This version of the page http://pon.org.ua/international (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2015-01-04. The original page over time could change.
Міжнародна діяльність » Профспілка працівників освіти і науки України
 
 
 

Спеціальні тарифи для викладачів, вчителів, студентів та учнів
 
«    Січень 2015    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

Головна » Міжнародна діяльність

Загальні тенденції національних бюджетів освіти в Європі
30 грудня 2014
    Інвестиції в освіту в стратегії «Європа 2020» є незаперечним пріоритетом. Однак недостатня наявність актуальних даних про державні інвестиції в освіту в Європі ускладнює відстеження і обговорення цієї теми для виявлення факторів, які пояснюють зміну тенденцій освітніх інвестицій, для аналізу нещодавніх реформ, які розпочали країни у рамках своєї бюджетної політики.
    У зв'язку з цим мережа Eurydice нещодавно опублікувала новий звіт щодо бюджетів освіти в Європі в 2014 році, в якому зібрані найсвіжіші дані щодо запланованих витрат у сфері освіти в європейських країнах.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
ЄКПО підтримує Профспілку: лист Мартіна Рьомера до Петра Порошенка
16 грудня 2014
    Європейський комітет профспілок освіти, що представляє 131 профспілку працівників освіти країн Європи, понад 11 мільйонів вчителів з 48 країн, спрямував лист до Президента України Петра Порошенка, у якому підтримав протест Профспілки працівників освіти і науки України проти антисоціальних ініціатив Уряду.
    У листі, зокрема, наголошується, що ЄКПО закликає Уряд України переглянути свої поточні плани реформ та вступити у відкритий і конструктивний діалог з Профспілкою, щоб захистити якісну освіту і забезпечити соціальну справедливість і мир в країні.
Категорія: Інформація про найважливіші події, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Педагогічне навантаження вчителів у Європі
12 грудня 2014
    Майже в усіх країнах Європи робочий час вчителів значною мірою визначається безпосередньо годинами викладання. Тільки в трьох країнах кількість годин викладання не встановлюється на центральному рівні – у Нідерландах, Швеції та Великобританії (Англія, Уельс і Північна Ірландія).     Кількість викладацьких годин на тиждень – за винятком запланованих перерв і будь-якого іншого часу, проведеного з учнями, протягом якого не здійснюється викладання – значно варіюється в залежності від країни – від 12 до 36 годин. При цьому в рамках певних країн існують відмінності в залежності від таких факторів, як специфіка навчального предмету, статус зайнятості вчителя, чи наявність мінімальної та максимальної кількості викладацьких годин, що відображає гнучкість, надану школам для встановлення конкретного часу викладання для вчителів.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
«Підтримаймо школу!» – глобальний заклик Інтернаціоналу Освіти
8 грудня 2014
    Нещодавно світова спільнота відзначила 25-у річницю прийняття Конвенції ООН про права дитини – одного із найвизначніших моментів в історії, коли вперше всі діти у всьому світі отримали свої права, включаючи право на якісну освіту.
    Незважаючи на прогрес, досягнутий за ці 25 років, 58 мільйонів дітей у світі все ще не ходять до школи. Збільшується тиск на школи, школярів і вчителів, які знаходяться на передовій лінії освіти.
Категорія: До відома регіонів, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Педагоги Литви розпочинають безстроковий страйк
3 грудня 2014
    На прес-конференції, що відбулася 1 грудня за участю керівників Литовської профспілки працівників освіти, Литовського профцентру «Солідарність» та Литовської федерації праці, було оголошено про проведення 3 грудня о 12 годині мітингу біля будинку Уряду Литви і про початок 2 грудня безстрокового національного страйку вчителів.
    Як заявив голова Литовської профспілки працівників освіти Андрюс Навіцкас, вчителі страйкуватимуть в 120 навчальних закладах в більшості муніципалітетах країни.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Майбутнє вчительської професії – Спеціальна конференція ЄКПО
1 грудня 2014
    26-27 листопада 2014 року понад 250 представників профспілок вчителів з усієї Європи зібралися у Відні для участі у Спеціальній конференції Європейського комітету профспілок освіти (ЄКПО).
    Головна мета заходу і тема основних резолюцій конференції – «Майбутнє вчительської професії».
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Обрано голову Польської профспiлки вчителiв
24 листопада 2014
    З 19 до 22 листопада 2014 року у м. Варшава (Польща) відбулася 41-ша Національна Асамблея Польської профспілки вчителів.
    У роботі заходу взяли участь понад 260 делегатів, запрошених гостей з Польщі, Литви, України, Болгарії, Норвегії, Німеччини, Ізраїлю.
Категорія: Новини, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Наслідки фінансової кризи для освітян Греції: аналітичний зріз
19 листопада 2014
    Греція зіштовхнулася з безпрецедентною програмою жорсткої економії, нав’язаною в якості умови кредитування Трійкою (МВФ, Єврокомісія та Європейський центральний банк).
    На думку профспілки вчителів Грецької федерації вчителів середньої школи, вона призвела до трагічних наслідків для освіти і суспільства в цілому.
    Заходи жорсткої економії стали комбінацією різкого збільшення прямих і непрямих податків, скорочення заробітної плати, пенсій і соціального забезпечення.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 
Відбувся семінар «Глобальна програма із захисту домашніх працівників мігрантів: коридор Україна – Польща»
12 листопада 2014
    12 листопада 2014 року в ректорській залі Львівського національного університету імені Івана Франка ЦК Профспілки працівників освіти і науки України провів семінар на тему «Глобальна програма із захисту домашніх працівників мігрантів: коридор Україна – Польща».
    З вітальним словом виступив Перший проектор Університету Василь Височанський. Василь Степанович побажав учасникам семінару плідної роботи і гарних результатів.
Категорія: Новини, Міжнародна діяльність, Досвід Детальніше
 
Профспілки вчителів Сербії спільно протестують проти зниження заробітної плати
4 листопада 2014
    Наприкінці жовтня 2014 року чотири профспілки Сербії організували одноденний страйк в багатьох школах у всій країні в рамках серії протестних акцій, запланованих на жовтень.
    Понад 3 тисячі вчителів взяли участь в акції, вимагаючи, серед іншого, виключити сферу освіти з планованих заходів з урізування заробітної плати.
Категорія: Міжнародна діяльність Детальніше
 

 
Адреса перебування ЦК Профспілки
01042, м. Київ, бульвар Дружби народів, 5
Тел.: (044) 528-80-62
E-mail: profspilka.osv@gmail.com

Ініціатива Інтернаціоналу Освіти

«Ми закликаємо Уряд до діалогу» – коментар Голови Профспілки Георгія Труханова
Розмір прожиткового мінімуму у цінах листопада 2014 року
Наступ на права освітян триває!
ЦК Профспілки закликає парламентарів не підтримувати антисоціальний законопроект про зміни освітянських та інших законів
Позиція ЦК Профспілки щодо проекту Держбюджету на 2015 рік

 
 
 





Погода
Погода у Києві

волог.:

тиск:

вітер:

 
       Профспілка працівників освіти і науки України © 2009-2013