This version of the page http://www.vsirazom.ua/poziciya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-28. The original page over time could change.
Позиція


позиція

Про поранених на війні за Україну

31.07.2014

Минулого тижня частково вивчив медичну ситуацію навколо бійців антитерористичної операції у Донецькій і Луганські областях. Для цього відвідував госпіталі, спілкувався з волонтерами і пораненими воїнами. Цей огляд може бути не достатньо комплексним, проте описаний фактаж має місце. Пишу для тих, хто хоче зрозуміти картину і долучитися до допомоги.

Читати також: "Рух «Всі разом!» дякує тим, хто захищає мир в Україні і територіальну цілісність"

Є часткова затримка з доправленням медикаментів в зону бойових дій. Основні причини дві: 1) фізично неможливо через активні бойові дії і постійні обстріли; 2) необхідно проводити тендери для закупівлі товарів медичного призначення. Тому всім охочим пропонується спеціальний перелік медикаментів, який можна придбати і принести до пункту прийому у Київському військовому клінічному госпіталі (провулок Щорса, 16), або на Бульвар Верховної Ради, 21Б (тел. 063-858-31-40). Один комплект коштує приблизно 350 гривень. Потім це активісти фасують і відвозять на блокпости в зону АТО.

Тепер щодо ситуації у вже згаданому Київському військовому клінічному госпіталі. Тут з медикаментами все в порядку, держбюджет забезпечує у повному обсязі. Аналогічно з харчуванням. Тому якщо сюди приносять консерви, чай, каву, воду – передають в зону АТО. Якщо ж, наприклад, фрукти або якісь домашні ласощі – краще проходити до солдатів і пригощати їх особисто.

Називати точну кількість поранених, які перебувають у Київському військовому клінічному госпіталі, лікарі відмовляються. Але лунає цифра – близько сотні. Тут лежать найважчі – опіки під 50% шкіри, без рук, без ніг. Звісно, є і легко травмовані. Але на загал картина емоційно дуже важка. При першому погляді навіть чоловікам не завжди вдається приховати сльози на своїх очах.

Як вже зазначили, поранені у столичному госпіталі медикаментами і харчуваннями здебільшого забезпечені. Тому гострою потребою, як це не банально звучить, є готівкові гроші. Особливо для тих, кому доведеться купувати протези, і для тих, кому доведеться прямувати доліковуватися за кордоном. Трохи згодом ми опублікуємо перелік таких хлопців, з якими спілкувалися особисто і можемо підтвердити реальну потребу.

На територію київського госпіталю і тим більше до солдатів у палати пускають без особливого ентузіазму, на центральному вході – воєнізований пост. Але було б бажання, пройти можливо – до 20.00. Сюди постійно прямують люди, які бажають допомогти, передати гроші, медикаменти, продукти або просто подякувати бійцям.

Також відвідав госпіталь МВС, припускав, що там нацгвардійці лікуються. Але у приймальні переконували, що важких у них немає. Принаймні станом на минулий тиждень. Ще є військовий госпіталь в Ірпені (Київська область) і Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України. Але в них не був, тому тамтешньою ситуацією не володію.

Окремо зазначу, що більшість термінових складних операції бійцям, яких вивозять з поля бою, роблять у Харкові і Дніпропетровську. Наприклад, ампутації. І вже потім поранених переправляють до Києва. Тому, сподіваюся, у цих обласних центрах працюють відповідні волонтери і гуманітарні групи.

І наостанок: головне, чого потребують поранені бійці, а тим більше рідні загиблих – глибокої вдячності від громадян України, поваги до їхнього подвигу і впевненості в том, що понесені особисті фатальні втрати не минуть дарма. У тому числі і з цієї причини вони люблять особисті листи, поштівки і тематичні дитячі малюнки… 

Руслан Кухарчук, голова ГО "Всі разом!"

РЕЗОЛЮЦІЯ всеукраїнського соціального фестивалю «Всі разом – за сім’ю!»

18.05.2014

Зважаючи на посилення гострих соціальних проблем в українському суспільстві, тенденції до втрати моральних та духовних орієнтирів, ми, громадяни України, громадські і релігійні організації, об’єдналися для проведення всеукраїнського соціального фестивалю «Всі разом – за сім’ю!» Його метою є гуртування суспільства для вирішення існуючих в Україні соціальних негараздів, підвищення рівня відповідальності населення, популяризації сімейних цінностей і здорового способу життя. 

Голова Руху - Турчинову і Яценюку щодо ситуації у східних областях України

05.05.2014

Голові Верховної Ради України Турчинову О.В.

Прем’єр-міністру України Яценюку А.П.

Шановний Олександре Валентиновичу!
Шановний Арсенію Петровичу!

Користуючись нагодою, висловлюю вам запевнення у повазі. І прошу вас звернути увагу на зазначену нижче інформацію і пропозиції.

ЛГБТ. Розшифрування

07.10.2013

Як гомосексуалізм перетворився з моральної проблеми на політичну?

Чому рух за «права сексменшин» замахнувся на фундаментальні права людини?

Що потрібно знати батькам і дітям, політикам і виборцям, віруючим та атеїстам? 

Украинка рассказала о своем участии в протестах против однополых «браков» во Франции

26.06.2013

«Если мы раньше хотели, чтобы наши мальчики женились на девочках примерно одной культуры, то сейчас – хоть бы только девочка была, и неважно какой национальности». С невеселой нотой в голосе этот бытующий во французских семьях анекдот рассказала моя собеседница.

Вмираючі діти як вирок системі

21.06.2013


Важкохворі діти не можуть запропонувати мільйон доларів депутатам за голосування на їхню користь за пакет законопроектів, який дозволить добудувати першу в країні сучасну дитячу лікарню в Охматдиті.

«Сегодня рак молочной железы в Украине – это бизнес» - президент организации женщин-инвалидов Лариса Ященко

07.06.2013

По данным Канцер реестра Украины (2011) на онкологическом учете находится более миллиона  больных, большинство из которых женщины. В структуре заболевания раком первое место занимает именно рак груди. Заболеваемость раком молочной железы в Украине и мире ежегодно растет на 1-2%.

Звернення до голів політичних партій з метою з'ясування партійної позиції щодо захисту інституту традиційної родини

31.08.2012

Користуючись нагодою, висловлюємо Вам запевнення у глибокій повазі. І звертаємося до Вас з приводу появи в Україні небезпечної тенденції, яка складає загрозу національній безпеці. Йдеться про агресію проти інституту традиційної родини. Напередодні парламентських виборів суспільство потребує того, щоб розуміти позицію Вашої партії щодо атисімейних деструктивних явищ.

Кандидат психологічних наук Людмила Гридковець: «Гомосексуалізм – це патологія, яку потрібно лікувати!»

18.08.2012

Останнім часом у засобах масової інформації все частіше з’являються матеріали «висококваліфікованих» психологів, які намагаються переконати нас у нормальності гомосексуальних стосунків. Мовляв, люди такими народилися, нічого тут не поробиш, тому ми повинні толерантно ставитись до їхнього стилю життя і любити їх такими, якими вони є.

РЕЗОЛЮЦІЯ Симпозіуму "Морально-етичні аспекти штучного переривання вагітності"

28.09.2010

22 вересня 2010 р., м. Київ 

Ми, учасники Симпозіуму – науковці, медики, представники влади та державних інституцій, релігійних та громадських організацій, засвідчуємо єдність позиції про цінність людського життя з моменту зачаття.

 

МИ ОПІКУЄМОСЯ ТИМ, ЩО ВАЖЛИВО ДЛЯ ВСІХ

БЕЗПЕЧНЕ СУСПІЛЬСТВО

  • відкрита влада і справедливі суди;
  • протидія злочинності і корупції;
  • гідна освіта і професійний розвиток;
  • відповідальні засоби масової інформації;
  • піклування про навколишнє природне середовище.

ПОВНОЦІННА СІМ'Я

  • пріоритет інституту сім’ї у державній політиці і стратегії;
  • шанування зв’язків між поколіннями;
  • дошлюбний і сімейний супровід;
  • відповідальне батьківство і шанобливе дитинство.

РЕЛІГІЙНА СВОБОДА

  • плекання поваги до національної християнської спадщини;
  • підтримка місійної роботи церков;
  • захист прав людей вільно і публічно сповідувати свою віру;
  • викладання у школах курсу «Християнська етика».

МІЦНЕ ЗДОРОВ'Я

  • якісна медицина та охорона здоров’я;
  • реалізація спортивних програм;
  • протидія вживанню тютюну, алкоголю, наркотиків;
  • профілактика поширення ВІЛ/СНІД.

БЛАГОДІЙНІСТЬ

  • організація і проведення доброчинних кампаній;
  • піклування про хворих, самотніх і малозабезпечених;
  • супровід осіб, що потрапили у складні обставини;
  • соціальна реабілітація і адаптація.