This version of the page http://www.farmak.ua/history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-02-05. The original page over time could change.
Фармак
  • ua
  • ru
  • en
«Фармак» у світі
Ми для Вас та Вашого здоров’я!

Про компанію

Про компанію Історія
 
  • Влітку, в центрі Києва, на Подолі, почав роботу Київський хіміко-фармацевтичний завод ім. М.В. Ломоносова − підприємство, з якого почалася історія нашої компанії. Це був перший в Україні завод із виробництва синтетичних лікарських засобів.

    На той час наш штат налічував 42 робітники та 12 інженерно-технологічних працівників. За півроку, 23 грудня, ми представили свою першу продукцію – наркозний хлороформ та саліцилову кислоту.

  • Наші спеціалісти освоюють та налагоджують випуск рентгеноконтрастних засобів високої якості: Білімін, Тріомбраст та Йодамін.

    До кінця 20 ст. ми залишаємося лідерами з виробництва рентгеноконтрастних препаратів.

  • У продаж надходить перша партія заспокійливого та спазмолітичного засобу Корвалол – власна розробка, яка стала візитною карткою підприємства.

    Згодом наш продуктовий портфель поповнився ще трьома ексклюзивними лікарськими засобами – назальними краплями Нафтизин, снодійними та седативними краплями Корвалдин і Барбовал.

  • Ми виводимо нашу продукцію на міжнародну арену. Наші препарати відомі в більше ніж 20 країнах світу, серед яких Німеччина, Франція, Італія, Греція, Туреччина, Індія, Єгипет та всі країни колишнього СРСР.

  • Наше підприємство одним із перших у хіміко-фармацевтичній галузі стає акціонерним товариством та змінює назву на ВАТ «Фармак».

  • Розуміючи, що розширювати та удосконалювати хімічне виробництво в центрі Києва неможливо, було прийняте рішення про переорієнтацію підприємства на виробництво готових лікарських засобів, що відповідатимуть міжнародним стандартам якості GMP.

  • Ми впроваджуємо ряд нових сучасних виробництв.

    • з виготовлення паст і мазей (1996 р.);
    • з виробництва драже, таблеток і капсул (1997 р.).

       
  • Ми підписуємо угоду про довготривале партнерство з лідером у галузі розробки та виробництва інсулінів – американською корпорацією Eli Lilly та запускаємо виробництво людських генно-інженерних інсулінів з субстанцій за ліцензійною технологією Eli Lilly.

    Проект планується реалізувати в два етапи: на першому – ми вироблятимемо інсуліни з ін-балку Eli Lilly, на другому – вироблятимемо інсуліни з субстанцій за повним технологічним циклом.

  • Починаємо випуск інсуліну короткої дії Фармасулін у флаконах з ін-балку американського партнера — компанії Eli Lilly

  • Вводимо в експлуатацію сучасний склад зберігання продукції, створюємо найсучаснішу в Україні лабораторію мікробіологічного контролю, новий виробничий комплекс для випуску рідких лікарських засобів за стандартами GMP.

    Вперше беремо участь в якості експонента в міжнародній фармацевтичній виставці CPhI Worldwide (2003 р.).

  • Стартує другий етап інсулінового проекту – ми запустили інсулінову лінію для виробництва генно-інженерних Фармасулінів за ліцензійною технологією Eli Lilly.

    Закінчуємо роботи зі створення нового таблеткового виробництва, сертифікованого за правилами GMP.

  • Святкуємо 85-ліття компанії. Завдяки обраній стратегії ведення бізнесу, потужній науковій базі, інвестуванню у виробництво та освіту персоналу, а також продажам і маркетингу, ми стали лідером фармацевтичного ринку України.

    У грудні вводимо в дію першу чергу проекту «РЛЗ-2» («Рідкі лікарські засоби») – дві асептичні лінії з виробництва ін’єкційних препаратів. В новому цеху вироблятимемо понад 40 найменувань препаратів різних фармакологічних груп, в тому числі й біотехнологічні препарати.

  • Наприкінці року ми запустили власне виробництво Фармасулінів у картриджах – за технологією американської компанії Eli Lilly.

  • Ми закінчили технічне переоснащення виробництв:
    • м’яких лікарських форм: мазей, гелів, кремів;
    • дільниці з виробництва драже Діазолін.
    Тепер усі наші виробництва відповідають нормам GMP.

    Закінчили другу чергу проекту «РЛЗ-2» («Рідкі лікарські засоби») – запустили в роботу нову дільницю, де вироблятимуться стерильні лікарські засоби у скляних та пластикових флаконах і шприцах . Будівництво «РЛЗ-2» тривало з 2007 року. В проект було інвестовано близько 40 млн євро.

    Ми першими у фармгалузі України серед локальних виробників впровадили у промислову експлуатацію систему SAP ERP, в якій всі бізнес-процеси упорядковані та автоматизовані, що відповідає вимогам етичного ведення бізнесу.

    • Ми впровадили визнану в світі сучасну й прогресивну систему оплати праці на основі грейдів.
    • У жовтні відкрили нову сучасну лабораторію з розробки рідких лікарських засобів у м. Харків.
                           

 

Угода про використання персональних даних

Я даю Публічному акціонерному товариству «Фармак» (далі – Компанія «Фармак») свою письмову безумовну та безвідкличну згоду на обробку моїх Персональних даних, які містяться у заповненій мною формі. Обробка Персональних даних включає в себе вчинення будь-яких дій та/або сукупності дій, що пов'язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням моїх Персональних даних, з метою обробки надісланого мною запиту чи надання відповіді на поставлене мною питання.

Обсяг моїх Персональних даних, щодо яких здійснюється процес обробки, та які можуть бути включені до бази персональних даних компанії «Фармак», визначається як будь-яка інформація про мене (зазначена в заповненій мною формі), що стала відома компанії «Фармак».

Надана мною згода на обробку моїх Персональних даних не вимагає здійснення компанією «Фармак» повідомлень про передачу моїх Персональних даних третім особам, згідно з нормами ст. 21 Закону України «Про захист персональних даних». Я підтверджую, що мені зрозумілі мої права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», а також мета обробки моїх Персональних даних, в тому числі збір моїх Персональних даних. Я погоджуюсь, що строк обробки моїх Персональних даних - безстроковий.