This version of the page http://www.slovoidilo.ua/about.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-11. The original page over time could change.
Система народного контролю «СЛОВО і ДІЛО» » Слово і Діло

Система народного контролю «СЛОВО і ДІЛО»

«СЛОВО і ДІЛО» - це постійно діюча система народного контролю над владою і політиками, що демонструє справжній рівень їхньої відповідальності перед громадянами і виборцями.

«СЛОВО і ДІЛО» дає можливість громадянам України активно висловлювати свою громадянську позицію, безпосередньо брати участь у реальній оцінці влади і впливати на обраних політиків і чиновників, які призначаються.

«СЛОВО і ДІЛО» дозволяє народу України на основі перевірених фактів і реальних результатів формувати свою думку щодо ефективності та відповідальності конкретних представників української влади та політикуму, удосконалювати владу і країну.

Об'єкти спостереження системи «СЛОВО і ДІЛО»

Ми формуємо доведені рейтинги відповідальності:

  • Президента України;
  • прем'єр-міністра України;
  • членів Кабінету міністрів України;
  • державних чиновників високого рангу;
  • народних депутатів України;
  • політичних партій і блоків;
  • суспільно-політичних діячів України;
  • губернаторів;
  • депутатів обласних рад;
  • мерів;
  • голів районних адміністрацій;
  • депутатів міських і районних рад.

Як працює «СЛОВО і ДІЛО»?

У систему «СЛОВО і ДІЛО» будь-який користувач може внести інформацію про факт обіцяного і зробленого будь-якого українського політика та чиновника.

Для цього достатньо за допомогою Інтернет-інтерфейсу, електронного або поштового повідомлення надати підтверджений факт обіцянки того чи іншого політика і чиновника, а також реальну інформацію про ступінь виконання обіцяного.

В системі ця інформація систематизується, перевіряється й аналізується. Після перевірки на достовірність, інформація про сказане і реально виконане відобразиться в системі і безпосередньо вплине на показник рейтингу відповідальності особи.

Виходячи із аналізу введених даних, співвідношення декларацій і реальних дій, «СЛОВО і ДІЛО» формує та постійно оновлює рейтинг професіоналізму, відповідальності та ефективності політиків і чиновників усіх рівнів.

Кожен учасник рейтингів Системи може прокоментувати кожну окрему свою обіцянку і результати її втілення, а також безпосередньо спілкуватися з громадянами, відповідаючи на їхні запитання і звертаючись до них зі своїх персональних сторінок порталу «Слово і діло».

Об'єктивність рейтингів

Рейтинги, які формуються, абсолютно об'єктивні. Завдяки програмному та інтелектуальному ядру системи, алгоритму її наповнення та перевірки, «СЛОВО і ДІЛО» створює рейтинги відповідальності тільки на основі перевіреної та підтвердженої інформації і лише на основі конкретних фактів.

У рейтингах немає емоцій, симпатій або пристрастей. Тільки підтверджені слова, реальні справи, конкретні строки та об'єктивні факти за результатами.

Вся інформація, надана порталом «СЛОВО і ДІЛО», так само безперечна, як таблиця множення. Кожна цифра підтверджена конкретними документами, доступними для ознайомлення в реальному часі.

Неперевірені, сумнівні та непідтверджені документальним джерелом дані в Систему не вносяться і у формуванні рейтингів участі не беруть.

Фінансування проекту

Проект фінансується за рахунок благодійних внесків представників українського бізнесу, які бажають бачити в майбутньому ефективну владу, здатну запропонувати суспільству справедливі закони і правила та забезпечити їх неухильне виконання.

Прозорість влади, послідовність та прогнозованість її дій, на наш погляд, - невід'ємна складова конкурентоздатності держави та добробуту її громадян.

Жодний із засновників проекту "Слово і діло" не підтримує та не бере участь у нині діючих політичних партіях і рухах, а також не отримував фінансування за рахунок іноземних грантів.