This version of the page http://www.artpole.org/agency/fest/artpole.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-12. The original page over time could change.
ArtPole
отримувати новини АртПоля

АРТПОЛЕ. ЗВУКИ/ДІЇ В ПРОСТОРІ
міжнародний фестиваль

Фестиваль розпочнеться 10 липня о 10-ій ранку. З цього часу діятимуть різні майстерні: можна працювати руками, тілом, голосом і уявою, бажано — вимкнути голову на час фестивалю. В програмі майстерень, зокрема, диригент Хору глухонімих Ярема Стецик обіцяє ранкову альтернативу йозі і польові репетиції вже двох груп, хорової й інструментальної — роз’їжджаючись і зустрічаючись на причепах, вони триматимуться одного ритму й поручнів. Сподіваємося, всі будуть уважні й обережні.

Розпочати свій фестиваль можна ще по дорозі до Унежа, пересівши в Незвиську на велосипеди або в бричку і вирушивши далі екологічним транспортом. А можна обрати інший, не менш екологічний спосіб — сплав по Дністру в супроводі Гич Оркестра, адже з Незвиська на АртПоле плистиме одна з фестивальних сцен.

Отже, вдень традиційно працюватимуть різноманітні майстерні, що пропонують нетрадиційні підходи до тих знайомих нам речей, з яких складається світ: співу, танців та ремесел. О 16:00 починається рух на Сцені на воді, де музиканти з різних проектів зустрічатимуться й імпровізуватимуть разом з Дністром та публікою. О 19:30 включається вечірня Велика сцена. Її програма доповнюється щодня: вже зараз підтверджені виступи українських PUSHKiN Kiev Klezmer Band і Гудаки Village Band, а також Red Cardell (Франція) uSSSy (Росія), Evolution Dejavu (Чехія), Napra (Угорщина).

Найбільшою інтригою фестивалю є нічна Експериментальна сцена, на якій цього року розповідатимуть казки, притчі та повір’я ті, кого ми знаємо переважно за проектами з Великої сцени. Тут буде розказана давня індійська легенда The King and The Corpse — «трансглобалізовану» версію цієї загадкової історії Тьюп, харизматичний вокаліст Transglobal Underground,  оповідатиме під віртуозну гру Шими на сітарі. Історія від Юрія Андруховича — написана ним самим про Альберта Вироземського, спаленого 1641 року у Львові. Тож невипадково до цієї оповіді долучаться саме львівські музиканти: співачка Уляна Горбачевська та контрабасист Марк Токар. Ще одна подорож на схід, Ашик Керіб — легенда про бідного мандрівника–музиканта, дуже схожа в турецькій, азербайджанський і урумський версіях: страждання, що випадають на його долю, дуже важкі, а його музика прекрасніша за все в світі. Але на якому інструменті він грає? У новій версії казки будуть задіяні виконавиця урумських народних пісень Аполлінарія Налча і турецький музикант Мустафа Кизилделі. І — містична Гуцулія, про яку найкраще розкажуть ті, хто народився у Верховині й Космачі. Остап Костюк з «Гич Оркестра» і Олег Мох Гнатів з «Перкалаби» спробують запропонувати свою версію прогулянки в потойбіччя.
Більше на сторінці фестивалю.

 

Генеральний партнер фестивалю: Перша приватна броварня.
Партнери фестивалю: мистецька агенція «Наш формат», концертна агенція «Перекресток», Польський Інститут, Гете-Інститут та ін.

  •  
  •  
  • КРИМ УКРАЇНА
  •  
  • ДОНБАС: ЦЕ ВСЕ ПРО ЛЮБОВ
  •  
  •