• Рус
  • Eng
  • Укр
+380 (44) 521-03-03Пн - пт 8:00-20:00, Сб 8:30-18:00 Мапа
Госпіталізація цілодобово!
Розумна медична допомога
  • Головна
  • Новини

Новости

Товариство хірургів Київщини в Універсальній клініці «Оберіг»

Щомісяця Товариство хірургів Києва та області, куди входять провідні лікарі-хірурги, проводять традиційні засідання, з метою обговорення нагальних питань сучасної хірургії, під час яких діляться досвідом, розглядають нестандартні клінічні випадки, разом шукаючи ефективне вирішення проблем пацієнтів.

Направлення:
Гастроскопія, Колоноскопія, Ендоскопія
Відділення:
Діагностичне відділення, Центр хірургії
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Перший в Україні досвід ендоскопічної тунельної підслизової диссекції гігантської ліпоми стравоходу

Є категорія пацієнтів, що страждає рідкісними захворюваннями, з якими лікарям раніше не доводилося стикатися, а тільки читати описи в медичній літературі. Як лікувати таких пацієнтів? Як правило, лікарі рідко хочуть бути першопрохідцями і брати на себе відповідальність за хід лікування. Так і виходить, що ці пацієнти блукають від лікаря до лікаря, не отримуючи довгоочікуваного ефективного лікування.

Направлення:
Гастроскопія, Колоноскопія, Ендоскопія
Відділення:
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Хронічний гастрит і рак шлунка.

28 травня в універсальній клініці «Оберіг» пройшли традиційні вже ХIIІ Гастростудії з провокаційною назвою «Хронічний гастрит - рак шлунка. Як розірвати цю патологічну послідовність?». Ця назва буде зрозуміло далеко не кожному пацієнтові, та й не всі лікарі знають про чітко доведений прямий зв'язок між хронічним гастритом, асоційованим з інфекцією Хлікобактер Пілорі (Helicobacter pylori) і раком шлунка. У розвинених країнах хронічний гастрит вважають передракових станом і, відповідно, більш ретельно ставляться до правильної діагностики (сучасна гастроскопія з біопсією), лікуванню (ерадикаційної терапія інфекції) і тривало спостерігають за такими пацієнтами.

Направлення:
Гастроскопія, Гастроентерологія, Ендоскопія
Відділення:
Гастроцентр
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Революційні досягнення діагностичної та лікувальної ендоскопії в клініці «Оберіг»

Насичені корисною інформацією, суто практичні майстер-класи для практикуючих лікарів-ендоскопістів з усієї країни вже стали гарною традицією для клініки «Оберіг». 18 жовтня 2013 року в стінах клініки зібралося близько 100 ендоскопістів з метою поспілкуватися з провідними фахівцями, які поділилися своїм досвідом в сфері проведення діагностичних та лікувальних гастро- та колоноскопій. Цього року ключовою особою майстер-класу був провідний фахівець з Швейцарії – проф. Стефан Зівалд (prof. Stefan Seewald) – професор гастроентерології та гастроінтестінальної інтервенційної ендоскопії. Він не тільки підготував прекрасну, насичену корисними порадами та кейсами доповідь, але і продемонстрував можливості сучасної діагностичної та лікувальної ендоскопії на практиці.

Направлення:
Гастроскопія, Колоноскопія, Ендоскопія
Відділення:
Теги:
гастроскопія, колоноскопія, стравохід Барретта, поліпи товстої кишки, рак стравоходу, рак товстої кишки, ранній рак шлунка , ендоскопічна диссекція, ендоскопічна резекція , ендосонографія

Відтепер програма «ОНКО check-up» доступна в Україні – тільки в Універсальній клініці «Оберіг»

Діагноз рак, є одним із найстрашніших діагнозів, якого боїться будь-яка людина. Кожен лікар прагне зробити все можливе, щоб попередити розвиток цього страшного захворювання. Загальна настороженість людей з приводу поширеності раку приводить до того, що пацієнти часто самі хочуть перевірити себе щодо раку, незалежно від наявності скарг на стан здоров’я в конкретний момент.

Направлення:
Онкологія, Ендоскопія
Відділення:
Теги:
Онко check-up, онкологія, онкоскрінінг, псевдо-ПЕТ, рання діагностика раку, скринінг раку

Безпека пацієнта – непорушний принцип роботи клініки «Оберіг»

Система управління якістю та забезпечення безпеки пацієнта в універсальній клініці «Оберіг» отримала високу оцінку вітчизняних та зарубіжних експертів під час роботи Першого національного конгресу з безпеки пацієнтів, який відбувся 29-30 листопада в Києві за підтримки Ради Європи за ініціативи Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів.

Направлення:
Ендоскопія
Відділення:
Клініко-консультативне відділення (Поліклініка)
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Гастроцентр™ клініки «Оберіг» – експертний заклад України, відтепер визнаний і на міжнародному рівні.

28 вересня в Універсальній клініці «Оберіг» відбувся перший міжнародний практичний майстер-клас для лікарів ендоскопістів та гастроентерологів. Майстер-клас було присвячено ендоскопічним резекціям та дисекціям слизової оболонки шлунка та кишківника в лікуванні передракових захворювань і станів шлунково-кишкового тракту.

Направлення:
Гастроентерологія, Ендоскопія
Відділення:
Гастроцентр
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Ерозії шлунку – поверховий дефект чи глибинні проблеми?

За сучасними даними, ерозії – друга за частотою патологія шлунку та дванадцятипалої кишки. Ерозії є маловивченими патологіями, оскільки надійна та точна діагностика поверхових ушкоджень слизової оболонки стала можливою лише після впровадження в медичну практику фіброендоскопів та широкого застосування фіброгастроскопії. Зараз гастроентерологи-практики виявлять підвищений інтерес до методів діагностики та лікування ерозій шлунку.

Направлення:
Гастроентерологія, Ендоскопія
Відділення:
Гастроцентр
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Кваліфікація та освіта лікаря ендоскопіст - найважливіша складова успішного лікування!

Знання та освіта – це справжня сила! Особливо це стосується медицини, оскільки це основний двигун прогресу. Ми з гордістю вітаємо Яковенко Владислава Олександровича, завідуючого відділенням ендоскопії та малоінвазивної хірургії Універсальної клініки «Оберіг», який 03 травня 2012 року захистив кандидатську дисертацію на тему «Оптимізація ендоскопічної діагностики та лікування метаплазії та дисплазії слизової оболонки шлунку».

Направлення:
Ендоскопія
Відділення:
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»

Ендоскопічна резекція слизової оболонки

Влітку 2009 року, вперше в Україні, у відділенні ендоскопії та малоінвазивної хірургії МЦ «Універсальна клініка« Оберіг »почали виконувати унікальні ендоскопічні операції - ендоскопічна резекція слизової оболонки (EMR) шлунку та товстої кишки. Ці високотехнологічні лікувальні ендоскопічні маніпуляції дозволяють видаляти поліпи і поліпоподібні освіти шлунка і товстої кишки в амбулаторних умовах і є прямою альтернативою складним відкритим оперативним втручанням.

Слід підкреслити, що ендоскопічна резекція слизової (EMR) шлунку і ендоскопічна підслизова диссекция (ESD) шлунка при облігатних передракових станах і ранньому раку шлунка є новим стандартом у сучасній онкології і альтернативою складним класичним операціям.

Клініка «Оберіг» також володіє найбільшим досвідом в Україні в практичному застосуванні сучасного методу ендоскопічної аргоноплазмовой абляції ділянок спеціалізованої кишкової метаплазії дистальної частини стравоходу (стравохід Барретта).

Направлення:
Ендоскопія
Відділення:
Теги:
Універсальна клініка «Оберіг»