This version of the page http://www.farmak.ua/management_board (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-11-19. The original page over time could change.
Фармак
  • ua
  • ru
  • en
Ми для Вас та Вашого здоров’я!

Про компанію

Про компанію Керівництво
Керівництво
Філя Іванівна Жебровська
Генеральний директор

Філя Жебровська очолює компанію «Фармак» упродовж 18 років. Під її керівництвом підприємство було переорієнтоване з виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів на виготовлення готових лікарських засобів, які відповідають міжнародним стандартам якості. Завдяки обраній стратегії ведення бізнесу, інноваційній технологічній платформі, інвестуванню у виробництво та персонал у 2010 році «Фармак» став лідером фармацевтичної галузі України. Сьогодні компанія утримує лідерські позиції, вирізняючись на ринку високою динамікою розвитку, активними зовнішньоекономічними зв’язками. «Фармак» — один із найбільших експортерів ліків в Україні.

Свою кар’єру в компанії Філя Жебровська розпочала у 1980 році на посаді головного бухгалтера. У 1990 році зайняла позицію заступника директора з економіки та фінансів — головного бухгалтера, а ще за рік — фінансового директора підприємства. В 1995 році Філя Жебровська стала головою правління — генеральним директором компанії.

Філя Жебровська є автором 120 наукових праць (серед них одна монографія), 100 патентів України. 

Нагороджена орденами «За заслуги» I-ІІІ ступенів; почесною грамотою Кабінету Міністрів України, медаллю АМН України ім. М. Д. Стражеска «За заслуги в охороні здоров’я», Золотим знаком Українського союзу промисловців і підприємців, почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України та Київської міської держадміністрації, а також отримала низку інших нагород.

Філя Жебровська закінчила Київський інститут народного господарства (нині Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана) за фахом «Економіст». У 1998 році отримала науковий ступінь кандидата економічних наук. 

Керівництво
Григорій Вікторович Костюк
Технічний директор

Григорій Костюк приєднався до команди «Фармак» у 1998 році. Спочатку працював заступником технічного директора з підготовки та експлуатації виробництва, сьогодні — перебуває на позиції технічного директора. 

До сфери його відповідальності належить вирішення питань стратегії технічного переоснащення та визначення напрямків технічного розвитку підприємства. Крім того, коло його обов’язків передбачає забезпечення ефективності проектних рішень, контроль за своєчасною реалізацією технічних проектів; контроль та управління діяльністю підприємства в галузі розробки, дослідження і реєстрації нових препаратів, а також створення нових виробництв, лабораторій, реконструкція та дооснащення діючих. Під керівництвом Григорія Костюка на підприємстві за останні 15 років було створено 14 нових фармацевтичних виробництв. 

Має досвід керівної роботи на великих підприємствах, зокрема 15 років працював на пивзаводі «Оболонь». Остання позиція - начальник цеху.

Григорій Костюк є автором 25 наукових статей.

Нагороджений грамотою Міністерства охорони здоров’я України, грамотою Кабінету Міністрів України.

Закінчив енергетичний факультет Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». 

У 2008 році з відзнакою закінчив Харківський фармацевтичний університет. 

У 2009 році отримав ступінь кандидата фармацевтичних наук. 

Керівництво
Михайло Дмитрович Ванат
Директор з маркетингу та продажів

Михайло Ванат приєднався до команди «Фармак» у 2003 році. Спочатку обіймав посаду комерційного директора, сьогодні займає позицію директора з маркетингу та продажів. Михайло Ванат відповідає за побудову маркетингової політики компанії та контроль її реалізації, аналіз ринкового середовища та каналів збуту, прогнозування споживацького попиту, розвиток продуктових портфелів. 

Під керівництвом Михайла було створено успішну маркетингову команду, розроблено й реалізовано маркетингову стратегію, яка стала одним із ключових факторів успіху компанії, що вивело її починаючи з 2010 року в лідери вітчизняного фармацевтичного ринку. 

До приходу на «Фармак» працював виконавчим директором в компанії «Фармація-2000», викладав у Національному медичному університеті ім. О. Богомольця. Має десятирічний досвід роботи лікарем-терапевтом. 

Нагороджений почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України, почесними грамотами Кабінету Міністрів України. 

Закінчив Тернопільський державний медичний інститут (нині Тернопільський державний медичний університет) за фахом «Лікар-терапевт».

Керівництво
Вікторія Георгіївна Смародіна
Директор з фінансів

Вікторія Смародіна почала працювати у компанії «Фармак» у вересні 2011 року. Спочатку очолювала відділ внутрішнього аудиту, а восени 2012 року була призначена фінансовим директором компанії. 

До сфери відповідальності Вікторії Смародіни входить ведення бухгалтерського, управлінського та податкового обліку компанії, а також бюджетування і казначейство. 

Під її керівництвом підприємство перейшло на єдину систему фінансового обліку на основі Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). Також було впроваджено сучасні політики ведення та підготовки управлінської звітності, бюджетування та казначейства. 

Свою кар’єру Вікторія розпочала в авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), в якій за три роки виросла від економіста до начальника економічного відділу. 13 років працювала в компаніях «Великої четвірки» — Ernst and Young та Deloitte. Остання позиція — старший менеджер відділу аудиту в Києві в компанії Deloitte. 

Упродовж 2000-2005 рр. отримувала кваліфікацію за програмою Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів (АССА, Великобританія), після закінчення якої стала членом АССА.

З відзнакою закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка за фахом «Економічна кібернетика».

Керівництво
Анатолій Васильович Гвоздь
Операційний директор

Анатолій Гвоздь розпочав свою кар’єру в компанії «Фармак» у 1990 році на посаді начальника цеху. У 2000 році став директором із забезпечення та виробництва. З жовтня 2011 року очолює операційну дирекцію компанії. До сфери відповідальності Анатолія Гвоздя входить управління операційно-виробничою діяльністю підприємства, розвиток та вдосконалення виробничого процесу.

У Анатолія більш ніж 30-річний досвід управлінської діяльності. До приходу в компанію «Фармак» він працював на різних посадах столичного підприємства «Хімволокно», зокрема на позиції начальника зміни.  

Анатолій Гвоздь нагороджений почесними грамотами Кабінету Міністрів України, почесною грамотою Верховної Ради України; має звання «Заслужений працівник промисловості України». 

Закінчив Київський технологічний інститут легкої промисловості (нині Київський національний університет технологій та дизайну) за фахом «Інженер-хімік-технолог». 

Керівництво
Ольга Миколаївна Олексійчук
Директор з якості - Уповноважена особа

Свій кар’єрний шлях у компанії «Фармак» Ольга Олексійчук розпочала у 1977 році на позиції хіміка лабораторії одного з цехів підприємства. З 2005 року вона очолює службу якості на посаді директора з якості — Уповноваженої особи. 

До сфери відповідальності Ольги Олексійчук входить забезпечення ефективного функціонування фармацевтичної системи якості на підприємстві та її постійне удосконалення. Як Уповноважена особа відповідає за дозвіл продукції до реалізації, підтверджує її відповідність регуляторним вимогам. 

Під керівництвом Ольги Олексійчук в компанії було впроваджено національні та європейські правила GMP (Good Manufacturing Practice — Належна виробнича практика), міжнародні стандарти ISO серії 9000 та ISO 13485. 

Із 2001 року Ольга є сертифікованим аудитором з якості Європейської організації якості (ЕOQ) та Української асоціації якості (УАК), сертифікованим менеджером систем якості ЕOQ та Німецького товариства контролю та забезпечення якості (DGQ).

Нагороджена почесними грамотами Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Верховної Ради України, відзнакою Київського міського голови «Знак пошани». 

Вищу освіту отримала в Ленінградському хіміко-фармацевтичному інституті (нині — Санкт-Петербурзька державна хіміко-фармацевтична академія) за фахом «Інженер хімік-технолог біологічно активних сполук».

Керівництво
Діна Борисівна Немирович
Директор зі стратегії

Діна Немирович приєдналася до команди «Фармак» у травні 2010 року. На позиції директора зі стратегії Діна Немирович відповідає за координацію процесів із розробки корпоративної стратегії. Її діяльність охоплює створення стратегічних планів та корпоративних стратегічних ініціатив, мета яких — збільшення капіталізації компанії, зростання ролі компанії на глобальному ринку, підвищення ефективності бізнес-процесів, упровадження найкращих моделей ведення бізнесу. До сфери відповідальності Діни також входять розробка, контроль та реалізація напрямків зовнішніх комунікацій і корпоративної соціальної відповідальності. Під керівництвом Діни Немирович у 2011 році було впроваджено систему SAP ERP з метою удосконалення процесів управління компанією. 

Діна Немирович має 13-річний досвід роботи в компаніях «Великої четвірки» Ernst and Young та Deloitte. У компанії Deloitte працювала партнером з аудиту та керівником групи «Промисловість та торгівля» в Україні. У 2009-2010 рр. обіймала посаду заступника голови правління з економічних питань компанії «Укрпластик». Починаючи з 1996 року Діна Немирович — сертифікований аудитор України.

У 2012 році отримала ступінь МBА Единбурзької бізнес-школи при Університеті Геріот-Ватта (Heriot-Watt University), Великобританія.

Упродовж 1999-2002 рр. отримувала кваліфікацію за програмою Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів (АССА, Великобританія), після закінчення якої стала членом АССА. 

У 1991 році закінчила Київський національний економічний університет за фахом «Фінанси та кредит». 

Керівництво
Олег Романович Сяркевич
Директор з розвитку бізнесу

Олег Сяркевич розпочав свій кар’єрний шлях у компанії «Фармак» у 2000 році на посаді директора з маркетингу. Потім зайняв позицію директора з експорту та розвитку ринків. Сьогодні є директором із розвитку бізнесу. До сфери його відповідальності входить налагодження ділових стосунків із зарубіжними партнерами, розширення продуктового портфелю компанії через In-licensing, виведення продуктів компанії через партнерів Out-licensing на нові ринки. 

Служба розвитку бізнесу, якою керує Олег Сяркевич, є одним з ініціаторів упровадження стандартів GMP EU, ISO 13485, FDA та розробки і підготовки документації у форматах CTD EU, ACTD. 

Олег Сяркевич представляє «Фармак» у Європейській асоціації виробників генеричних препаратів (EGA), є позаштатним експертом Асоціації фармвиробників України. 

Працював у різних галузях фармацевтичного бізнесу: аптечній, науковій, виробничій. Обіймав посаду голови правління «Галичфарму». 

Автор близько 50 наукових статей, понад 20 патентів. Нагороджений грамотами Міністерства охорони здоров’я України, почесним знаком та грамотами Київської міської держадміністрації, медаллю і грамотою Кабінету Міністрів України.

У 1997 році отримав ступінь МВА Львівського інституту менеджменту. 

Проходив стажування у США і Німеччині на фармпідприємствах Parke-Davice Warner Lambert і Parke-Davice Gödecke.

Із відзнакою закінчив Львівський медичний інститут (нині Львівський національний медичний університет ім. Д. Галицького) за фахом «Фармацевтика». Навчався в аспірантурі Запорізького медичного університету на кафедрі технології ліків. Отримав науковий ступінь кандидата фармацевтичних наук у Харківській фармацевтичній академії.

Керівництво
Вікторія Миколаївна Кондрашихіна
Директор з персоналу

Вікторія Кондрашихіна розпочала свою кар’єру в компанії «Фармак» на посаді митного брокера. За 3 роки очолила митну службу підприємства. Згодом працювала в комерційній службі, керувала відділом експортних поставок. Починаючи з 2007 року очолює дирекцію з персоналу компанії «Фармак». 

Вікторія Кондрашихіна відповідає за розробку та впровадження комплексної стратегії з управління персоналом компанії, системи управління персоналом та кадрової політики компанії. Під її керівництвом були запроваджені сучасні підходи в оплаті праці, зокрема грейдинг — високоефективна система нарахування посадових окладів.

Досвід роботи Вікторії у фармацевтичному бізнесі ― понад 20 років. Вікторія нагороджена почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України, почесною грамотою голови Київської міської держадміністрації, відзнакою Київського міського голови «Знак пошани».

Вікторія Кондрашихіна закінчила Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за фахом «Менеджмент організацій». Пройшла навчання на управлінській програмі HRM в Києво-Могилянській бізнес-школі. 

Керівництво
Марина Іванівна Стріганова
Директор з логістики і закупок

Марина Стріганова приєдналася до команди «Фармак» у 2004 році, розпочавши кар’єру з посади начальника відділу закупок. У 2011 році під її керівництвом у компанії було створено дирекцію з логістики та закупок. До сфери відповідальності Марини Стріганової входять: здійснення закупівель, формування транспортної логістики, організація митних процедур та зберігання й управління запасами.

Упродовж 1998-2003 рр. працювала в компанії «Бліц-Інформ» (завод «Бліц-Флекс») на керівних посадах, зокрема, обіймала посади заступника генерального директора з логістики, а також заступника генерального директора зі збуту та постачання. Працювала на фармацевтичній фірмі «Дарниця», пройшовши шлях від економіста до керівника відділу закупок. Працює у фармацевтичному бізнесі 11 років.

Нагороджена почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України та грамотою Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України. 

Марина Стріганова — випускниця програми «Стратегічний менеджмент та організаційний розвиток» Міжнародного центру приватизації, інвестицій та менеджменту. 

Закінчила Московський авіаційний інститут ім. Серго Орджонікідзе за фахом «Автоматизовані системи управління».

Керівництво
Дмитро Володимирович Таранчук
Керівник юридичного департаменту

Дмитро Таранчук приєднався до команди «Фармак» у 2000 році й свій кар’єрний шлях розпочав з позиції юрисконсульта. У 2006 році очолив юридичний департамент підприємства. До сфери його відповідальності входить забезпечення дотримання законності в діяльності підприємства та захист його правових інтересів. Крім того, коло його обов’язків передбачає організацію договірної роботи, ведення претензійно-позовної роботи, представлення та захист інтересів компанії в судах, державних органах та інших установах при розгляді правових питань і спорів. 

Під керівництвом Дмитра Таранчука було налагоджено роботу юридичної служби компанії, ініційовано та успішно реалізовано проекти змін до чинного законодавства України, зокрема щодо введення нульової ставки акцизного збору на етиловий спирт, який використовується для виробництва лікарських засобів.

До приходу в компанію «Фармак» Дмитро Таранчук обіймав посаду старшого юрисконсульта в органах державної податкової служби, згодом — старшого юрисконсульта в комерційному банку. Має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

З відзнакою закінчив юридичний факультет Київського університету ім. Т. Шевченка.

Отримав ступінь магістра міжнародного права в Українській академії зовнішньої торгівлі (нині Український державний університет фінансів та зовнішньої торгівлі).

 

Угода про використання персональних даних

Я даю Публічному акціонерному товариству «Фармак» (далі – Компанія «Фармак») свою письмову безумовну та безвідкличну згоду на обробку моїх Персональних даних, які містяться у заповненій мною формі. Обробка Персональних даних включає в себе вчинення будь-яких дій та/або сукупності дій, що пов'язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням моїх Персональних даних, з метою обробки надісланого мною запиту чи надання відповіді на поставлене мною питання.

Обсяг моїх Персональних даних, щодо яких здійснюється процес обробки, та які можуть бути включені до бази персональних даних компанії «Фармак», визначається як будь-яка інформація про мене (зазначена в заповненій мною формі), що стала відома компанії «Фармак».

Надана мною згода на обробку моїх Персональних даних не вимагає здійснення компанією «Фармак» повідомлень про передачу моїх Персональних даних третім особам, згідно з нормами ст. 21 Закону України «Про захист персональних даних». Я підтверджую, що мені зрозумілі мої права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», а також мета обробки моїх Персональних даних, в тому числі збір моїх Персональних даних. Я погоджуюсь, що строк обробки моїх Персональних даних - безстроковий.