Я програміст, спеціаліст  у сфері веб-програмування. Почав працювати в компанії Silverlight. Основний напрямок діяльності компанії пов’язаний з Web.

Чому ви обрали саме цю професію?

Програмістом я вирішив стати ще у 7 класі, з появою першого комп’ютера, і з того часу ішов до цієї цілі.  Після вступу в університет я зрозумів, що професійних знань там не здобути, а самостійне навчання надто складне, тому і вступив у Комп’ютерну Академію “Шаг”. За час навчання моє відношення професії змінилось, набрало більш конкрентих форм, та сформувалось бачення перспективних галузей.

Ваші досягнення

Ще під час навчання брав участь у конкурсах Imagine Cup та Golden Byte, що активно підтримуються Академією, та разом із командою займав призові місця.

Це дало можливість познайомитись з цікавими людьми, підняти самооцінку, та набути безцінного досвіду — який, до речі, дозволив мені “проскочити” стадію Junior Developer повністю за час навчання. Всього за рік після закінчення Академії перейти з рівня Middle Developer до Senior Developer, хоча зазвичай для цього потрібно мінімум 3-4 роки.

На даний момент співпрацюю з іноземною компанією «Able Ventures» як Senior JavaScript / ASP .NET MVC Developer.

Керую заснованою разом з товаришем компанією ArtyGeek — www.artygeek.com. Основний напрямок діяльності компанії пов’язаний з Web.

Я розробляю проекти різної тематики, в основному призначених для роботи у корпоративному секторі. Але найцікавішими для мене були і залишаються власні проекти, напрямлені на вирішення соціальних, політичних, бізнесових та інших проблем.

Деякі з проектів:

FormBuilder – створення, представлення та перевірка інтерактивних візуальних форм, реалізовано на ASP .NET MVC  з Script#.

iDash – JavaScript/WCF/LBI рішення для бізнес-аналітики

SchoolDiary – веб-додатки розкладу та щоденнику для школярів на ASP .NET MVC.

CodySoft – відстеження проекту і завдань,  веб-додаток для медицини, написаний на ASP. NET MVC. Складний проект із великою кількістю додаткових функцій, заснованих на правилах хардкор бізнесу.

FPS Controls – набір елементів управління користувальницького інтерфейсу для Silverlight, як вибір кольору, кругові меню, панелі інструментів і тощо.

ITA – додатки, написані на Silverlight, для створення інтерактивних форм звітів. Підтримка режиму out-of-browser, використовує WCF RIA Services на back-end.

Навчання у Комп’ютерній Академії «Шаг»

Навчальна програма Академії вигідно вирізняється спеціалізацію виключно на ІТ-галузь та широким набором навчальних предметів “на усі випадки життя”, що дозволяє обрати для себе лише найцікавіше та розвиватись у цьому напрямку. Інший важливий аспект — зручний навчальний графік, всього 3 години на день, що не шкодить паралельному отриманню вищої освіти чи роботі. А весь курс навчання займає 2,5 роки, що дуже важливо у сучасному, динамічному світі. Також, навчальна програма постійно змінюється, інколи навіть під час навчання, для відповідності новим технологіям, які швидко змінюються. Загалом, мої враження від навчання були виключно позитивними, а кваліфікація викладачів приємно вразила.

Поради майбутнім студентам

Порада у мене буде тільки одна — без прикладених зусиль результату не буде. Щоб стати справжнім професіоналом своєї справи, потрібно наполегливо вчитись, приймати участь у конкурсах, завжди прагнути до досконалості.