This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_vgoru (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-25. The original page over time could change.
Газета "Вгору"

Газета "Вгору"

Херсону куплять грейдери та...катер

Журналістів запросили на спонтанну прес-конференцію. Анонсував її перший заступник міського голови Ігор Пастух у понеділок на апаратній нараді. Це стало несподіванкою навіть для Володимира Миколаєнка...

Отже, 20 січня, 15:00. У малій залі перед журналістами постали одразу чотири доповідачі: усі три заступники мера та директор Департаменту фінансів. Першим слово взяв Ігор Пастух. І розповів буквально про "наполеонівські"плани міської влади.

- Зараз працюємо над формуванням міського бюджету на 2015 рік. Плануємо, що місто отримає коштів на 24% більше, ніж торік. Також хочемо збільшити і видатки. Наприклад, на ремонт доріг плануємо виділити у два рази більше коштів. А саме 56 мільйонів, - сказав перший заступник.
За його словами, місто планує дати більше грошей і на освітлення вулиць - трохи більше 19 мільйонів. Утричі хочуть збільшити фінансування ремонту ліфтів і покрівель. Дадуть на це майже 35 мільйонів. Ще майже 4 мільйони підуть на утримання парків та зоокуточка в Гідропарку. Окрім цього, Ігор Пастух заявив, що комунальники наведуть лад на єврейському та німецькому цвинтарях.

Зрозуміло, перед тим, як витратити гроші, їх потрібно десь узяти. На чому Херсон зароблятиме, розповів Директор департаменту фінансів херсонської міськради Роман Підперигора.

- Через зміни у законодавстві до міського бюджету надходитимуть плата за нерухомість, плата за адмінпослуги. Також підприємці сплачуватимуть місту 5%-й акциз на тютюн, алкоголь та паливо, - пояснив Роман Підперигора.

Окрім цього, місто планує от-ри-мати 30 мільйонів плати за землю. Ще одна новинка - місто буде отримувати від держави лише дві субвенції - медичну (221 мільйон) та на освіту (235 мільйонів).

Про відкритість міської влади розповів присутнім Віктор Іванушкін. За його словами, вже у лютому запрацює електронний документообіг.

- На сайті міськради можна буде побачити усі вхідні документи. Там буде зазначатись його номер, адреса того, хто звертається, стислий зміст, хто це звернення розглянув, хто безпосередні виконавці та строки виконання, - розповів заступник міського голови.

За його словами, повністю відійти від паперових документів поки неможливо. Але кількість папірців значно скоротиться.

Радісну новину озвучила заступник міського голови з питань ЖКГ Інна Трибух. Цього року місто закупить 2 (за словами Пастуха - 3) одиниці снігоприбиральної техніки. Зараз у Херсоні є лише один грейдер. Але влада продовжує запевняти - місто під час негоди добре прибиралося.
На забули й про дачників. Вже з 1 квітня їх планують возити катерами. Для цього відремонтували три теплоходи, а до 15 березня полагодять ще 2. До речі, Херсон вирішив возити своїх мешканців не лише автобусами і тролейбусами. А й катером! За словами Ігоря Пастуха, катер доставлятиме усіх бажаючих за тими ж маршрутами, якими зараз возять дачників. Принаймні у найблищому майбутньому. А там побачимо. На сесію міськради винесли питання про закупівлю катера за 38 мільйонів гривень. Та чи підтримують таку ініціативу депутати?

Завершальним акордом заходу стала заява можновладців - у Херсоні є нічні маршрутки. І ходять вони справно, за графіком (можна побачити на сайті міськради).І жодні аргументи журналістів, які щодня намагаються дочекатись тих самих автобусів-примар, чиновників не переконали...

Газета "Вгору"

В Цюрупинске демонтировали бюст Дзержинскому Рекомендовані

В Цюрупинске демонтировали бюст основатели тайной большевистской политической полиции (Всероссийской чрезвычайной комиссии) Феликса Дзержинского, который в свое время был установлен у райотдела милиции.

Как сообщает "Цюрупинск-онлайн", начальник местного РОВД Владимир Солодкий так прокомментировал ситуацию: бюст демонтировали.

Он сейчас находится в боксе.

На его месте планируется установить памятный знак сотрудникам милиции, которые погибли за свободу и независимость Украины.

Газета "Вгору"

Безробіття на Херсонщині зростає Рекомендовані

Газета "Вгору"