This version of the page http://rtb.rv.ua/company/radio/66/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-12-08. The original page over time could change.
РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ | Програми на Радіо "Край"

Програми на Радіо "Край"


Передачі на хвилях першої програми радіо «Край»:

«Соціальний аспект» – діяльність органів влади, громадських, наукових організацій щодо реалізації державної політики соціально-економічного розвитку, соціально го захисту населення, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, вирішення проблем малозабезпечених верств, допомога хворим, інвалідам тощо.
Виходить в ефір двічі на місяць, у п»ятницю (18.40 - 19.00), повтором у суботу зранку ( 6 год. 10 хв.)
«Акценти» - важливі події, актуальні суспільно-політичні та соціально-економічні проблеми краю та шляхи їх вирішення. Щочетверга, о 18 год.45 хв.
«Правове поле» - правова просвіта населення, виховання поваги до законів, реалізація конституційних прав і свобод громадян, юридичні консультації, поради. Звучить двічі на місяць, у суботу, о 18 год. 1- хв. (повтор у неділю, о 6.10).
Автор і ведуча цих передач – старший редактор відділу тематичних передач Катерина Романік.
«Актуальна тема» - бесіда у прямому ефірі про актуальні проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення. У передачі беруть участь слухачі, які можуть задати запитання на задану тему гостям студії. Звучить щовівторка, початок о 18 год 30 хв.
«Рідна земля» - передача про економічні та соціальні проблеми трудівнииків села, їх життя та побут, стан виробництва та реалізації сільгосппродукції, діяльність фермерських господарств, інвестиційна політика на селі, соціальний розвиток сільських населених пунктів. Звучить двічі на місяць, у п’ятницю, о 20 год.15 хв. з повтором у неділю, о 18 год.30 хв.
«Літа на зиму повернули» - передача про життя і соціальний захист ветеранів війни та праці, правоохоронних органів та Збройних Сил, діяльність ветеранських організацій.
Автор і ведучий передач – заслужений журналіст України, завідувач відділу тематичних передач Віктор Гомоль.
«Євровимір» - передача про європейську інтеграцію України, співпрацю з країнами ЄС, реалізацію міжнародних угод у проекті «Східне партнерство», регіональна співпраця у рамках Європейської політики сусідства, транскордонна співпраця тощо. Виходить в ефір щомісячно, кожної другої п’ятниці , о 18 го.40 хв. ( повтор наступного дня о 6 год.10 хв.).
«Євроатлантика: український вимір» - євроатлантична інтеграція України, співпраця з НАТО, діяльність центральних та регіональних органів влади, громадських стурктур щодо виконання Річної національної програми співпраці з Альянсом, інформування громадськості про переваги і неддоліки можливого членства України в НАТО, думки і коментарі фахівців та політиків. Звучить раз на місяць, у п’ятницю, о 18 го.40 хв. (з повтором о 6.10 ).
Автор та ведучий передач – директор першої праграми радіомовлення Рівненської ОДТРК Анатолій Гуменюк.
«Перевесло» - літератруно-мистецька передача, перший випуск якої вийшов в ефір 1 грудня 1990 року. Це розповідь про творчі будні і свята письменників, композиторів, народних митців Рівненщини, про духовні здобутки українського народу. Звучить щонеділі, о 18 год 10 хв. ( повтор – щосереди, о 18 год.40 хв.).
«У дзеркалі слова» - передача про красу і багатство рідного українського слова, відповіді на запитання слухачів, пояснення норм і сучасних вимог слововживання тощо. Виходить в ефір щопонеділка, о 18 год.30 хв.
Автор та редактор літературно-мистецьких та мовознавчих передач – Микола Береза – член Національної Спілки письменників України, лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських фестивалів радіопрограм, автор семи поетичних збірок.
«Недільна світлиця» - передача про те, як і чим маємо облаштовувати світлицю душі, що належить ставити на її покутті, аби святилося між людьми добро. Звучить щонеділі, о 8 го.10 хв. ( Засновник та довголітній редактор передачі – Микола Береза. Нині, крім нього, «Недільну світлицю» готують Віктор Гомоль, Катерина Романік, Володимир Борщевич, Марина Степанюк та інші журналісти).
«Минувшина» - історико-краєзнавча передача про про історію та пам’ятні місця краю, його відомих діячів, вшанування борців за незалежність України та ін. ( щочетверга та щонеділі о 20.00).
Автор та ведучий передачі – кандидат історичних наук, старший редактор відділу Володимир Борщевич.
«У родинному колі» - розповіді про традиції та проблеми виховання дітей у сім’ї та школі, родинні звичаї і традиції. Моральне та фізичне загартування молоді, педагогічний досвід і т. д. Звучить двічі на місяць, в суботу, о 18.10 (повтор у неділю, о 6.10).
«Життя і здоров’я» - пропаганда здорового способу життя, поради лікарів та представників нетрадиційної медицини. Передача виходить в ефір двічі на місяць, у четвер і неділю (відповідно о 18.45 та о 20.15).
Автор та редактор цих передач – ведуча програм Марина Степанюк.
Майже щодня на хвилях першої програми радіо «Край» звучать духовно-християнські та релігійно-просвітницькі передачі, які журналісти готують спільно з представниками християнських конфесій, -
«Перехрестя», «Добра новина», «Зерна правди», «Живе джерело», «Світанкова зоря».
«Молодіжна хвиля» - передача для молоді і про молодь. Тут слухачі не тільки дізнаються про те, чим живуть їх ровесники, але й про їх культурно-мистецькі здобутки , нові тенденції молодіжної музики, моди тощо.
Передачу щосуботи ( 0 18 год.30 хв.) готує до ефіру старший редактор відділу Ірина Олещук.
«З невичерпної криниці» (щосуботи, о 18.45) та «Музичний кіоск» (щоп’ятниці, о 20.00) - передачі культурно-мистецького характеру, про творчий доробок відомих комопозиторів, співаків, музикантів та представників аматорського мистецтва краю, новинки музичної культури, пропаганда культурно-мистецьких цінностей та творчих здобутків земляків.
Автор та ведучий передач – головний музичний редактор першої програми радіо «Край» Володимир Ковальчук.
На першій програмі радіо «Край» ви також щодня можете слухати передачі музично-розважального цуклу – «Українська пісня», «З народного джерела», «Мелодії рідної землі», «З музичних фондів радіо «Край» та інші, які готують Галина Колодій та Володимир Ковальчук.
Слухачі також можуть музичне вітання для рідних та знайомих з нагоди пам’ятних дат у їхньому житті. Ці вітання звучать у передачі «Музичний дарунок».

Актуальні новини


На Рівненщині хочуть попрощатися з пам'ятниками безгосподарності

8.12.2014 18:33

Із села Бокійма до зони АТО поїхав переобладнаний ...

8.12.2014 18:18

Лише очком зумів розжитися МФК "Кардинал-Рівне" у виїзній ...

8.12.2014 17:14

У Рівному шахраї продовжують вимагати гроші у підприємців ...

8.12.2014 17:02

Майже 34 тисячі гривень зібрали під час благодійного ...

8.12.2014 16:48

Всі новини