This version of the page http://odz.gov.ua/cargo/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-16. The original page over time could change.
Вантажні перевезення -=Одеська залізниця=- офіційний сайт
 
Уважаемые посетители!
Сообщаем Вам, что официальный сайт Одесской железной дороги
сменил свой доменный адрес на
odz.gov.ua
Через несколько секунд вы будете перенаправлены на новый адрес.
Для немедленной переадресации перейдите

по этой ссылке
НОВИНИ ПОСЛУГИ ВАНТАЖНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

Вантажні перевезення


Шановні вантажовласники та експедитори! З метою підвищення рівня якості обслуговування користувачів послугами залізничного транспорту просимо Вас відповісти на запитання анкети маркетингових досліджень.



Інформація щодо укладання Договорів про організацію перевезень вантажів

З метою проведення спрощеної процедури укладення договорів та надання кодів платників, вантажоодержувачів/вантажовідправників, та введення інформації до ЄЄКК Укрзалізниці, а саме по наступних договорах:
- про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги між відправником, одержувачем, експедитором і ДН;
- про надання послуг з організації перевезень вантажів у вагонах власності державних вагонних компаній між Вантажовласником, УТЛЦ та вагонними компаніями;
- про надання інформаційних послуг ЕЦП АЦСК Укрзалізниці між Вантажовласником і ГІОЦ.

Оголошуються контактні телефони та електроні адреси відповідальних працівників дирекцій ДП «Одеська залізниця»:

по Одеській дирекції залізничних перевезень
Заступник начальника комерційного відділу: Підчевірний Дмитро Олександрович, тел. (048) 727-31-02
Інженер з договірної роботи комерційного відділу: Самойленко Андрій Валерійович, тел. (048) 727-31-74
Економіст 2 категорії комерційного відділу: Моргун Надія Федорівна, тел. (048) 727-15-75
Адреса: 65012, Одеська обл., м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, буд. 17, Одеська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.206
Адреса електронної пошти:

по Шевченківській дирекції залізничних перевезень
Заступник начальника комерційного відділу: Бирюкова Олена Миколаївна, тел. (047-33) 5-28-34
Інженер – технолог І категорії комерційного відділу: Манько Лариса Іванівна, тел. (047-33) 5-32-04
Адреса: 20705, Черкаська область, м. Сміла, вул. Ю. Коробейника, 3, Шевченківська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.№9
Адреса електронної пошти:

по Знам’янській дирекції залізничних перевезень
Начальник комерційного відділу: Самойленко Олександр Валерійович, тел. (05233) 6-31-00
Заступник начальника комерційного відділу: Киман Андрій Миколайович, тел. (05233) 6-31-01
Інженер з умов перевезень комерційного відділу: Карлюга Віра Олексіївна, тел. (05233) 6-29-13, 6-32-46
Адреса: 27400, Кіровоградська обл., м. Знам’янка, вул.Жовтнева, 10, Знам’янська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.402
Адреса електронної пошти:

по Херсонській дирекції залізничних перевезень
Начальник комерційного відділу: Циба Сергій Миколайович, тел. (0552) 48-31-00
Технік І категорії комерційного відділу: Комова Катерина Германівна, тел. (0552) 48-24-87, 48-33-79
Адреса: 73026, м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 17, каб. 105
Адреса електронної пошти:
Інженер ІІ категорії комерційного відділу: Кривошапко Олена Олександрівна, тел. (0552) 48-20-00
Адреса: 73026, м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 17, каб. 103
Адреса електронної пошти:

Перелік документів, необхідних для укладання договорів:

1. Статут (положення) підприємства або організації (чинно завірена копія).
2. Свідоцтво (Виписка) про Державну реєстрацію (перереєстрацію) Суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи (чинно завірена копія).
3. Довідка про включення в єдиний Державний реєстр підприємств і організації України (ЄДРПОУ) (чинно завірена копія).
4. Свідоцтво (Витяг) про реєстрацію платника ПДВ (чинно завірена копія).
5. Довідка про взяття на облік платника податків форма 4-ОПП.
6. Рішення (протокол) про призначення директора підприємства.
7. Довідка банку про відкриття р/р підприємства в оригіналі.
8. Ксерокопії паспорту та ідентифікаційного номеру фізичної особи для ФОП підприємств.
9. Лист звернення на начальника дирекції залізничних перевезень про укладання договору «Про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення вантажів та надані залізницею послуги».
10. Документ, який засвідчує особу, яка укладає договір, або оригінал довіреності на особу, яка уповноважена здійснювати процедуру укладання договору.
11. Ліцензія на навантаження металевого брухту.
12. Паспорт клієнта (зразок додається).

Проекти договорів, які клієнт повинен роздрукувати, оформити належним чином зі свого боку та з пакетом необхідних документів направити на підпис та реєстрацію у двох примірниках до ДН:
- Одеська дирекція
- Шевченківська дирекція
- Знам'янська дирекція
- Херсонська дирекція

Згідно розпорядження Укрзалізниці від 13.11.2014 №ЦЗ-1-8/2217 необхідна інформація щодо спрощеної процедури укладання договорів про надання послуг з організації перевезень вантажів у вагонах власності державних вагонних компаній між Вантажовласником, УТЛЦ та вагонними компаніями, яка знаходиться на сайті УТЛЦ. Також на цьому сайті знаходяться проекти договорів.

Вантажовласник самостійно має можливість роздрукувати проект договору, відповідно до необхідного йому виду рухомого складу, оформити договір у двох примірниках належним чином зі свого боку та з пакетом необхідних документів направляти на адресу: м.Київ, 03150, вул. Предславинська, буд.28, УТЛЦ або через відповідальних працівників дирекцій залізничних перевезень, прізвища, посади та контактні телефони яких оголошені на цьому сайті.

Надання консультацій Вантажовласникам та інформації з будь-яких питань щодо укладання Договорів УТЛЦ звертатись безпосередньо до Контакт-центру за телефонами: (044) 222-02-12, 5-22-22 (залізничний).


Відповідно до розпорядження від 25.11.2014 №ЦЗМ-12/2800 з метою спрощення організації перевезення вантажів для вантажовідправників, які працюють на станціях на місцях загального користування та не мають укладених із залізницями договорів про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги, оголошений Порядок здійснення разових перевезень вантажів за окремими замовленнями разових клієнтів на умовах проведення оплати за перевезення, як готівкою, так безготівково на р/р залізниці, а саме: № 26036300012095 в Одеській Філії АТ “Ощадбанка”, МФО 328845; ЄДРПОУ 01071315; Податкові реквізити: ідентифікаційний код № 010713115014; Свідоцтво №40370948, адреса: 65039 вул. Середньофонтанська, 23, м. Одеса тел. 727-08-90, 727-08-95, з обов’язковим зазначенням у платіжному дорученні присвоєного дирекцією унікального цифрового коду особового рахунку разового клієнта. Більш детальну інформацію можна отримати через відповідальних працівників дирекцій залізничних перевезень, прізвища, посади та контактні телефони яких оголошені вище.




Організація комерційної роботи та умов перевезень

Якщо виникає необхідність отримати роз’яснення чи консультації з комерційної роботи ви маєте можливість звернутися до фахівців служби комерційної роботи та маркетингу Одеської залізниці на електронну адресу або за телефонами з наступними питаннями щодо:
  • допуску до роботи з небезпечними вантажами, проведення іспитів на перевірку знань Правил перевезення вантажів у тому числі небезпечних, Правил розміщення та кріплення вантажів у вагонах і контейнерах у представників вантажовідправників, видача посвідчень про здачу іспитів, погодження та затвердження МТУ, НТУ, ескізів відповідно вимог «Порядку розроблення технічної документації щодо розміщення і кріплення вантажів у вагонах і контейнерах, які перевозяться залізничним транспортом» та інші роз’яснення можна отримати у заступника начальника служби комерційної роботи та маркетингу – ревізора комерційного (дорожнього) - Нічука Андрія Олександровича, контактний телефон (048) 727- 46 – 22, e-mail ;
  • умов перевезень, переадресування вантажів та вартості перевезення можна отримати у начальника відділу організації комерційної роботи та умов перевезення - Бєловій Людмили Миколаївни, контактний телефон (048) 727-46-20, e-mail .

Замовлення вагонів і контейнерів для організації перевезень зі станцій Одеської залізниці вам буде зручно надати в електронному вигляді на адресу .



Правила перевезень вантажів

Перевезення вантажів залізницею здійснюються на підставі договорів про організацію перевезень за місячними планами, за пред'явленням, за окремими замовленнями відправників (вантажовласників або за їх дорученням - експедиторських організацій).
Одноразове перевезення може здійснюватися також за окремим замовленням без укладення договору на умовах, погоджених залізницею і відправником.
У разі систематичного здійснення перевезень вантажів між залізницею та відправником укладається договір про організацію перевезень вантажів, який заповнюється за формою та надається в 3-х екземплярах у відділ планування Одеської залізниці на внутрішні перевезення за 13 днів до початку плануємого місяця, на експортні - за 15 днів.
У разі виникнення потреби у перевезенні понад плану відправник за 3 дні до дня навантаження надає замовлення дирекції відправлення, а на перевезення експортного вантажу надсилає заяву до Укрзалізниці та залізниці відправлення безпосередньо або через начальника станції.
Перевезення здійснюються за замовленням відправників, без обмеження планових перевезень, за умови платоспроможності відправника.



Перелік послуг, які надає залізниця

  • Планування вантажних перевезень, умови надання рухомого складу для перевезень вантажів. Тел. (048) 727-46-13
  • Оформлення переадресування вантажів. Тел. (048) 727-46-20
  • Розроблення на прохання відправників креслень, схем та виконання розрахунків навантаження й кріплення вантажів. Тел. (048) 727-46-20
  • Подавання й забирання вагонів та контейнерів для навантаження або вивантаження на станції, які не відкриті для вантажних операцій. Тел. (048) 727-43-53
  • Зважування і перевірка на прохання одержувачів, відправників маси вантажів при прийомі, видачі і перевантаженні у випадках, не передбачених Правилами перевезень. Тел. (048) 727-46-20
  • Пломбування вагонів і контейнерів при їх завантаженні силами відправників, а також при перевантаженні імпортних вантажів на прикордонних станціях. Тел. (048)727-46-20
  • Супровід вантажів службою воєнізованої охорони. Тел. (048) 727-46-20, 727-23-17
  • Надання вантажно-розвантаженої техніки для виконання робіт в місцях загального користування. Тел. (048)727-46-29, 727-46-18
  • Оформлення документів на перевезення експортно-імпортних вантажів. Тел. (048) 727-49-00
  • Надання додаткової інформації про правила і умови перевезення вантажів, оформлення перевізних документів, про розмір плати за перевезення і додаткові послуги, про правила розрахунків із залізницею та станціями при невиконанні умов угоди. Тел. (048)727-46-20