This version of the page http://www.pard.ua/arbitration (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-10. The original page over time could change.
ПАРД

Третейський суд

  • Постійно діючий Третейський суд при саморегулівній організації Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв (далі – СРО ПАРД) був створений за рішенням XVII Загальних зборів членів ПАРД від 21.01.2005 року та зареєстрований Головним управлінням юстиції у м. Києві (Свідоцтво № 008-2005).

    Третейський суд СРО ПАРД знаходиться за адресою: 01133, м. Київ, вул. Щорса, 32-Б, приміщення 61 (біля станції метро Печерська).

    Третейський суд СРО ПАРД створений та діє на основі Закону України «Про третейські суди», Положення про постійно діючий Третейський суд саморегулівної організації Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв, Регламенту постійно діючого Третейського суду Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв.

    Суддями Третейського суду СРО ПАРД є 16 досвідчених та висококваліфікованих фахівців, серед яких адвокати, юристи, науковці, керівні посадові особи професійних учасників фондового ринку, знавці у галузі корпоративного права.

    Список третейських суддів Третейського суду СРО ПАРД та усі зміни до нього реєструються в органах юстиції згідно законодавства. Список має обов’язковий характер для сторін спору.

     

    Інформація щодо державної реєстрації постійно діючого Третейського суду саморегулівної організації Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв включена до Єдиного реєстру громадських формувань, що ведеться Головним управлінням юстиції у м. Києві.

     

    Переваги  розгляду спорів у Третейському суді СРО ПАРД

     

    1. Скорочена процедура розгляду спорів. У державних судах рішення суду не є остаточним і може бути оскаржене по суті у двох-трьох інстанціях, що затягує на багато місяців (а іноді років) одержання остаточного рішення по справі та збільшує витрати сторін спору на одержання цього рішення. У Третейському суді остаточне рішення по справі приймає в одній інстанції, та у строк від двох тижнів до трьох місяців.
    2. Економія витрат (судовий збір), які необхідно сплатити для розгляду спору у суді по категорії господарських спорів. 01.11.2011 року набрав чинності Закон України «Про судовий збір» від 08.07.2011 року № 3674-VI, яким запроваджено суттєве підвищення ставок судового збору за розгляд справ у державних судах України. На сьогоднішній день розгляд позовів та отримання остаточного судового рішення у державних судах потребує значних затрат. Натомість витрати для розгляду спору у Третейському суді СРО ПАРД знижено.
    3. Обмежений чітко встановлений вичерпний перелік підстав, за якими рішення третейського суду може бути оскаржене та скасоване. Слід зазначити, що рішення третейського суду не оскаржується по суті.
    4. Можливість вибору сторонами судді для розгляду спору. В третейському застереженні сторони можуть відразу вказати суддю (суддів), яким вони довіряють розгляд спору зі списку суддів третейського суду.
    5. Високий рівень кваліфікації суддів Третейського суду СРО ПАРД, у тому числі у галузі законодавства про цінні папери, а також врахування специфіки цього законодавства та взаємовідносин між професійними учасниками фондового ринку та їх клієнтами під час вирішення спорів.
    6. Чесність та об’єктивність суддів при розгляді спорів у третейському суді.
    7. Можливість пред’явлення позову в третейський суд незалежно від місця знаходження відповідача. Слід зазначити, що при розгляді спорів в державних судах підсудність спору часто визначається залежно від місцезнаходження відповідача, що, в свою чергу, підвищує витати на розгляд спорів у зв’язку з необхідністю оплати відряджень співробітників.
    8. Рішення третейського суду виконуються зобов’язаною стороною добровільно, в порядку та строки, що встановлені в рішенні. Разом з тим, рішення третейського суду, яке не виконано добровільно, підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження».
    9. Практичний досвід діяльності суду.

  • Свідоцтво третейського суду  завантажити

Третейський суд

  • Судді
  • Документи третейського суду
  • Розмір витрат на третейське судочинство
  • Третейська угода (застереження)
  • Розклад судових засідань
  • Контакти

Третейський суд

Опитування

Чи вважаєте Ви необхідним запровадження на рівні законодавства обмежень у проведенні депозитарних операцій для депонентів, які не привели договір про відкриття рахунку у відповідність до нового законодавства?

<>

Календар подій

Грудень, 2014
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304