This version of the page http://www.labcomplex.com/left/vuz/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-30. The original page over time could change.
Новости
Поиск:
  • О Форуме
  • Официальная поддержка
  • Благодарности и отзывы участников
  • LABComplEX - 2015
  • CleanTechExpo - 2015
  • Информационные партнеры
  • Архив выставок
  • Контакты





News of the laboratory industry

НОВОСТИ
от КОМПАНИЙ РЫНКА

  • Приборы и оборудование
Приглашаем принять участие в online конференции "Современные методы анализа агрохимических объектов. Оценка эколого-токсикологического состояния и плодородия почв"

  Подробнее...

  • Новости компании ALSI (ESCO - биотехнологическое оборудование)
Боксы биологической безопасности II класса характеризуются вертикальным ламинарным (т.е. строго однородным) потоком воздуха, который проходит очистку высокоэффективным фильтром и поступает в рабочую зону бокса.

  Подробнее...

  • Партнеры, отраслевые ассоциации, общественные объединения
  • Отраслевые специализированные издания
  • Отраслевые порталы
  • Высшие учебные заведения

НОВОСТИ ЛАБОРАТОРНОЙ ИНДУСТРИИ

Науковці відділу біомедичної хімії Інституту молекулярної біології і генетики НАНУ під керівництвом д.х.н., проф. С.М. Ярмолюка та кафедра органічної і біоорганічної хімії Запорізького державного медичного університету під керівництвом д.фарм.н., проф. С.І. Коваленка розпочали роботу над спільним науковим проектом.


 Подробнее...
.........................
Международный специализированный партнер
Генеральный интернет-партнер
СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЙ ПАРТНЕР
Генеральный информационный партнер
Официальный информационный партнер
Официальный переводчик








Білоцерківський національний аграрний університет
Білоцерківський національний аграрний університет (БНАУ) є одним з лідерів аграрної освіти України, готує конкурентоспроможних фахівців завдяки поєднанню навчального процесу, науково-дослідної роботи та практичної підготовки студентів.
В університеті навчається близько 10 тисяч студентів за 14 напрямами підготовки на 6 факультетах. До складу університетського центру входять 6 коледжів та технікумів, 5 науково-дослідних інститутів, 10 проблемних науково-дослідних лабораторій, які мають державну атестацію, Інститут післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини, Інститут європейської інтеграції, Навчально-науково-дослідний центр БНАУ.
Навчальний процес забезпечують близько 400 науково-педагогічних працівників, серед яких 12 академіків, 54 доктори наук, професори, 241 кандидат наук, 24 заслужених діячі науки і техніки України, заслужених працівників освіти, вищої школи, сільського господарства фізичної культури і спорту України.
У науково-дослідних інститутах та лабораторіях здійснюється дослідницька робота із розробки технологій виробництва і переробки продукції рослинництва і тваринництва, в тому числі рибництва, діагностики, лікування і профілактики інфекційних та незаразних хвороб тварин, створення нових лікувальних препаратів та кормових добавок, дослідження у сфері захисту довкілля, аграрної економіки та права.







Вінницький національний аграрний університет

IV рівень акредитації, в структурі 6 навчально-наукових інститутів: технічний; аграрної економіки; менеджменту адміністрування та права; агротехнологій та екологічного природокористування; тваринництва, харчових технологій та водних біоресурсів; інститут післядипломної освіти та дорадництва; 9 факультетів, 38 кафедр та 7 коледжів. Також Інноваційний центр «Поділля»: НДІ «Біопалив та біомас, ефективності їх використання та споживання», НДІ «Кормовиробництва, буряківництва, селекції та насінництва», Науково-дослідні господарства; відділення довузівської підготовки; Ботанічний сад «Поділля»; «Навчальна ферма», «Навчальна пасіка», «Навчальне рибне господарство», МТС «Модуль», ЦПК «Олімп»; 17 проблемних науково-дослідних лабораторій.







Дніпродзержинський державний технічний університет
Інтеграція європейського та світового освітнього простору - це характерна риса теперішнього часу. Дніпродзержинський державний технічний університет (ДДТУ) приділяє першорядну увагу проектам по гармонізації освітніх стандартів у рамках приєднання України до Болонського процесу. ДДТУ підтримує зв'язки в галузі освіти і науки з навчальними закладами, організаціями та підприємствами Німеччини, Чехії, Франції, Данії, Болгарії, Бельгії, Великобританії, Росії, Білорусі, Словаччини, Республіки Казахстан, Республіки Молдова, США, Китаю, Польщі.





Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет
Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет є провідним, багатопрофільним вищим навчальним закладом IV рівня акредитації по підготовці, перепідготовці та підвищенню кваліфікації фахівців з найбільш важливих для сільськогосподарського виробництва з 13-ти напрямів.
На семи факультетах навчається понад 6 тис. студентів. Викладацьку і наукову роботу на кафедрах ведуть 515 викладачів, в тому числі 45 академіків та член-кореспондентів галузевих академій, 25 Заслужених працівників вищої школи та народної освіти України, 63 доктора наук, професора, 249 кандидатів наук, доцентів.
До складу навчально-науково-виробничого центру «Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет» крім університету входять шість аграрних коледжів Дніпропетровської області. Загальний контингент студентів та слухачів університетського центру складає понад 12 тис. чоловік.
За 92 роки своєї діяльності ВНЗ підготовлено понад 42 тис. спеціалістів аграрного профілю. Колектив університету успішно інтегрується у європейську і світову систему освіти і науки у відповідності з вимогами Болонського процесу.






Донбаський державний технічний університет
Навчальний заклад, атестований за вищим (IV) рівнем акредитації. ДонДТУ здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі гірничої справи, металургії, електромеханіки, машинобудування, будівництва, економіки, менеджменту.  Контингент студентів становить 8,34 тисяч осіб, у тому числі 3,23 тис. на денному відділенні. Університет є науково-методичним центром східного регіону України. У ДонДТУ ведуться науково-дослідні роботи фундаментального та прикладного характеру. Здійснюється підготовка науково-педагогічних кадрів за 16 спеціальностями в аспірантурі та за 3 спеціальностями в докторантурі. Діє спецрада по захисту кандидатських дисертацій за двома науковими спеціальностями. ДонДТУ співпрацює з вищими навчальними закладами та підприємствами Росії, Латвії, Великобританії, Туреччини, Польщі, Німеччини, Угорщини, Китаю.






Донецкий национальный университет
Донецкий национальный университет сегодня — это мощный научно-образовательный комплекс высшего IV уровня аккредитации, одно из ведущих высших учебных заведений страны.

За свою 75-летнюю историю университет подготовил более 120 тысяч квалифицированных специалистов для различных сфер деятельности, из них более 2500 — иностранные граждане. На сегодняшний день в ДонНУ обучается около 18 тысяч студентов, аспирантов и докторантов, включая 300 иностранцев, а вместе с аффилированными учебными заведениями их количество достигает 24 тысяч.






Донецький національний технічний університет
Донецький національний технічний університет (ДонНТУ) – один з найбільших технічних ВНЗ України.
Заснований у травні 1921 року, він у 1926 р. був реорганізований у гірничий інститут, у 1935 р. – в індустріальний та у 1960 р. – в політехнічний. У вересні 1993 р. Донецький політехнічний інститут отримав статус державного технічного університету, з серпня 2001 р. – національного технічного університету.



Європейський університет
Рік заснування – 1991. Рівень акредитації – IV  Ліцензія МОНУ серії АЕ № 285580 від 13.01.2014р. У структурі Європейського університету функціонують:  факультет економіки та менеджменту; факультет інформаційних систем та технологій; факультет безпеки підприємств; юридичний факультет; факультет професійної адаптації і  підприємництва;  Навчально-науковий інститут права та безпеки підприємництва; Інститут регіонального розвитку; Міжнародний освітньо-підготовчий центр, інститут шоу бізнесу. У Європейському університеті здійснюється навчання за напрямами підготовки та спеціальностями: Документознавство та інформаційна діяльність; Правознавство; Фінанси і кредит; Банківська справа; Економіка підприємства; Маркетинг; Облік і аудит; Менеджмент; Менеджмент організацій і адміністрування (за видами економічної діяльності); Менеджмент інноваційної діяльності (магістерська програма); Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності;Менеджмент безпеки підприємств; Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування;  Комп’ютерні науки; Програмна інженерія; Інформаційні управляючи системи та технології (за галузями); Програмне забезпечення систем; Системи і методи прийняття рішень; Управління інформаційною безпекою; Адміністративний менеджмент у сфері захисту інформації; Управління інноваційною діяльністю (магістерська програма).
Випускники університету отримують диплом державного зразка та диплом Європейського університету. В університеті створена єдина система безперервної освіти, складовими якої є: школа-дитячий садок; гімназія «Євроленд»; центр «Абітурієнт»; Бізнес-коледж; університет:  молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр; відділення післядипломної освіти; аспірантура, докторантура; спеціалізована Рада по захисту кандидатських дисертацій.
Стань студентом Європейського університету, здобудь знання  європейського рівня!
Можливе паралельне навчання в Польщі.
«Вчись –працюючи!!!»

Україна, 03115, Київ, б-р Академіка Вернадського, 16 В (ст. м.  “Святошин”)
Тел.: (044) 537-35-00, 450-64-90, 450-99-31
Факс (044) 452-35-68
Е-mail: office@e-u.in.ua
www.e-u.in.ua




Житомирський національний агроекологічний університет
Університет має 8 факультетів: агрономічний, економіки та менеджменту, ветеринарної медицини, обліку та фінансів, екологічний, лісового господарства, інженерно-технічний, технологічний.
До складу університету входять: інститут регіональних екологічних проблем, інститут післядипломної освіти та дорадництва, дослідне поле, ботанічний сад, навчальна ферма, навчально-науковий центр кінології та фелінології, інформаційний відділ, сучасна видавничий центр.
Навчальний процес забезпечують 45 кафедр та біля 80 їх філій, у тому числі кафедри екологічного профілю: загальної екології, агроекології, моніторингу навколишнього природного середовища, економіки навколишнього середовища та екосоціології, екології лісу та меліорації, технічного сервісу та інженерної екології, охорони природних ресурсів.






Запорізька державна інженерна академія
Запорізька державна інженерна академія заснована в 1959 році Міністерством вищої і середньої освіти УРСР як вечірній факультет Дніпропетровського металургійного інституту; з 1965 року – філія ДметІ, а з 1976 року – Запорізький індустріальний інститут. Постановою Кабінету Міністрів України №592 від 29.08.1994 р. на базі Запорізького індустріального інституту створено Запорізьку державну інженерну академію.








Запорізький національний університет
За свою 80-річну історію Запорізький національний університет став справжнім центром освіти і науки, одним із найвідоміших класичних університетів України. Історія ЗНУ починається з вересня 1930 року заснуванням Інституту народної освіти. Ще в 40-х роках минулого століття він посів одне з провідних місць серед педагогічних закладів України і досі залишається на позиції лідера освітніх послуг нашої держави. За даними багаточисельних рейтингів, що складаються для інтегрального оцінювання діяльності навчальних закладів, ЗНУ традиційно входить у перелік 25 найкращих вишів України. За результатами виставки «Освіта та кар’єра-2011» ЗНУ отримав почесне звання «Лідер національної освіти» та став переможцем у номінації «Розвиток студентської науково-дослідної роботи».







Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу
Акредитований за IV (найвищим) рівнем, ліцензія – серія АВ № 395466 від 05.05.2008 р. на право надання освітніх послуг, пов’язаних з наданням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до бакалавра, спеціаліста, магістра (в т. ч. для іноземних громадян).  В 4 інститутах і на 9 факультетах навчаються понад 10 тис. студентів. В університеті також є кафедра військової підготовки, яка готує кадрових офіцерів служби пального для Збройних Сил України, факультет довузівської підготовки, інститут післядипломної освіти та факультет навчання іноземних студентів.
На 56 кафедрах здійснюють навчальний процес 708 викладачів, з яких 92 – доктори наук, професори; 401 – кандидати наук, доценти.
Форми навчання: денна, заочна, екстернат.
Навчання здійснюється за держзамовленням та на контрактній основі.



Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій
Інститут післядипломної освіти Національного університету харчових технологій (Київ) з 1969 року проводить підвищення кваліфікації керівників і фахівців підприємств харчової й переробної промисловості за такими формами:
•  довгострокове підвищення кваліфікації (72-500 год.);
•  короткострокове підвищення кваліфікації (до 72 год.),  у т. ч. індивідуальні консультації
за акредитованими напрямами (спеціальностями): Економіка та підприємництво, Менеджмент та адміністрування; харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції; Інформатика та обчислювальна техніка (Інформаційні управляючі системи та технології); Енергетика та енергетичне машинобудування (Теплоенергетика, холодильні машини і установки). Інститут співпрацює з більшістю підгалузей, зокрема, бурякоцукровою, хлібопекарською, кондитерською, макаронною, пивоварною, спиртовою, лікеро-горілчаною, м’ясною, молочною, зернопереробною тощо.
Україна Київ-190 03190, вул. Естонська, 8а
Тел./факс: +38 044 449-12-33
Пл.-дог. відділ: 044 449-68-89
E-mail: ipdo@ipdo.kiev.ua
www.ipdo.kiev.ua








Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка
Університет ІV рівня акредитації створений у 1918р.
Функціонує 9 факультетів (історичний, української філології та журналістики, іноземної філології, фізико-математичний, педагогічний, фізичної культури, природничий, економічний, корекційної та соціальної педагогіки і психології).
Член Євразійської асоціації університетів.
Відзнаки: «Нагорода тисячоліття», «Лаври слави», «Європейська якість», «Краще підприємство України», Орден Пошани, лауреат Всеукраїнського рейтингу ВНЗ України «Софія Київська».







Київський Національний університет будівництва і архітектури
Національний університет будівництва і архітектури створений у 1999 році на базі Київського державного технічного університету будівництва і архітектури. Але історія його починається задовго до цієї дати: від часу заснування 1930 року на базі відділення фабрично-заводського й комунального будівництва Київського політехнічного інституту та архітектурного факультету Київського художнього інституту. Тоді він мав назву Київський будівельний інститут.







Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Рік заснування - 1834 р.   
Рівень акредитації – IV
Ректор – Леонід Васильович Губерський,  академік НАН України, академік НАПН України, Герой України, доктор філософських наук, професор.
Структура: в університеті функціонує 7 навчальних інститутів (філології, військовий, міжнародних відносин, журналістики, високих технологій, післядипломної освіти, управління державної охорони України), 15 факультетів (географічний; геологічний; економічний; історичний; механіко-математичний; радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем; кібернетики; психології; соціології; факультет інформаційних технологій; фізичний; філософський; хімічний; юридичний; навчання іноземних громадян), 1 Навчально-науковий центр «Інститут біології», 2 коледжі (геологорозвідку-вальних технологій та оптико-механічний), Український фізико-математичний ліцей, 193 кафедри, на яких навчається понад 26 тисяч студентів, Науково-дослідна частина (1020 наукових співробітників, які виконують 57 науково-дослідних тем), Науковий парк, Астрономічна обсерваторія, 12 музеїв, Канівський природний заповідник, Ботанічний сад імені Фоміна.  
Професорсько-викладацький склад університету 640 професорів, докторів наук, із них більше 60 академіків і член-кореспондентів Національних академій наук України та більш як 1610 доцентів, кандидатів наук.
Форми навчання: денна, заочна.
Діє аспірантура (1660 аспірантів та ад’юнктів) і докторантура (129 докторантів).
Міжнародні зв’язки: на сьогоднішній день університет має двосторонні партнерські угоди з 214 зарубіжними освітніми та науковими закладами з 57 країн світу.








Київський національний університет технологій та дизайну
Київський національний університет технологій та дизайну (КНУТД) заснований в 1930 р. як Київський політехнічний інститут шкіряної промисловості. В червні 1944 року інститут отримав назву — Київський технологічний інститут легкої промисловості (КТІЛП). У 1992 році Київський технологічний інститут легкої промисловості був акредитований за вищим 4-м рівнем спеціальної підготовки і перейменований на Державну академію легкої промисловості України (ДАЛПУ); потім в 1999 році після повторної акредитації — в Київський державний університет технологій та дизайну (КДУТД), а згодом у 2001 році — в Київський національний університет технологій та дизайну (КНУТД).








Кіровоградський національний технічний університет
Вас вітає КНТУ – один із провідних вищих навчальних закладів Центральної України. В нашому університеті вам буде надано можливість отримати вищу освіту за основними спеціальностями, які є актуальні в усіх галузях економіки України.

У КНТУ представлені напрями навчання, пов'язані із машинобудуванням, електрифікацією та механізацією сільського господарства, агрономією, будівництвом, транспортом, енергетикою, комп'ютерною технікою, економікою, податковою сферою, банківсько-фінансовою діяльністю, харчовою промисловістю, переробкою сільськогосподарської продукції.






Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського
Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського веде своє літочислення з 1960 року та є єдиним державним вищим навчальним закладом
Стратегічним завданням університету є реалізація принципів та ідей Болонської декларації, вихід на міжнародні стандарти освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників, визнання документів про вищу освіту за кордоном.
Сьогодні навчальний процес у КрНУ забезпечують: Інститут електромеханіки, енергозбереження, і систем управління, навчально-науковий інститут механіки і транспорту; 4 факультети: електроніки та комп'ютерної інженерії, економіки і управління, права, гуманітарних і соціальних наук, природничих наук; 29 кафедр; два коледжі КрНУ та понад 30 допоміжних підрозділів. Підготовка більш ніж за 40 спеціальностями здійснюється за багатоступеневою системою: молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр за такими напрямами: електромеханічні системи та автоматизація; енергетика, електричні машини і апарати; новітні матеріали і нанотехнології; енерго- та ресурсозберігаючі технології; інформаційні системи і математичне моделювання; сучасні технології в гірництві, машинобудуванні та транспорті; екологічна безпека; біотехнологія, землевпорядкування та кадастр; економіка і управління підприємствами, галузями, національним господарством; менеджмент, маркетинг та управління персоналом; бухгалтерський облік, фінанси та грошовий обіг; природничі та гуманітарні науки. За денною і заочною формами навчання щорічно здобувають освіту близько 10 тисяч студентів. Успішно працює Центр  підвищення кваліфікації та професійної адаптації. Діють аспірантура та докторантура, шість спеціалізованих вчених рад із захисту кандидатських та докторських дисертацій.








Луганський національний аграрний університет
Луганський національний аграрний університет -  єдиний вищий навчальний аграрний заклад у Донбасі. ЛНАУ засновано у 1921 році та атестовано за IV рівнем акредитації. Університет здійснює підготовку фахівців за 21 спеціальністю: агрономія, лісове і садово-паркове господарство, екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування; технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; розведення та селекція сільськогосподарських тварин; годівля тварин та технологія кормів; конярство та кіннозаводство; ветеринарна медицина; процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва; будівництво (промислове і цивільне будівництво, автомобільні дороги та аеродроми); геодезія, картографія та землеустрій; харчові технології та інженерія (технологія м’яса, молока); облік і аудит; менеджмент; економіка підприємства; економічна кібернетика; фінанси і кредит; маркетинг; якість, стандартизація та сертифікація. Здійснює науково-дослідну роботу за тематикою, необхідною для сільгоспвиробництва. Готує науково-педагогічні кадри з 17 спеціальностей через аспірантуру та докторантуру. До структури університету входять 8 ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Луганської і Донецької областей.







Луцький національний технічний університет
Все на світі має свій початок, свої витоки, свою історію. Є вона і в Луцького національного технічного університету (ЛНТУ), яка сягає в 1966-ий рік, коли, згідно з наказом тодішнього Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти УРСР, в «стольному граді Волині» було утворене відділення загально-технічного факультету Київського автомобільно-дорожнього інституту (КАДІ).
Біля джерела народження відділення, яке очолив Д. М. Коновалюк, стояли ректор КАДІ Є.П. Вериженко І колишній директор Луцького автозаводу М. В. Романюк.







Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького
Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького – навчальний заклад IV рівня акредитації.
В університеті сформовано висококваліфікований професорсько-викладацький колектив. Це – 46 професорів, докторів наук і 218 доцентів, кандидатів наук, асистентів, які працюють на 35 кафедрах. Серед 22 вищих аграрних навчальних закладів України університет займає одне з перших місць за кількістю викладачів з науковими ступенями та перше місце за кількістю патентів про винаходи на одного викладача. Підготовка спеціалістів ведеться на 4 факультетах денного і одному факультеті заочного навчання. Щороку університет випускає понад одну тисячу висококваліфікованих спеціалістів для народного господарства, його кафедри оснащені сучасним обладнанням і лабораторною технікою. Крім цього, на кафедрах біохімії і біотехнології, хірургії, патанатомії і гістології, годівлі с.-г. тварин і технології кормів, анатомії, біології, паразитології та іхтіопатології, акушерстві і штучного осіменіння сільськогосподарських тварин, генетики і розведення, технології виробництва продукції дрібних тварин є старовинні цінні експонати, які складають основу кафедральних музеїв і використовуються у навчальному процесі. Основну увагу навчальний заклад приділяє реалізації вимог Болонського процесу.








Львівський національний університет ім. Івана Франка
Львівський національний університет імені Івана Франка – один із найдавніших вищих навчальних закладів Європи – уже понад три з половиною століття творить свою історію. Історія Львівського університету розпочалася ще в се¬ре¬дині XVII ст.: 20 січня 1661 р. польський король Ян Казимир підписав привілей, який надавав Львівській єзуїтській колегії «гідність академії і титул університету».
Сьогодні велика університетська родина об’єднує 36 тисяч студентів, аспірантів, викладачів, науковців і працівників, які гідно продовжують естафету своїх великих попередників. Завдяки їхній праці Університет став простором академічної демократії, де традиції стимулюють інновації та є джерелом нових пошуків і особливого відчуття відповідальності перед історією своєї alma mater.
У структурі Університету функціонують 17 факультетів, 3 коледжі. Готують фахівців відповідно до отриманих ліцензій за 16 галузями, 52 напрямами та 91 спеціальністю. У структуру науково-дослідної частини Університету входять 19 науково-дослідних лабораторій, 7 інститутів (Інститут фран¬ко-знав¬ства, Інститут славістики, Інститут літературознавчих студій, Інститут європейської інтеграції, Інститут історичних досліджень, Інститут археології, Інститут екології масової інформації), 5 музеїв, Астрономічна обсерваторія, Ботанічний сад. Важливий науковий підрозділ Університету – Наукова бібліотека, одна з найдавніших книгозбірень України, яка у 2008 р. відсвяткувала 400-річний ювілей.
В Університеті працює 28 всесвітньовідомих наукових шкіл, виходять друком понад 30 наукових журналів. В Університеті працює висококваліфікований колектив науково-педагогічних працівників. Головна форма підготовки нау¬ко¬вих і науково-педагогічних кадрів – аспірантура, у якій готують фахівців із 89 спеціальностей гуманітарного та природничого профілів. Діє 20 спеціалізованих Вчених рад із захисту кандидатських і докторських ди¬сер¬та¬цій зі 43 спеціальностей. 


ДП "Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров'я України"
Напрямками роботи Наукового центру є проведення наукових досліджень, випробувань та надання консультативних послуг в галузі токсикології, громадського здоров'я, гігієни, санітарного та епідемічного благополуччя, оцінка ризику та наукове обґрунтування нормативів щодо хімічних речовин, продуктів біотехнології, харчових продуктів. Науковий центр - єдина в Україні наукова організація профілактичного, токсикологічного та хіміко-аналітичного напрямку, дослідницька база якої має всі види міжнародної та національної акредитації, в тому числі ISO 17025 та GLP.
medved.kiev.ua








Миколаївський національний аграрний університет
Потужний освітній і науковий заклад півдня України. Готує кадри для аграрного та економічного секторів. Підготовка ведеться за 11 спеціальностями та 19 спеціалізаціями. До структури університету входять: Вознесенський, Новобузький, Мигійський, Технолого-економічний коледжі та Інститут післядипломної освіти. Університет підтримує тісні міжнародні зв’язки з ВНЗ та освітньо-науковими організаціями закордону.






Миколаївський національний університет імені В.О.Сухомлинського
Історія навчального закладу починається з Миколаївського учитель¬ського інституту, заснова¬ного в 1913 р. У складі університету функціонують чотири інститути, шість факультетів, відділ довузівської підготовки і коледж. В університеті навчається майже 9 тисяч студентів за 14 галузями знань та 33 напрямами підготовки та спеціальностя¬ми. У навчальному закладі функціонують аспірантура, докторантура, проводяться фундаментальні та прикладні наукові дослідження.
Університет є членом Великої Хартії Університетів (Magna Charta Universitatum), Європейської Асоціації Науки та Освіти (EASE).








Мукачівський державний університет
У 1995р. згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 518 від 14 липня 1995р. в м.Мукачеві був відкритий філіал Технологічного університету Поділля (м.Хмельницький). В 1997 році на базі Мукачівського філіалу Технологічного університету Поділля створений Мукачівський технологічний інститут. Основне завдання його полягало в підготовці висококваліфікованих фахівців для легкої промисловості та сервісного обслуговування.






Навчально-Консультаційний Центр «Євроакадемія»
НКЦ "Євроакадемія" надає послуги з підвищення кваліфікації, навчання, консультацій та програмного забезпечення у сферах акредитації, стандартизації, оцінки відповідності, метрології, управління якістю, управління безпечністю харчових продуктів.
«Євроакадемія» та EUROLAB-Україна (національний представник України в міжнародній федерації лабораторій EUROLAB, членом якої є ЕА, EFTA, EUROCHEM, EURAMET) створили першу в Україні систему підготовки і сертифікації персоналу лабораторій європейського рівня якості.







Національна академія природоохоронного та курортного будівництва
Академія веде свою історію з 1960 року. Академія є єдиним в Криму державним вищим навчальним закладом IV рівня акредитації, що здійснює підготовку кваліфікованих кадрів освітньо-кваліфікаційних рівнів: бакалавр, спеціаліст та магістр для будівельної індустрії, містобудування та ландшафтної архітектури, комунального і водного господарства енергетики, а також економіки та управління.







Національний Авіаційний університет
Витоки університету — в авіаційних курсах, організованих київськими політехніками наприкінці XIX століття, а самостійна історія почалася в 1933 році: Постановою Ради Народних Комісарів СРСР на базі авіаційного факультету Київського політехнічного інституту був заснований Київський авіаційний інститут.
У подальшому його назва змінювалася: Київський інститут цивільного повітряного флоту (1947 рік), Київський інститут інженерів цивільної авіації (1965 рік), Київський міжнародний університет цивільної авіації (1994 рік), Національний авіаційний університет (2000 рік).




Національній аерокосмічний університет
ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»
Харківський авіаційний інститут створено у 1930 р. ХАІ - це єдиний в Україні вищій навчальний заклад, що веде комплексну підготовку фахівців для авіаційно-космічної галузі. В університеті на 10 факультетах навчається понад 10000 студентів. Науковці ХАІ розробляють нові зразки авіаційно-космічної техніки, технології її створення, інформаційні технології для забезпечення виробництва та функціонування виробів АКТ.






Національний гірничий університет
Національний гірничий університет був заснований у 1899 році. Університет готує висококваліфікованих фахівців за 31 напрямом підготовки, серед яких інженерні, комп’ютерні, економічні. НГУ – визнаний і відомий не тільки в межах України, але й у всьому світі, як навчальний  та науковий центр, що підтверджено статусом дослідницького. Студенти мають можливість отримати два дипломи – гірничого та університету, який є його міжнародним партнером. Університет прийнято до ряду престижних міжнародних освітніх і наукових організацій.





Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", заснований в 1885 році, — найстаріший технічний ВНЗ лівобережжя України. Його історія стала невід'ємною частиною науково-технічної, інтелектуальної та культурної історії України.
З університетом пов'язано зародження української технічної науки у галузях механіки, теорії міцності, прикладної хімії, авіації, ядерної фізики та кріогеніки, електро- та теплоенергетики, тракторобудування, тепловозобудування тощо. За роки існування університет підготував понад 150 тисяч інженерів. 22 вихованця університету стали членами кореспондентами, дійсними членами Національної Академії наук України, більше 110 отримали Державні  премії.






Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»
Ідея створення технічного навчального закладу виникла у цукрозаводчиків південно-західного краю. 18 лютого 1880 року при активній підтримці голови київського біржового комітету Н. Хрякова було вирішено відкрити підписку для збору пожертвувань. Накопичені гроші, гарантовані внески меценатів міста та підтримка зі сторони міністра юстиції І.Вітте дозволили 25 листопада 1896 року на приватній нараді в будинку Л.І. Бродського прийняти рішення про заснування в Києві Політехнічного інституту.
Детальніше>>>







Національний університет «Львівська політехніка»
З часу заснування і донині Ректорами Львівської політехніки була ціла низка видатних вчених та освітян, серед яких відомий архітектор Юліан Захарієвич, автор проекту головного корпусу університету. У 1879 р. ректором Політехніки уперше став українець – Юліан Медведський. Першим демократично обраним ректором Львівської політехніки у незалежній Україні став Юрій Рудавський у 1991 р. З 2007 р. університет очолює професор Юрій Бобало. 






Національний університет біоресурсів і природокористування України

Відповідно до статусу вищих навчальних закладів має IV рівень акредитації, є закладом дослідницького типу, який провадить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-виробничу та інформаційно-консультаційну діяльність, спрямовану на вивчення сучасних проблем науки про життя і навколишнє природне середовище, використання, відтворення та збалансований розвиток біоресурсів наземних і водних екосистем, запровадження новітніх природоохоронних агро- і біотехнологій, технологій відродження безпечності та родючості ґрунтів, енергозберігаючих агротехнологій, екологічного і правового менеджменту в сільській місцевості, здійснення моніторингу і контролю за дотриманням стандартів, якістю і безпекою сільськогосподарської продукції, продуктів її переробки та довкілля.






Національний університет водного господарства
та природокористування
Історична довідка. Навчальний заклад заснований у 1915 році в Києві. 1959 року його переведено до Рівного як Український інститут інженерів водного господарства (УІІВГ). У 1995 році УІІВГ отримав статус Української державної академії водного господарства (УДАВГ). У 1998 році на базі УДАВГ та Рівненських автотранспортного і текстильного технікумів створено Рівненський державний технічний університет (РДТУ). У 2002 році РДТУ перейменовано в Український державний університет водного господарства та природокористування (УДУВГП). У травні 2004 університету надано статус національного (НУВГП).
Підготовка фахівців. Навчальний процес забезпечують 52 кафедри університету. Професорсько-викладацький склад - це 682 викладача, серед них понад 60 докторів наук і професорів та 360 кандидатів наук, доцентів, у тому числі 45 академіків та членів-кореспондентів Галузевих Академій наук України і зарубіжних країн.
Підготовка фахівців в університеті, у тому числі іноземних громадян, здійснюється за 33 напрямами та 42 професійними спрямуваннями (спеціальностями) за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавр, спеціаліст, магістр.
В університеті діє Інститут післядипломної освіти, який займається перепідготовкою фахівців за базовими спеціальностями університету за денною та  заочною формами навчання.
На даний час загальна чисельність студентів університету становить понад 8 тисяч осіб.
Наукова та науково-технічна діяльність. Основними пріоритетними напрямами наукової діяльності є:
–    енергоефективні та ресурсозберігаючі технології у гідротехніці, водному та сільському господарствах;
–    розробка технологій очищення води, відведення та очищення стічних вод;
–    дослідження в галузі теорії стійкості розв’язків;
–    розробка математичних методів та систем моделювання;
–    створення будівельних конструкцій, будівельних матеріалів, архітектурних форм та дизайнерського середовища;
–    проблеми економічної оцінки природно-ресурсного потенціалу та якості навколишнього природного середовища, раціонального природокористування в контексті сталого розвитку.
Міжнародна співпраця. Університет має розгалужені міжнародні зв’язки з університетами, підприємствами і організаціями Білорусі, Болгарії, Польщі, Німеччини, Франції, США, Росії та багатьох інших країн світу. Наші випускники працюють у різних галузях як в Україні,  так і  за кордоном. Науково-педагогічні працівники беруть активну участь у виконанні міжнародних грантових наукових та освітніх програм (TEMPUS, NATO Science for peace, Horizon 2020 та ін.).








Національний університет харчових технологій
Вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, єдиний в Україні технічний навчально-науковий комплекс, у якому здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців за 215 освітніми програмами для харчової, фармацевтичної і мікробіологічної промисловості, інших галузей агропромислового комплексу та харчового машинобудування країни.
Ректор – професор, доктор хімічних наук С.В. Іванов






Одеська національна академія харчових технологій

Одеська національна академія харчових технологій (ОНАХТ) - сучасний інноваційний науково-навчальний центр підготовки висококваліфікованих кадрів для народного господарства. До складу академії входить 12 факультетів денної та заочної форм навчання, технічний коледж, три технікуми, сучасна науково-технічна бібліотека з загальним бібліотечним фондом понад 1 млн. примірників, наукові та виробничі підрозділи. В академії навчається майже 15 тисяч студентів за 19 напрямами, 39 спеціальностями та 195 спеціалізаціями та програмами підготовки, функціонує аспірантура та докторантура, 3 спеціалізовані вчені ради із захисту докторських і кандидатських дисертацій.
Освітньо-наукову діяльність академії забезпечує висококваліфікований склад науково-педагогічних працівників, серед яких 102 - доктори наук, професори, понад 400 кандидатів наук, доцентів, 17 заслужених діячів науки, освіти і культури, 6 лауреатів Державних премії України в галузі науки і техніки, два члена-кореспондента НААН України.
З метою сприяння працевлаштуванню випускників в академії двічі на рік провадяться Ярмарки вакансій.
Наукова діяльність академії, яка є визнаним лідером із впровадження готових інноваційних розробок в агропромисловому комплексі, сконцентрована у Науково-дослідному інституті ОНАХТ. Високий науковий потенціал Академії забезпечує діяльність 16 наукових шкіл, визнаних міжнародною професійною спільнотою.
Міжнародне визнання Академії підтверджується договорами про співпрацю із зарубіжними університетами та грантами на проведення наукових досліджень. Діяльність Академії визнана європейськими освітніми та науковими центрами. Академія є дійсним членом 11 міжнародних асоціацій.







Одеський національний політехнічний університет
Найстаріший вищий технічний навчальний заклад на півдні України.
За роки існування одеські політехніки зробили значний внесок у розвиток української та світової науки і техніки, у підготовку фахівців для народного господарства. Університет постійно розвиває творчі зв'язки з підприємствами, фірмами та організаціями, навчальними та науково-дослідними закладами України і зарубіжних держав; університет відкритий для співпраці з усіма, хто прагне допомогти розвитку вищої школи України.







Одеський національний університет імені І.І. Мечникова
Від дня свого створення 1 (13) травня 1865 року займає одне з провідних місць у формуванні системи освіти, у розвитку наукових досліджень і культури в Україні. Він є одним з найстаріших університетів України і разом з Київським, Харківським і Львівським університетами фактично визначає стан і перспективи розвитку освіти, науки і культури в мережі освіти нашої країни. ОНУ - всесвітньо відомий університет з високим міжнародним авторитетом, у світовому рейтингу займає почесне 48-е місце серед 75 кращих університетів світу.








Полтавська державна аграрна академія
Полтавська державна аграрна академія (ПДАА) – вищий навчальний заклад IV  рівня акредитації, заснований у 1920 році.
Нині ПДАА є багатогалузевим навчально-науково-виробничим комплексом, в якому навчається понад 13 тис. студентів.
До складу академії входять 6 інститутів, 7 факультетів, 7 коледжів і технікумів, інститут післядипломної освіти та дорадництва, центр довузівської підготовки, ліцей, центр кар’єри, віварій, дослідне поле, санаторій-профілакторій, спортивно-оздоровчий табір.
В академії ведеться плідна наукова робота з питань селекції озимої пшениці, гороху, проса, сої; органічного землеробства; альтернативних джерел енергії та багатьох інших напрямів.
Академія має міцні міжнародні зв’язки з 16 країнами світу.
До послуг студентів – 5 навчальних корпусів, 6 гуртожитків, центр дозвілля, музей, їдальня, буфети, медичний пункт, спортивні і тренажерні зали, спортивні майданчики, вільний доступ до мережі Інтернет, чудовий парк.
Історія вузу свідчить, що ПДАА була й залишається флагманом науки з європейською якістю української освіти.    Poltava State Agrarian Academy (PSAA) is a higher educational establishment of 4th level of accreditation,  which was founded in 1920.










Подільський державний аграрно-технічний університет
Подільський державний аграрно-технічний університет є провідним та багатопрофільним вищим навчальним закладом ІV рівня акредитації з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців з 15-ти напрямів в галузі сільськогосподарського виробництва.
На 6-ти інститутах та факультетах навчаються понад 5 тис. студентів, а викладацьку та наукову роботу здійснюють біля 400 науково-педагогічних працівників, з них: 29 докторів наук, професорів та 210 кандидатів наук, доцентів. Науково-дослідна робота ведеться на 32-х кафедрах, а також на 23-х науково-дослідних та науково-виробничих лабораторіях.
До складу університету входять 5 технікумів та 2 коледжі, а також науково-дослідний інститут круп’яних культур. Загальний контингент студентів та слухачів університету складає близько 10 тис осіб.
За 95 років своєї діяльності ВНЗ здійснив підготовку понад 35 тис фахівців-аграріїв. Колектив університету здійснює плідну роботу щодо інтеграції у європейську та світову систему освіти.







Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка
Вищий навчальний заклад IV рівня акредитації є правонаступником Полтавського інституту сільськогосподарського будівництва, заснованого 19.08.1930 р. Сьогодні університет здійснює підготовку майже 10 тисяч студентів, які навчаються на 8 факультетах на денній та заочній формах за напрямами: архітектура, будівництво, комп’ютерні науки, економіка, менеджмент, механіка, нафтогазова справа, філологія та інші (30 напрямів бакалаврату та 41 спеціальність магістратури). У структуру університету входять відокремлені структурні підрозділи: Полтавський нафтовий геологорозвідувальний технікум та Миргородський художньо-промисловий коледж ім. М.В. Гоголя. ПолтНТУ має 4 спеціалізовані вчені ради із захисту докторських та кандидатських дисертацій за 7-ма науковими спеціальностями.  Університет активно розвиває міжнародні зв’язки з ВНЗ Великої Британії, Німеччини, Китаю, Бельгії, Швеції, Норвегії, Латвії, Угорщини, Польщі, Туркменістану, Боснії та Герцеговини. Реалізовує педагогічний експеримент «подвійний диплом». В університеті здійснюється військова підготовка студентів. Матеріально-технічна база включає 9 навчально-лабораторних корпусів, навчально-науковий нафтогазовий полігон, 65 навчальних і науково-дослідницьких лабораторій, оснащених натурним обладнанням; 54 комп’ютерних класи; комп’ютеризована науково-технічна бібліотека; 4 читальних зали на 478 місць; для занять облаштовано сучасні аудиторії з мультимедійним обладнанням, WI-FI покриттям; адміністративно-господарські будівлі та споруди, студентське містечко з 5 гуртожитками, розвинену систему спортивних секцій із багатьох видів спорту, діють 4 спортзали, стадіон, спортивний майданчик; навчально-оздоровчий комплекс «Ворскла».
Контакти : м. Полтава, проспект Першотравневий, 24, http://www.pntu.edu.ua
e-mail: reсtor@pntu.edu.ua, kanc@pntu.edu.ua







Приазовський державний технічний університет
В університеті діє понад 20 інноваційних проектів, в тому числі міжнародні, освітянські та науково-дослідницькі. За значні успіхи, досягнуті в області освіти і науки, ПДТУ неодноразово нагороджувався і був відзначений на національних і міжнародних виставках. В рейтингу вузів України університет займає 4 місце серед університетів технічного профілю. У 2008 році ПДТУ отримав звання Лідера національної освіти.






Промислово-економічний коледж Національного авіаційного університету
За час свого існування коледж став одним з провідних вищих навчальних закладів України І-ІІ рівнів акредитації, що в числі перших розпочав підготовку бакалаврів, та в цілому випустив для народного господарства біля 19 тис. фахівців технічного й економічного напрямів, рівень підготовки яких високо оцінюється роботодавцями. Більше двадцяти років мав статус базового навчального закладу у м.Києві.







Сумський державний університет
У Сумському державному університеті навчається понад 16 тис. осіб за різними формами навчання освітньо-кваліфікаційних рівнів «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст», «магістр» із 60 спеціальностей 40 напрямів 23 галузей знань. Здобувають освіту майже 1250 іноземних студентів із майже 60 країн світу.
До складу університету входять Медичний інститут, факультети: технічних систем та енергоефективних технологій, електроніки та інформаційних технологій, юридичний, гуманітарний, економіки та менеджменту, Конотопський та Шосткинський навчально-наукові інститути, Сумський машинобудівний і Шосткинський хіміко-технологічний коледжі, Конотопський політехнічний та індустріально-педагогічний технікуми, науковий центр бойового застосування ракетних військ та артилерії, інші структурні підрозділи.

Детальніше>>>







Сумський національний аграрний університет

Це вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, один з кращих аграрних вишів України. Заснований у 1977 році, за 30 років існування він пройшов шлях від Сумського філіалу Харківського сільськогосподарського інституту ім. В.В. Докучаєва до потужного університету національного значення.
СНАУ готує висококваліфікованих спеціалістів для агропромислового комплексу з поглибленим вивченням іноземних мов та інформатики з цілої низки акредитованих спеціальностей (ліцензія Міністерства освіти та науки АВ №395866 від 23.07.2008 р.)





Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля
Нещодавно нашому університету виповнилося 90 років - це найстаріший вищий навчальний заклад у Донбасі. В ювілейний 2010 рік наш Далівський університет отримав довгоочікуване визнання науково-педагогічного потенціалу - Постановою Кабінету Міністрів України йому було надано статус дослідницького. Це найвищий статусний рівень для університетів, і таких вузів в Україні  всього чотирнадцять. А якщо говорити про Лівобережжя України або, інакше Південний Схід України, то університетів такого статусу тут всього п'ять: три в Харкові, один у Дніпропетровську та ще один - це наш університет у Луганську.








Таврійський державний агротехнологічний університет
Таврійський державний агротехнологічний університет – регіональний університетський центр, акредитований за ІV рівнем, до складу якого входять: навчально-науковий інститут заочної та дистанційної освіти, 5 факультетів, 33 кафедри, 6 коледжів, 4 науково-дослідні інститути, інститут післядипломної освіти і дорадництва.
В ТДАТУ навчається понад 10 тис. студентів, які здобувають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра. В університеті діють аспірантура, докторантура, спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій.
ТДАТУ проводить підготовку фахівців за такими спеціальностями: механізація сільськогосподарського виробництва, енергетика сільськогосподарського виробництва, економіка підприємства, маркетинг, облік і аудит, фінанси, обладнання переробних і харчових виробництв, інформаційні технології проектування, екологія та охорона навколишнього середовища, агрономія, охорона праці, харчові технології та інженерія.
ТДАТУ – це кваліфікований професорсько-викладацький колектив, в складі якого біля 40 докторів наук, професорів; понад 250 кандидатів наук, доцентів. В університеті працюють члени-кореспонденти, академіки УААН, АІНУ, АНВШУ, галузевих академій, наукові школи яких відомі далеко за межами України.
ТДАТУ першим серед аграрних університетів України пройшов сертифікацію системи менеджменту якості при наданні освітніх послуг у відповідності до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2008.






Тернопільський державний технічний університет
ім. Івана Пулюя

Тернопільський національний технічний університет ім.Івана Пулюя – член Європейської Асоціації університетів, у всі сфери діяльності якого впроваджуються принципи MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM.
В складі ТНТУ 9 факультетів, 3 коледжі, 19 науково-дослідних лабораторій. Здійснюється підготовка бакалаврів за 26-а напрямами, спеціалістів за 25-а і магістрів за 26-а спеціальностями. Функціонують аспірантура за 22-а спеціальностями, докторантура, 5 спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій за 8-а спеціальностями.
Університет займає чільні місця у різних рейтингах серед вишів України. Зокрема,  29 місце у 2012 році за рейтингом ТОП-200, який щорічно проводиться лабораторією ЮНЕСКО серед 200 ВНЗ України, 21 місце серед ВНЗ України і 3 місце серед вишів Західного регіону за консолідованим рейтингом інформаційного ресурсу «Освіта».
Детальніше>>>






Ужгородський національний університет
Державний вищий навчальний заклад належить до класичних університетів України. У нього найвищий – IV-й рівень акредитації, а стратегічна мета – здобуття статусу дослідницького університету.
Ужгородський національний університет є найбільшою у Закарпатській області установою – у ньому навчається та працює понад 20 тисяч осіб. Його річний бюджет дорівнює половині річного бюджету обласного центру – міста Ужгород.








Українська інженерно-педагогічна академія

За часи свого існування академія підготувала понад 70 тис. фахівців, які мають високі інженерні знання й уміння, спеціальну психолого-педагогічну та правову підготовку для роботи на підприємствах різних галузей промисловості.







Українська державна академія залізничного транспорту
Українська державна академія залізничного транспорту заснована в 1930 році.
За 84 роки свого існування підготувала понад 70 тисяч фахівців для народного господарства. Серед випускників академії – М.С.Конарєв (міністр транспорту СРСР (1982-1990)), Г.М.Кірпа (міністр транспорту України (2002-2004)), В.М.Остапчук (начальник Південної залізниці (2000-2005; 2005-2012), Герой України), провідні фахівці транспортних підприємств багатьох країн світу.
Сьогодні УкрДАЗТ – це сучасний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації з високою міжнародною репутацією в галузі освіти та наукових досліджень. В академії навчається понад 10 тисяч студентів, в т.ч. іноземних, які отримують ступінь спеціаліста, бакалавра, магістра. Академія нараховує 35 кафедр, серед яких 18 випускаючих, за денною та заочною формами навчання веде підготовку фахівців за 15 напрямами та 19 спеціальностями. До складу УкрДАЗТ також входять Донецький інститут залізничного транспорту та інститут перепідготовки та підвищення кваліфікації.
Академія має чотири сучасні навчальні корпуси зі всім необхідним обладнанням у лабораторіях, науково-технічною бібліотекою на 1,5 мільйона томів, медіатеку, комп’ютерний центр, спортивний зал, медпункт та 5 гуртожитків.
Навчально-виховний процес здійснюється висококваліфікованим складом науково-педагогічних працівників, професорами, доцентами та викладачами, яких в академії працює понад 500 осіб. Серед них - 5 лауреатів Державної премії, 32 академіків і член-кореспондентів галузевих академій України і закордонних країн, понад 50 почесних залізничників та 8 заслужених працівників транспорту.
Українська державна академія залізничного транспорту є провідним вищим навчальним закладом транспортної галузі, справжньою кузнею кадрів для українських залізниць та інших підприємств України.








Український державний хіміко-технологічний університет

За час існування в університеті підготовлено більше 70 тисяч висококваліфікованих фахівців. З них більше 50 стали академіками різних академій, а 15 – лауреатами державних премій. Викладачами університету видано більше 350 підручників, навчальних посібників та монографій. Наразі УДХТУ – широкопрофільний спеціалізований хіміко-технологічний вищий навчальний заклад України IV рівня акредитації.





Уманський національний університет садівництва
Заснований в 1844 році. Вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації здійснює підготовку фахівців на 6 факультетах за 12 напрямами та 17 спеціальностями. Функціонують: 11 науково-дослідних лабораторій; наукова бібліотека; навчально-науково-виробничий відділ на площі 1050 га; Інститут післядипломної освіти та дорадництва; відділення довузівської підготовки; докторантура з 7 та аспірантура з 19 спеціальностей; 3 спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій; центр комп'ютерного і технічного забезпечення; центр культури і виховання; спортивно-оздоровчий комплекс. До складу університету входять Агротехнічний (м. Умань), Городищенський, Тальнівський, Тальянківський, Шевченківський коледжі, Ананьївський державний аграрно-економічний та Чигиринський технікуми








Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства имени Петра Василенко
Харьковский национальный технический университет сельского хозяйства имени Петра Василенко – единственный и ведущий ВУЗ в Украине инженерно-технического сельскохозяйственного профиля, учебно-научный-производственный комплекс ІV уровня аккредитации. В состав университета входят:
7 учебно-научных институтов (механотроники и систем менеджменту, энергетики и компьютерных технологий, технического сервиса, перерабатывающих и пищевых производств, бизнеса и менеджмента, дистанционного и заочного обучения, последипломного образования) и деканат по работе с иностранными гражданами, на которых осуществляется подготовка специалистов по 16 специальностям, которые обеспечивают кадровую потребность инженерно-технических служб АПК по замкнутому циклу (от конструирования до управления); научно-исследовательский технологический институт; институт инновационного менеджмента; колледж перерабатывающей и пищевой промышленности ХНТУСГ; Волчанский техникум ХНТУСГ; учебный центр; однопрофильные техникумы и колледжи региона; ведущие с/х предприятия, фермерские хозяйства. Учебно-научные институты технического сервиса, перерабатывающих и пищевых производств – единственные в Украине.
За успехи в подготовке специалистов для сельскохозяйственного производства, развитие аграрной науки и внедрение ее достижений университет награжден ПОЧЕТНОЙ ГРАМОТОЙ КАБИНЕТА МИНИСТРОВ УКРАИНЫ.






Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна
Один із найстаріших університетів Східної Європи. Заснований у листопаді 1804 року з ініціативи видатного просвітителя В. Н. Каразіна, згідно із грамотою Олександра І.
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна здійснює широку програму міжнародного співробітництва, є активним членом міжнародної спільноти провідних європейських та світових університетів. Він здійснює угоди про співробітництво з 61 організаціями-партнерами у 25 країнах світу.







Харківський Національний Університет Радіоелектроніки

У 1981 році указом президії верховної ради СРСР: "За заслуги в підготовці кваліфікованих спеціалістів і розвитку наукових досліджень" Харківський інститут радіоелектроніки був нагороджений орденом трудового Червоного Прапору. У 1982 році Харківському інституту радіоелектроніки було присвоєне ім'я радянського ученого конструктора в галузі ракетно-космічної техніки, академіка, двічі Героя соціалістичної праці Янгеля Михайла Кузьмича.
У 1993 році Харківський інститут радіоелектроніки перетворений у Харківський Державний Технічний Університет Радіоелектроніки (ХДТУРЕ)
У 2001 році Харківський Державний Технічний Університет Радіоелектроніки перетворений у Харківський Національний Університет Радіоелектроніки (ХНУРЕ)








Херсонський державний університет
Навчальний заклад IV рівня акредитації.
Ліцензія МОН України Серія АЕ № 285884  від 15.01.2014

Херсонський державний університет
– це найпотужніший та найстарший (заснований у 1917 р.) вищий навчальний заклад півдня України, багатопрофільний навчальний, науково-педагогічний та культурно-освітній центр Херсонської області.
Херсонський державний університет – класичний університет, головним завданням якого є навчально-виховна, науково-дослідна та інноваційна діяльність. Основу сучасної концепції розвитку університету складає підготовка висококваліфікованих фахівців, конкурентоздатних на ринку праці, впровадження існуючих та розробка нових інформаційно-комунікаційних технологій у навчальній та науковій роботі, модернізація науково-дослідницької діяльності, а також інтеграція нашого університету в міжнародний освітній простір.
Із року в рік університет підсилює свої лідерські позиції у сфері освіти, науки, культури та співробітництва з іноземними партнерами на вітчизняному та міжнародному рівнях. Університет щороку розширює свою участь у міжнародних освітніх та наукових програмах; зовнішньоекономічній діяльності; впроваджує принципи міжнародної експертизи вузівської системи управління якістю освіти; залучає зарубіжних інвесторів до розвитку вузівської освіти та науки, інноваційної діяльності та інфраструктури університету, розширює участь викладачів, професорів, студентів у заходах міжнародних, міждержавних, зарубіжних організацій, фондів та ін.
Херсонський державний університет співпрацює з багатьма вищими закладами світу та має 30 діючих угод з іноземними університетами.
Зараз у структурі університету діють 13 факультетів, де на 46 напрямах підготовки навчається 7,5 тисяч студентів. Навчально-виховний процес забезпечують біля 600 викладачів, у складі яких 58 докторів наук та 308 кандидатів наук.
Проекти ХДУ








Черкаський державний технологічний університету
Черкаський державний технологічний університет (ЧДТУ) на сьогодні є одним із провідних державних навчальних закладів України, який  зарекомендував себе як багатогалузевий навчально-науковий комплекс, що послідовно реалізує державну політику підготовки висококваліфікованих кадрів з інженерних, технологічних, кібернетичних, будівельних, екологічних, фінансово-економічних, лінгвістичних спеціальностей.
Сьогодні в ЧДТУ здобувають освіту близько 6 тисяч студентів, в тому числі 300 іноземних студентів з 17 країн світу, за 37 спеціальностями, 28 напрямами підготовки. У структурі університету – 7 навчальних корпусів, 7 факультетів, 45 кафедр, з них 31 – випускова та Смілянський промислово-економічний коледж ЧДТУ.
Професорсько-викладацький склад університету нараховує понад 500 науково-педагогічних працівників, з них: 48 докторів наук, 162 кандидати наук, 4 заслужені працівники освіти, 4 заслужені діячі науки і техніки, 2 заслужені художники України, заслужений майстер народної творчості, заслужений економіст України.
ЧДТУ проводить науково-технічне співробітництво з навчальними закладами Канади, Словаччини, Латвії, Польщі, Німеччини, Литви, Росії, Болгарії, Вірменії, Франції, Чехії, Молдови, Іспанії. Проводиться науково-дослідна робота в галузі інформатики, фізики й механіки, хімії й біоматеріалознавства, мови, літератури і культури.
Здійснюється підготовка науково-педагогічних кадрів за 15 спеціальностями в аспірантурі та за 5 спеціальностями в докторантурі. Діє 3 спецради по захисту кандидатських дисертацій та 1 спецрада по захисту докторських дисертацій.





Чернігівський національний технологічний університет
На даний час університет акредитований за IV рівнем акредитації.
Структура університету включає 4 навчально-наукові інститути, 11 факультетів, 2 коледжі, центри післядипломної освіти, дистанційного навчання та підвищення кваліфікації, аспірантуру та докторантуру.
Кількість студентів денної та заочної форми навчання складає 12 тис. чол.
Ведеться підготовка фахівців за 50-ма напрямками та спеціальностями.




 

 
ru | en
     





 

При поддержке
  • Комитетов Верховной Рады Украины
  • Кабинета Министров Украины
  • Министерства аграрной политики и продовольствия Украины
  • Министерства экономического развития и торговли Украины
  • Министерства образования и науки Украины
  • Министерства экологии и природных ресурсов Украины
  • Министерства энергетики и угольной промышленности Украины
  • Государственной инспекции сельского хозяйства Украины
  • Государственной санитарно-эпидемиологической службы Украины
  • Государственной ветеринарной и фитосанитарной службы Украины
  • Государственной службы Украины по лекарственным средствам
  • Государственной экологической инспекции Украины
  • Государственной пробирной службы Украины
  • Государственной инспекции Украины по вопросам защиты прав потребителей
  • Национальной академии аграрных наук Украины
Генеральный партнер
Партнеры
Международный специализированный партнер
Международный информационный партнер