This version of the page http://pik.cn.ua/13011/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-22. The original page over time could change.
Чернігівські учасники АТО змусили Соколова зняти скандальні земельні питання з розгляду на сесії міськради | Події і коментарі
Ви можете додати свою інформацію на сайт, або надіслати повідомлення адміністрації.
Тема:
Ваш e-mail:
Ім`я:
Додати фото:
Текст:
(Оновити зображення коду)
Всі поля окрім фото обов'язкові до заповнення

Понеділок, 22 грудня 2014, 08:50
Вхід Реєстрація
  • Головна

  • Чернігів

  • Ніжин

  • Прилуки

  • Фото-Відео

  • Вибори

  • Інтерв'ю

  • Блоги

  • Вибори 2014

  • Профілі

  • Контакти

;

E-mail:

Пароль:

Я забув пароль
Увійти
Зареєеструватися
Реєстрація користувача
Зареєструватися

Вкажіть ваш E-mail:

На вказаний E-mail буде відправлено посилання за яким ви зможете втсановити новий пароль.
Нагадати пароль
Зареєеструватися

Популярні

Чернігівські учасники АТО змусили Соколова зняти скандальні земельні питання з розгляду на сесії міськради

09:33 28.11.2014    Версія для друку  Коментарі 1 Оцінок:
0

9:30 Перед початком сьогоднішньої сесії Чернігівської міської ради, біля кабінету міського голови Олександра Соколова зібралися керівництво мерії та учасники антитерористичної операції.

Останні вимагають від мера зняти скандальні земельні питання з порядку денного сесії. Бійці 41 батальйону територіальної оборони вимагають не розглядати вищезгадані питання, оскільки офіційно землі для виділення учасника АТО немає, проте сьогодні, 28 листопада, на сесії мали виділяти земельні ділянки різноманітним підприємствам.

За попередньої інформацією Олександр Соколов погодився зняти скандальні питання з розгляду сесії.

 

9:35 Біля входу до сесійної зали Чернігівської міської ради скупчилося близько сотні чернігівців.

Частина з них-запрошені виконкомом міськради працівники бюджетної сфери міста. Вони були запрошені до зали для за слухання звіту про діяльність міського голови Олександра Соколова.

Інша частина - протестно-налаштовані чернігівці. Зокрема, представники громадських організацій та учасники АТО, які прийшли розібратися зі скандальними земельними питаннями, які внесені до порядку денного сьогоднішньої сесії.

Працівники апарату міської ради пускають людей лише по запрошенням. В більшості, заходять лише представники бюджетної сфери.

Всі ж інші чернігівці обурені та вимагають пропустити всіх бажаючих до сесійної зали.  

 

9:45 Врешті, після переговорів, учасників АТО та представників громадських організацій почали пропускати на сесії по спискам.  

10:05 Сесійна зала Чернігівської міської ради переповнена. 

 

Також, на сесії присутні новобрані народні депутати Валерій Куліч та Олег Купрієнко.


10:15 Депутат міської ради Вячеслав Лебідь, член фракції «Батьківщина», запропонував внести до порядку денного питання про скасування земельних рішень по безоплатній передачі 3 га землі в урочищі Ялівщина, які були прийняті під час 40-вої сесії міської ради.

10:45 Олександр Соколов, у свою чергу, запевнив не виносити питання про скасування рішення по Ялівщині. Він пояснив це тим, що даного рішення не було, він його не підписував і не збирається. За словами міського голови, винесення сьогодні даного питання на розгляд, надасть суду більше доказів того, що відповідне рішення було.

Нагадаємо, що громадянки Кравченко та Акуленко подали до суду на бездіяльність міського голови Соколова. У результаті, суд може змусити Соколова підписати рішення, якого, за його словами, «не було».

10:53 Представник депутатської групи «рідне місто» Василь Білогура запропонував зняти з порядку денного питання №19 про надання дозволів на розроблення проекту змін до Генерального плану міста щодо розміщення багатоквартирної житлової забудови на території міста та проектів Детальних планів територій.

Один із пунктів даного питання включає в себе і питання по Ялівщині. Зокрема таке собі ТОВ «ПМК-59» звертається до депутатів за запитом з пропозицією змінити цільове призначення кількох гектарів землі в Ялівщині ( або за версією ТОВ  «ПМК – 59» землі,  що межує з територією Ялівщини). Ця ділянка  в  кілька гектарів   межує з елітним котедж ним містечком, на території колишнього табору «Супутник», що зараз називають «Царським селом».  

10:55 Міський голова Олександр Соколов включив до порядку денного зняття вищезазначеного питання по Ялівщині. Всі депутати міської ради підтримали. Дане питання було зняте з порядку деного.  

11:00 Представник "Правого Сектору" Максим Конашевич запропонував взагалі зняти з порядку денного всі земельні питання. Його підтримав і боєць АТО Ігор Андрійченко.

Соколов виніс на розгляд депутатів цю пропозицію. Три депутати міськради утрималися від голосування. Всі інші підтримали пропозицію.

Тож, з порядку денного зняли всі земельні питання з 19 по 25.  

Також, чиновники та присутні чернігівці дійшли домовленості, що всі земельні питання, перед наступними сесіями, будуть розглядатися комісією, до якої будуть залучати представників громади та військових.  

11:20 Міський голова Олександр Соколов зачитав свій звіт перед присутніми депутатами та представниками громади. 

12:30 Депутати міської ради прийняли програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей. Єдиною поправкою, яку внесли депутати, було надання земельних ділянок не лише сім’ям загиблих бійців а й учасникам бойових дій.

Варто зазначити, що жоден чернігівський боєць ще не отримав посвідчення учасника бойових дій.

За словами чернігівських військових, вони неодноразово зверталися до своїх командирів, аби вирішити це питання.

Також, одностайно було проголосовано «за» надання дозволу на розроблення проекту Детального плану території групи житлових кварталів «Лісковиця». Ці земельні ділянки планують віддавати бійцям АТО.

14:00 Голосування депутатів міської ради буде поіменним за вимогою одного з депутатів. Таку рішення було прийняте на сесії. З присутніх 30 депутатів «за» проголосувало 26, троє депутатів утрималося від голосування і один був проти. А саме, Іван Клановець, представник фракції Комуністичної партії України.

В’ячеслав Лебідь, представник фракції «Батьківщина» намагався внести правку до Регламенту,стосовно висвітлення всіх рішень міської ради на офіційному сайту. Проте, депутатами його пропозиція не була підтримана.  

15:30 Чернігівські депутати одностайно проголосували за обмеження продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста з 22:00 до 8:00.

Як розказав присутній на сесії представник міліції, за порушення цього рішення покарання немає. Працівники міліції будуть просто фіксувати порушення.  

 

17:30 Депутати, представники фракції «Батьківщина» та депутатської групи «Рідне місто», вимагали скасування результатів голосування за рекомендації земельної комісії про безоплатну передачу двом громадянкам3 гав урочищі Ялівщина.

Проте, після оголошеної перерви, не всі депутати повернулися до сесійної зали, а лише 25. Як відомо, цієї кількості не достатньо для прийняття рішень.

Тому, міський голова запропонував включити це питання у наступну сесію, яка має відбутися в грудні.

В свою чергу, більшість присутніх депутатів стали вимагати зробити перерву до наступного тижня та вирішити це питання.

Проте, міський голова Олександр Соколов оголосив про закриття сесії, на що більшість депутатів просто вийшли з зали засідання і вигукували «Перерва!». Тож, на закритті сесії залишився Олександр Соколов, секретар міськради Владислав кухар та ще кілька депутатів.  


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
До теми:
Сесія Чернігівської міської ради з питань АТО запланована на 9 вересня,- Кухар
В горсовете всё как всегда - делят власть и землю
Майже 100 тисяч гривень міська рада витратить на систему захисту електронного голосування
Соколов сам скликав сесію про свою відставку
«Воєнна» сесія Чернігівської міської ради продовжить свою роботу 17 вересня
Твитнуть

КОМЕНТАРI

 | 

КОМЕНТАРI FACEBOOK

 | 

КОМЕНТАРI ВКОНТАКТЕ

Гість Справедливый 2014-11-28 11:57:22   Оцінок:
0

Не многовато Андрийченко на себя берет?? Если человек хочет приватизировать землю под домом, который давным-давно построили родители,разработал тех.документацию,получил все разрешения,и теперь не может из-за популистского решения..головой надо думать

Додати коментар
Ім'я
Код

(Оновити зображення коду)
Максимальний розмір коментаря 250 символів

Читайте також

«Помічник» Святого Миколая: «Всі діти заслуговують на свято»

Імідж. Вісімсот – у залі і маже чотириста – на сцені. Причина такої неймовірної концентрації дитячих посмішок у Міському палаці культури – найочікуваніше свято малечі – День...

Чернігівці вшанували пам'ять загиблих в АТО

У рамках благодійної акції «Родинне коло Чернігівщини», ініційованої до Дня Святого Миколая обласною державною адміністрацією, Єдиним вологнтерським центром та Асоціацією фахівців з...

У Чернігові пройшло експертне обговорення виборчої реформи

18 грудня 2014 року в Чернігові у дискусійному клубі «Експертна думка» відбувся круглий стіл "Виборча реформа: проблеми та перспективи" за участі народного депутата України Олександра...

Філософську гру в шахи втрьох презентували у Чернігові

19 грудня в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей у Чернігові відбулася презентація гри в шахи втрьох. Гра є матеріальним відображенням філософської концепції, в основі якої –...

Апеляційний суд області працює неупереджено,- результати опитування

18 грудня 2014 року в приміщенні Апеляційного суду Чернігівської області відбулася презентація результатів опитування громадян-відвідувачів суду щодо доступності, ефективності та неупередженості...

Sinoptik: Погода в Чернігові та Чернігівській області на вихідні, 20 і 21 грудня

У вихідні в Чернігівській області буде хмарна погода з проясненнями. У суботу і в неділю в Чернігові, Острі, Сосниці, Прилуках, Бобровиці, Щорсі, Семенівці, Борзні, Ніжині, Городні прогнозується...

Скандальні земельні питання на цю сесію не виноситимуться,- активіст

Наступна сесія Чернігівської міської ради, яка запланована на 26 грудня, має пройти без розгляду скандальних земельних питань. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив чернігівський...

Розпочато набір на програму "Нові політичні лідери України"

Інститут публічних справ (Варшава, Польща), Мережа «Громадські ініціативи України» та ВОМГО «Наше Поділля» (Вінниця, Україна) оголошують набір на програму «Нові...

Святковий настрій у дружньому колі

Імідж. Так, у колі друзів-волонтерів Благодійного фонду «Поліський оберіг», вихованки Замглайського дитячого будинку-інтернату переймаються святковим передноворічним настроєм. Тепле...

Молдованин намагався незаконно перетнути кордон

Вчора ввечері, дільничний інспектор прикордонної служби відділу прикордонної служби «Грем’яч», що ніс службу в секторі відповідальності, затримав порушника державного кордону,...