This version of the page http://laria.com.ua/kimnatni (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-11-08. The original page over time could change.
Кімнатні | Наші квіти - laria.com.ua

Архів дописів | ‘Кімнатні’

Миття кімнатних рослин

Чистота для кімнатних рослин дуже важлива. Не будемо торкатися гігієни житла, розглянемо тільки проблему гігієни «зелених вихованців». Чистота рослині необхідна, перш за все, для її здоров’я. Недотримуючись елементарних правил чистоти, не можна виростити здорову рослину, важче запобігти її хворобам. Миття рослин передбачено самою природою: згадайте, як омивають рослини після дощу, як вітер не дає пилу осідати на листі, здуває його. У кімнатних же умовах, де теж, очевидно, є пил, природні процеси очищення рослин водою і вітром неможливі. Тому слід потурбуватися про заміну цих природних процесів штучними. Читати повністю »

Коментарів немає


Щепленння лимона

Хто із квітникарів – аматорів не пробував хоч один раз ужитті виростити лимон з насіння! Посіяні в горщику, вони швидко сходять. Рослинки жваво підростають, однак плодів, на жаль, доводиться чекати дуже довго. Лимон, вирощений з насіння, починає плодоносити лише років через десять. Для прискорення плодоносіння потрібне щеплення. Техніка щеплення недуже складна, і її може освоїти навіть квітникар-початківець. Найголовніше при цьому роздобути черешок для щеплення зі здорового, доглянутого і плодоносного лимона. Підщепою можуть бути 3-річні сіянці товщиною приблизно з олівець. Лимони, до речі, добре прищеплюються на грейпфрути, апельсини. Якщо немає можливості прищепити відразу після придбання, можна (попередньо видаливши з нього листові пластинки і залишивши черешки) загорнути черешок у вологу тканину, помістити в целофановий пакет і зберігати на нижній полиці холодильника протягом тижня. Читати повністю »

лимон

Коментарів немає


Догляд за кімнатними рослинами

Кімнатні рослини потребують постійного догляду. Тоді вони радуватимуть нас гарними квітами та здоровим виглядом.

Якщо листя вкрилося пилюкою, квіти цієї рослини перестають “дихати”. Тому листя час від часу потрібно обмивати або протирати м’якою щіткою чи ганчіркою, змоченою в теплій воді. Пожовтілі кінчики листя необхідно підрізати ножицями. Щоб світло і повітря краще проникали в крону, її “прочищають”, вирізуючи сухі, відмерлі та зайві гілки і листя. Рослину, що скривилася, підв’язують до кілків, котрі для маскування можна пофарбувати в зелений колір.

Горщики, плошки, кашпо рекомендується використовувати глиняні з водовідливними отворами. Новий посуд перед висаджуванням у нього рослин необхідно помістити на півгодини у воду, а використаний раніше ошпарити окропом і просушити над вогнем. Весь посуд, у якому ростуть домашні квіти, треба три-чотири рази на рік промивати гарячою водою з милом (зовні), щоб звільнити пори для потрапляння повітря до кореневої системи.

Низькі рослини завжди треба ставити у першому ряду від скла, а за ними вищі. Тоді й великі, й маленькі матимуть порівну і повітря, і світла. Потрібно частіше провітрювати кімнату: влітку відчиняти квартирку, або взагалі не зачиняти вікон.

Пересаджувати кімнатні рослини краще молоді та навесні. Тоді вони легше звикнуть до тих умов, у яких їм доведеться бути.

Коментарів немає


Сторінка 1 із 651234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950»...Остання »


Правильный уход за комнатными растениями читайте здесь