This version of the page http://www.pohlyad.com/news/n/65078 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-11-21. The original page over time could change.
У Луганському національному університеті обіцяють покарати викладачів-зрадників 
Новий Погляд, інтернет-видання
Новий уряд буде через 6 днів, - Порошенко•  Біля Маріуполя за час перемир’я загинули 14 українських військових, 60 отримали поранення•  Затримано "харківських партизанів", на рахунку яких 12 терактів•  Втікач Курченко став сербом•  У Новоазовську бойовики спалили таксиста, який попросив заплатити їх за проїзд•  У Львові мешканцям гуртожитків, які належали укрзалізниці, дозволять приватизувати свої помешкання•  У це важко повірити, але у Слов’янську День гідності відзначили підняттям прапора ЄС•  Кличко відмовився від мандата•  СБУ розслідує причетність ФСБ Росії до подій на Майдані•  Троє суддів Верховного суду, який оскаржує закон про люстрацію, – мільйонерів•  
25.10.2014   09:13

У Луганському національному університеті обіцяють покарати викладачів-зрадників

Керівництво Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка заявляє, що викладачі, які залишилися викладати в захопленому бойовиками виші в Луганську, будуть позбавлені наукових звань українського зразка.

Міністерство освіти і науки найближчим часом розробить зміни до порядку присудження учених звань, які дадуть правові підстави позбавляти таких осіб (що залишилися працювати в захоплених вишах) звань професора і доцента, передає Еспресо.ТВ з посиланням на прес-службу вишу.

«Ми вважаємо, що потрібно застосовувати заходи для тих, хто погнався за посадами і «портфелями», для тих, хто робить це усвідомлено. Такі люди не просто вийшли на роботу в Луганську в стіни рідного університету, вони поділяють антиукраїнську позицію у сфері освіти і навмисно дискредитують наш евакуйований заклад. Ми зараз говоримо не про простих співробітників. Ми говоримо про тих людей, хто захотів влади», - наголосили в прес-службі ЛНУ.

При цьому у виші зазначили, що «зрадників серед викладачів виявилося значно менше, ніж хтось може подумати». Провідні професори, доктори наук і доценти залишилися працювати і викладати в евакуйованому університеті.

У виші повідомили, що 85% педагогів продовжать навчати студентів у Старобільську.

Нагадаємо, 16 вересня ректор ЛНУ Курило заявив про захоплення установи озброєними людьми в Луганську. 19 вересня прес-служба вишу з посиланням на ректора Курило повідомила, що університет відраховуватиме студентів, які прийдуть на навчання в Луганську.