This version of the page http://zik.ua/ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-17. The original page over time could change.
Про нас
Відео TV
події на Донбасі окупований крим
На передовій немає потрібної кількості медиків, бракує реанімобілів, – начмеди
Це п’ята колона чи абсолютна не кваліфікованість, – Лановий про реформи Яценюка
За добу загинули 6 військових, 18 поранених, – Лисенко
Бірюков: Ситуація в Донецькому аеропорту найгірша за весь період боїв. Рішення – за Генштабом
«Я – Волноваха»: львів’ян закликають вийти в неділю на мирний марш

+аренда парикмахерской киев, Sinoptik, новости спорт, Рио 2, цены Lancia Dedra-

Про нас

До медіа-холдингу ZIK належать телеканал ZIK та інформаційне агентство «Західна інформаційна корпорація».

ІА ZIK було створено ще влітку 2004 року. Це перше інтернет-агентство у Західній Україні. Сьогодні воно серед 15-ти найвідвідуваніших сайтів України в категорії електронних ЗМІ. ІА ZIK широко й об’єктивно відображає інформаційні процеси в західному регіоні України.

Середні показники сайту за добу (bigmir.net, i.ua): 150-200 тис. відвідувачів (хостів), 800 тис. – 1 млн переглядів сторінок (хітів).

Телеканал ZIK вперше вийшов в ефір 1 вересня 2010 року. Тоді програмна сітка налічувала шість проектів власного виробництва. Із 2014 року ZIK розпочав перехід на загальнонаціональний рівень, розширивши лінійку авторських проектів до двадцяти. В основі більшості з них, як і раніше, залишається жанр журналістського розслідування.

Із травня 2014 року проекти телеканалу виходять в ефір не лише зі студії ZIK-Львів, а й з нової студії – ZIK-Київ.

Серед найпопулярніших проектів телеканалу – інтелектуально-політичний проект «Гра у класику», історичний тележурнал «Історична правда з Вахтангом Кіпіані», ток-шоу «Прямим текстом» та «DROZDOV», антикорупційна програма «Наші гроші», викривальний проект «Інсайдери. Під прикриттям», програма журналістських розслідувань «Народний контроль», новинні програми «Огляд дня» та «Погляд на тиждень», єдине в Україні етно-талант-шоу «Турнір небитих музикантів «Лабух-шоу», інформаційний проект «На периметрі», сатирична програма «Чвертка з перцем» та ін.

2014 року канал придбав спеціальне обладнання LiveU для мобільної організації прямих увімкнень, що дає змогу робити відвідувачів сайту ZIK.UA свідками подій у реальному часі. Сьогодні проект ZIK-СТРІМ охоплює увесь захід країни і Київ.

Мовлення телеканалу ZIK охоплює 100% території України. Трансляції телеканалу в країні здійснюють найвідоміші провайдери кабельного телебачення. Передусім це «Воля-Кабель», «Тріолан» і «Ланет». Загалом ZIK транслюють понад 80 операторів кабельного телебачення. В більшості з них телеканал ZIK присутній у соціальних (базових) пакетах.

Із липня 2013 року телеканал ZIK внесено в усі пакети найбільших провайдерів супутникового телебачення України Viasat та X-tra TV.

Також ZIK можна постійно дивитись у мережі провайдерів інтернет-телебачення IPTV та ОТТ. 

Присутній телеканал в онлайн-трансляціях понад п’ятдесяти інтернет-ресурсів.

По всій Україні ZIK транслюють на супутнику AMOS-2 4W на частоті 11 609.75 МГц

Нагороди

2011

  • Споживча програма «Книга скарг і пропозицій», проект журналістських розслідувань «Хто тут живе?» – переможці професійного конкурсу журналістики «Честь професії».

2012

  • Дмитро Добродомов, автор та ведучий програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?», – переможець національної телевізійної премії «Телетріумф» у номінації «Ведучий будь-якого формату – регіон».
  • Викривальна програма «ПРАВОкація» – переможець професійного конкурсу журналістики «Честь професії» у номінації «Найкращий резонансний матеріал».

2013

  • Програма новин «Огляд дня» – переможець у номінації «Найчесніші новини», власник диплома «За найкраще дотримання стандарту думок і точок зору» за результатами моніторингу якості українських новин ГО «Телекритика» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої через «Інтерньюз Нетворк».

2014

  • У січні телеканал ZIK та сайт ZIK.UA потрапили у перелік «білих» медіа України, який уклали активісти Євромайдану, – за активне і об’єктивне висвітлення подій Майдану.  
  • Вахтанг Кіпіані, автор і ведучий єдиного в Україні історичного тележурналу «Історична правда з Вахтангом Кіпіані», – переможець національної телевізійної премії «Телетріумф-2013» у номінації «Ведучий/ведуча програми будь-якого формату – регіон».
  • Денис Бігус, керівник і ведучий антикорупційного проекту «Наші гроші», – переможець всеукраїнського конкурсу журналістики «Честь професії – 2014» у номінації «Найкраще журналістське розслідування» за сюжет «Межигір’я-2. Версаль Іванющенка».
  • Програма новин «Огляд дня» – переможець у номінації «Найчесніші новини» за результатами моніторингу регіональних телеканалів, який проводила ГО «Телекритика».

Керівництво

Дедишин Ігор Михайлович
генеральний директор
dedyshyn@zik.ua

Омелян Ощудляк
генеральний продюсер
omelyan@zik.ua

Андрій Кісера
виконавчий директор
kisera@zik.ua

Ірина Сандуляк
програмний директор
sandulyak@zik.ua

Тарас Смакула
головний редактор ІА ZIK
smakula@zik.ua

Тетяна Вергелес
заступник головного редактора IA ZIK
vergeles@zik.ua

Тетяна Жернова
відповідальний редактор телепрограми та ефірного випуску
zhernova@zik.ua