи обласного підприємства електрозв'язку.

1996
Початок впровадження послуг по доступу до мережі Інтернет. В обласному центрі та двох районних центрах були встановлені сервера, а в інших райцентрах доступ до Інтернет надавався з використанням раніше встановлених PADів. В зв'язку з відсутністю в Хмельницькій області цифрових каналів, розвиток на першому етапі відбувався шляхом нарощування кількості каналів ТЧ.

1997
Підприємство реорганізовано у ТОВ "Хмельницькінфоком".
Завершено побудову мережі передачі даних в Хмельницькій області. На той час це була єдина мережа в Україні на регіональному рівні, яка мала вузли у кожному районному центрі по технології Х.25 з можливістю доступу до мережі Інтернет.
Впровадження технології Frame Relay на рівні обласний центр-Київ. Завдяки існуванню такої мережі, з'являються перші корпоративні клієнти: банк "Аваль", Ощадбанк. У плідній співпраці з Хмельницьким обласним підприємством електрозв'язку вдалося побудувати першу в Україні і єдину на той час мережу документообігу Хмельницького ОПЕЗ і таким чином виконати директиву Міністерства зв'язку. Паралельно відбувається розвиток Інтернет-технологій в області. З обласним підприємством електрозв'язку була винайдена така модель співпраці, як спільна діяльність по наданню послуг Інтернет, що також дало можливість прискорити розвиток мережі передачі даних та розширити географію доступу до глобальної мережі.

1998
Впровадження послуги ІР-телефонії, що розширює спектр послуг, які надаються нашою компанією. Заплановано модернізацію мережі з метою впровадження надання послуг передачі даних у кожному райцентрі області за найсучаснішою технологією Frame Relay.

1999
Стрімке зростання кількості клієнтів ТОВ "Хмельницькінфоком". З метою покращення якості надання послуг мереж УкрПАК та Інтернет, в райцентрах розпочинається встановлення супутникового обладнання. До основної діяльності підприємства додається ще один напрямок - компанія стає офіційним регіональним дилером провідних світових виробників та постачальників телекомунікаційного обладнання ZyXEL та GVC.

2000-2002
Проведена модернізація мережі для надання послуг передачі даних за технологією Frame Relay. У всіх райцентрах встановлене обладнання NX-300, організовано додаткові канали ТЧ. На протязі цього періоду будуються потужні корпоративні VPN-мережі клієнтів, що мають свої представництва та філії по всій території області, а саме: мережі Державного центру зайнятості, Державної податкової адміністрації, "Приватбанку", Держінформюсту, Укрпошти.

2003
В стислі терміни побудовано ще кілька потужних корпоративних мереж в області - мережі Пенсійного фонду України та Відділу державної виконавчої служби України в Хмельницькій області. Підприємство отримало ліцензію Державного комітету зв'язку та інформатизації України № 3441 від 05.07.03р. на використання радіочастотного ресурсу. Впроваджуються технології Radio Ethernet - передача даних із використанням радіоканалів по стандарту 802.11b. Завдяки цьому відбувається покращення якості надання послуг.

2004
Завершується побудова корпоративної мережі по ІР-протоколу Державного казначейства України у Хмельницькій області. Організовано два зонових цифрових канали, кількість яких планується значно збільшити. Підприємством встановлено потужне супутникове обладнання вже в 7 районних центрах області. На завершальній стадії побудова обласної мережі передачі даних на основі високошвидкісних каналів зв’язку. Це дозволяє підвищити ефективність використання мережі передачі даних, а головне - задовольнити зростаючі потреби наших клієнтів.

2005
Половина напрямків до райцентрів області організовано по наземним цифровим високошвидкісним каналам. Вперше в м.Хмельницький розпочато побудову розгалуженої кабельної комп’ютерної міської мережі “ІнфоДом”. В IV кварталі на вузлі підприємства встановлено потужне обладнання для надання послуг на базі найсучаснішої технології MPLS.
В 2005 році за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток мережі зв’язку та інформатизації України ТОВ “Хмельницькінфоком” було нагороджено відзнакою “Лідер мережі зв’язку та інформатизації України 2005”.

2006
Основні напрямки обласної мережі побудовано по наземним цифровим волоконно-оптичним каналам. Компанія активно розбудовує власну волоконно-оптичну мережу по місту Хмельницький.
В 2006 році ТОВ “Хмельницькінфоком” здійснило проект розбудови міської освітянської мережі передачі даних, яка об’єднала всі шкільні та дошкільні установи обласного центру та Управління освіти м.Хмельницький. Також в стислі строки (2 місяці) побудовано одну із найпотужніших обласних корпоративних мереж області для “Дельтабанку”, яка включила в себе понад 50 точок. В кінці року підприємство перемогло у тендері на отримання ліцензії на надання послуг радіодоступу по технології Wi-Max.

2007
Підприємством завершено побудову ще двох обласних мереж передачі даних для державних установ: 1) Управління Міністерства внутрішніх справ у Хмельницькій області; 2) Головне управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Хмельницькій області.

2008
15-й рік діяльності компанії. Вперше в області розпочато активне впровадження технології Wi-Max та технології передачі даних MPLS, що дозволяє розширити спектр послуг компанії та залучати нових користувачів.

2009-2011
Продовжується подальше впровадження технології MPLS шляхом реорганізації зонової мережі та збільшення потужностей вузлів мережі УкрПАК в Хмельницькій області для переходу на більш високі швидкості. Проведено модернізацію „ядра” транспортної мережі з переходом на 10-Гігбітні з’єднання.
Проведено модернізацію системи вентиляції та кондиціонування центрального вузла мережі для забезпечення відповідності сучасним світовим стандартам.
Побудовано резервну кабельну лінію електроживлення та встановлено систему безперебійного живлення потужністю 25кВт.


 
  ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ

• Прес-центр інформує
• Наша мережа
 
 
Про компанію | Наша мережа | Послуги | Пресс-Центр | Сервіс
Передача даних | Інтернет | Радіолінк | Комплексні мережеві рішення
© 2004 ТОВ "ХмельницькІнфоком", всі права захищені
29000, Україна, м. Хмельницький,
вул. Володимирська, 66,
тел.: (0382) 76-54-76, факс: (0382) 76-55-01
e-mail: office@ic.km.ua, http://ic.km.ua