Сильніше, ніж зброя. Фрі-Харків

Минулої суботи, 13-го грудня, у Харкові відбулася прем'єра документального фільму "Сильніше, ніж зброя" творчого об'єднання "Вавілон'13" та зустріч із режисером та оператором фільму. Організаторами подій виступила Харківська ФРІ.

Було важливо, щоб прем'єра такі відбулася у Харкові, бо усі негаразди, усі життєві перипетії - це ніщо у порівнянні до того, як живеться зараз на Сході. Фільм у черговий раз повертає нас до тих часів, коли все почалося. Як казала Юлія Гонтарук, режисер фільму "Сильніше, ніж зброя", це не така стрічка, що буде зрозуміла закордонному глядачу. Це немов згадка для нас, що відбувалося у країні, з чого все пішло.

Якщо перша частина фільму була більш/менш знайомою для тих, хто і так слідкує за діяльністю "Вавілону'13", то дуже яскравими були кадри з війни. Життя між пострілами, коли серед руїн одні грають в карти, пробують відпочити, а інші в метрі від них з автоматами чекають атаки. А потім дві хвилини і всі стають до бою. Дуже сподобалась і історія хлопця у кінці) Ярош...іронія долі, що в нього таке ж прізвища, як і у всім відомої особи. Розповідь про те, як він потрапив у полон, про те, як вибирався звідти, про те, як обіцяв одружитися на дівчині. Це безцінно.

По організації прем'єри було безліч проблем. Найголовніша: відмова кінотеатрів показувати фільм, через загрозу диверсії. У країні і справді важкі часи, але нагадувати людям, о поруч йде війна, що нашим військовим потрібна наша підтримка, варто.

Під час зустрічі з творчою групою "Вавілон'13" глядачі дізналися про роботу об'єднання, про те, як вони створювались і як функціонують зараз.

"Ми зустрілися на Михайлівскій пл після побиття студентів і вирішили подумати, чим ми можемо допомогти" - Юлія Гонтарук.

"Це був пароль wifi в кафе поряд із місцем де ми жили" - відповіла Юлія на питання про назву проекту.

"Я розуміла, що якщо ми не переможемо, мене посадять за це кіно" - Юлія про фільм "Батківська хата" про дім Януковича

"З антигероями краще представлятися їх однодумцями" - Юрій про реакцію на знімальну команду в Єнакієвому.

"На самому початку нас було 30 чоловік. Потім люди відколювались... ...зараз нас десь 15" - Юлія.

"Я можу сказати, що ми робимо все для того, щоб він був" - так Юрій відповідає на питання про розвиток українського кіно.

"Страшно не під обстрілом, страшно коли під час монтажу все це переглядаєш" - Юлія про поїздку в АТО.

"Нам надходили замовлення від поляків, французів, шведів, але наразі це не актуально - в країні війна" - Гонтарук.

"Матеріал фантастичний! На приклад, у Щасті є сучасний Гаврош - хлопчик, в якого батько сепаратист, а мати - алкоголічка" - Дунай.


    Posted in Харків. Tags: Клуб укр кіно, ФРІ-Харків, Харків on by .

    Кіномарафон WOW FILM продовжується

    Тиждень тому київські ФРІшники завдяки WOW FILM відмітили День Збройних Сил України переглядом фільму Щасливого Різдва, пияцтвом чаю, поїданням смачнючих мафінів та круасанів і задушевним спілкуванням! Було приємно, що незважаючи на мороз, знайшлося стільки бажаючих завітати до нас!

    Невимовно вдячні партнерам, шо підтримали нашу ініціативу, а саме: пекарні Горбач за те, шо зробила наш вечір солодким http://keksygorbach.com.ua/ , Зеленому офісу за еко блокноти та ручки, які ми розіграли http://greenoffice.org.ua/, компанії Kleister за нереально круті наліпки з нашою Рибою http://kleister.com.ua/, та Центру науки та мистецтва «DIYA» , за те шо повірили в нас і гостинно прийняли в себе http://vk.com/diyacnm !

    Дякуємо і чекаємо всіх сьгодні ввечері 13 грудня на вечір корткометражок! Час, місце та чудова атмосфера залишаються незмінними!


      Posted in Україна on by .

      Зустріч із творчою групою BABYLON’13

      Грудень та зима 2014 по-справжньому вирізняється з поміж інших. Минув рівно рік з моменту перших гуртувань українських сердець на майдані Незалежності, минули дні холоду і спраги до справедливості, віри і дій, які стали запорукою змін, які ми зараз спостерігаємо.

      Тому не дивно, що такі історичні події мали б бути висвітлені в кіно. Ми маємо нагоду познайомитися особисто з тими, хто будував кадр за кадром наші спогади!

      13.12.14 відбудеться зустріч із творчою групою команди BABYLON'13, чиї легендарні стрічки набули шаленої популярності під час зимової Революції Свідомості!

      «Сильніше, ніж зброя» - це наша з вами історія, яка обпалює серця.

      Ви матимете змогу побачити людей, яких об’єднало переконання – через документальне кіно можна змінювати уявлення людей про навколишню дійсність та стан речей.

      Організатор зустрічі: ХОМГО "ФРІ"
      ВХІД ВІЛЬНИЙ!

      КОЛИ: 13.12.14 о 19:00

      ДЕ: м.Харків, вул. Академіка Павлова, 44Б. ТРЦ «Французський Бульвар», 4 поверх

      Ми чекаємо на кожного з Вас!


        Posted in Україна, Харків on by .

        «СИЛЬНІШЕ, НІЖ ЗБРОЯ» м. Харків 13 грудня 2014 р.

        13 грудня у Харкові презентують фільм про українську революцію.

        З нагоди річниці української революції в кінотеатрах країни вийде повнометражний документальний фільм творчого об’єднання #BABYLON’13 «Сильніше, ніж зброя»


        «СИЛЬНІШЕ, НІЖ ЗБРОЯ»

        «STRONGERTHANARMS»
        «СИЛЬНЕЕ, ЧЕМ ОРУЖИЕ»

         

        ...continue reading


          Posted in Україна, Харків on by .

          ФРІ привітала херсонських військових

          Херсонський осередок ФРІ спільно з бібліотекою ім. Лесі Українки завітали до Чорнобаївської військової частини де привітали військових зі святом дня Захисника вітчизни.

          Захисникам було передано теплі речі, продукти, книжки та найголовніше листи з малюнками від дітей, які від всього серця побажали всього найкращого та найголовніше, щоб повернулися живими!

          Окрім привітання захисників Вітчизни з професійним святом, військовослужбовцям, які несуть вахту в зоні АТО, були передані слова вдячності, підтримки та добродійна допомога від бібліотекарів ЦБ ім. Лесі Українки, користувачів бібліотеки Марченко Світлани, Карамишевої Нелі та ін., бібліотек-філій № 9, 23, читачів бібліотеки с.Сонячне, вчителів і учнів ЗНЗ № 15 та просто небайдужих людей

           


            Posted in Херсон. Tags: АТО, військових, ФРІ Херсон on by .

            Третий фестиваль психологии “День чудес” в Николаеве (13 декабря)

            ФРИ Николаев стала информационным партнером Третьего фестиваля психологии "День чудес" который состоится 13 декабря. В программе фестиваля разнообразные лекции и тренинги на тему "Вдохновение. Удовольствие . Ресурсы" от психологов юга Украины.


              Posted in Миколаїв, Україна. Tags: Миколаївська ФРІ, психология, тренінги, ФРІ Миколаїв on by .

              “За тебе молюся, солдате!”

              21 грудня о 15-тій годині в бібліотеці ім. В. Симоненка відбудеться концерт-зустріч із воїнами АТО "За тебе молюся, солдате..."

              Організаторами благодійного проекту є дві небайдужі черкащаночки – Юлія Даценко та Анжеліка Коваль. Дівчата розповіли, що родзинка заходу полягає в тому, що маленькі дітки будуть вручати Героям подарунки, які зробили власноруч!

              Сподіваємося, що ці дарунки не тільки піднімуть бойовий дух та зігріють серця українських бійців, а й надихнуть багатьох черкасців творити добро! 

              Микола Максьома


                Posted in Анонси, Черкаси. Tags: АТО, воїни, герої, дітки, зустріч, Концерт, молюся, солдати on by .