This version of the page http://www.life.ua/uk/mobilnij-zvyazok/roaming/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-11-05. The original page over time could change.
Дешевий роумінг
  • індивідуальний
  • BUSINESS life:)
  • про life:)
 
 
 
  • Мій life:)
 
 
Ваше місцезнаходження не вдалось визначити автоматично. Будь ласка, оберіть область зі списку вище.

Дешевий роумінг

Експерти рекомендують

Оберіть пропозицію від life:), що найкраще відповідає Вашим потребам

ДЛЯ РОУМІНГУ

Залишайтесь на зв'язку у роумінгу


Детальніше

ДЛЯ РОУМІНГУ

 

Багато подорожуєте? Обирайте тарифний план «TRAVEL life:)», якщо ви є новим абонентом та користуйтесь вигідними тарифами на дзвінки та Інтернет за кордоном. 

Якщо Ви вже користуєтесь іншим тарифним планом life:), просто підключіть на свій номер одну із спеціальних послуг для роумінгу і насолоджуйтесь своїми подорожами з дешевими тарифами на дзвінки та Інтернет у роумінгу!



Тарифний план "Міжнародний life:)"
 

0 грн/хв на life:)

Від 0,10 грн/хв за кордон

Без абонплати
Детальніше
 
Послуга "TRAVEL life:)"
Послуга "Роумінг в Росії"
 
 

Мандруйте з life:)

На сьогоднішній день life:) забезпечує послуги роумінгу своїм абонентам в мережах 397 роумінг-партнерів по всьому світу, і їх кількість постійно зростає. Це дає можливість кожному абоненту користуватися найвигіднішими роумінг-пропозиціями та завжди залишатися на зв’язку.

У найпопулярніших країнах діють спеціальні пропозиції з дешевими тарифами на дзвінки та Інтернет у роумінгу, в інших країнах використовуються стандартні тарифи роумінгу.

Інформацію про усіх наявних роумінг-партнерів life:) та перелік доступних в їхніх мережах послуг, а також перелік доступних послуг у роумінгу можна знайти за посиланням. 

 

Перш ніж вирушити у подорож

Користуватися роумінгом з life:) – просто! Ця послуга зі стандартними умовами тарифікації вже підключена за замовчуванням всім абонентам, що обслуговуються на умовах передплаченої форми розрахунків та не потребує ніяких додаткових дій. Поповніть рахунок та користуйтесь роумінгом.

Для використання послуг роумінгу та запобігання непередбачуваним витратам під час закордонних подорожей перед від'їздом за кордон важливо виконати ряд простих рекомендацій:

- оберіть вигідну пропозицію для роумінгу в тій країні, куди ви вирушаєте,

- ознайомтесь зі стандартними тарифами на послуги мобільного зв’язку у роумінгу в цій країні,

- переконайтесь, що ви маєте достатньо коштів на Вашому основному рахунку для використання послуг роумінгу,

- переконайтесь, що на Вашому телефоні не встановлені заборони на дзівни, SMS чи Інтернет та при необхідності відмініть їх. Детальніше про те, як це зробити, читайте в розділі «Запитання та відповіді»,

- перевірте налаштування послуги Інтернет та автоматичного оновлення програм через Інтернет у Вашому смартфоні з метою запобігання непередбачуваних витрат, адже смартфон може використовувати Інтернет трафік без Вашого відому,

- перевірте чи підтримує той чи інший роумінг-партнери life:) послугу передачі даних у країні, куди ви прямуєте (у разі, якщо ви плануєте користуватись Інтернетом),

- уважно перевірте та, при необхідності, скасуйте всі активні типи переадресації на Вашому номері. Детальніше про те, як це можна зробити, читайте в розділі «Запитання та відповіді».

Приємних подорожей з life:)!

 

f

запитання та відповіді

 

Як перевірити та поповнити рахунок у роумінгу?

Для перевірки рахунку набирайте код *111# та кнопку виклику. Запит безкоштовний.

Збираючись у подорож, радимо придбати запасну скретч-картку (картку поповнення рахунку) на випадок, якщо Вам потрібно буде поповнити рахунок, перебуваючи за кордоном. Якщо ж скретч-карти з собою немає, Ви завжди можете поповнити рахунок за допомогою платіжної карти Visa, Visa Electron і Master Card через Інтернет одним із таких способів:

  • На сайті life:) у розділі «Поповнення рахунку». Комісія за поповнення не стягується.
  • Через мобільний додаток «Мій life:)», який рекомендуємо встановити перед від’їздом. Доступний для телефонів на базі iOS та Android.
 
Корисні номери

Перевірка балансу рахунку

*111#    

Голосове меню для поповнення рахунку банківською карткою без комісії

4012 

Номер вашого телефону і тарифний план

*161# 

Перевірка балансу послуг, що надаються за умовами тарифного плана 

або додатково замовлених (залишок пакетних хвилин, SMS, МБ Інтернет та ін.), 

а також терміну дії номера

*121#     

Меню управління замовленими послугами, за яким можна дізнатися перелік 

активних послуг, термін їх дії, а також відключити послуги

*112# 

Меню зручного замовлення додаткових послуг

*123# 

Меню зміни мови інформаційних SMS від life:)

*133# 

 
Як тарифікується переадресація у роумінгу?

Лише безумовна переадресація, тобто переадресація всіх викликів, не потребує додаткової оплати в роумінгу. У випадку ж, якщо ввімкнена переадресація за умовами «Немає відповіді», «Недоступний» чи «Зайнято», то тарифікація такого переадресованого виклику буде здійснюватися як два дзвінка одночасно - вхідний дзвінок у роумінгу та вихідний дзвінок у роумінгу.  

Зверніть увагу! Переадресація за умови «Зайнято» означає, що якщо Ви розмовляєте з кимось по телефону та послуга утримання виклику у Вас не активована, то замість гудків «зайнято» вхідний виклик автоматично буде переадресовуватися на встановлений Вами номер телефону, тобто буде спрацьовувати умовна переадресація. Також, у випадку відхилення вхідного виклику, шляхом натискання кнопки завершення виклику, дзвінок автоматично буде переадресовуватися на Автовідповідач, тобто буде спрацьовувати умовна переадресація. Тарифікація такого виклику буде здійснюватися як вхідний дзвінок у роумінгу та вихідний дзвінок у роумінгу.

Щоб скасувати всі типи переадресації, наберіть ##002# і натисніть кнопку виклику.

 
Переадресація з номеру іншого мобільного оператора

Якщо ти користуєшся послугами іншого мобільного оператора, але вирушив у подорож з SIM-карткою life:) і бажаєш в роумінгу отримувати дзвінки, які надходять на твій номер іншого оператора, набери на телефоні з SIM-карткою іншого оператора  комбінацію **21*+380ххххххххх#,

де: +380ххххххххх - твій новий номер «TRAVEL life:)».

Для того, щоб відмінити переадресацію, набери на телефоні іншого оператора наступну комбінацію: ##002#.

 
Як підключити та відключити послугу "Інтернет в роумінгу"?

Для підключення послуги оберіть один з варіантів:

  • Набери *123*74#, натисни кнопку виклику і підтверди свій запит.
  • Набери *123#, вибери Internet Poslugy, потім I-net u roumingu і Pidkliuchyty.
  • Надішли SMS з текстом 74 VKL на номер 123 і підтверди свій запит.

Відключення послуги відбувається автоматичено через 10 днів після замовлення або раніше цього терміну при вичерпанні ввключеного до складу послуги обсягу Інтернет трафіку у розмірі 100 Мб.




 
Як перевірити наявність та відключити заборони в телефоні?

Перевірити наявність встановлених заборон на здійснення / прийом дзвінків, відправку / прийом SMS або Інтернет Ви можете в меню свого телефону, керуючись інструкцією або скориставшись одним з наступних кодів:

Вихідні дзвінки та SMS

Запит стану послуги

*#33*#

Відміна

#33*<пароль>#

Вхідні дзвінки та SMS

Запит стану послуги

*#35*#

Відміна

#35*< пароль >#

Вихідні міжнародні дзвінки та SMS

Запит стану послуги

*#331*#

Відміна

#331*< пароль >#

Вхідні дзвінки та SMS за межами України

Запит стану послуги

*#351*#

Відміна

#351*< пароль>#

Відміна всіх видів заборон на дзвінки

Встановлення

#330*< пароль >#

, де пароль - це чотири цифри, які абонент встановлює в телефоні самостійно.


 
Як в роумінгу буде відображатися назва оператора на екрані мого телефона?

Можливі разні варіанти відображення назви одного оператора на екрані телефону. Щоб дізнатися, як може відображатися назва оператора на екрані телефона в обраній вамі країні, перегляньте доданий файл.

документи

Відображення назви оператора на екрані телефона (xlsx 14.2 КБ)
 
Що означає вибір мережі?

Після вибору мережі в ручному режимі, телефон буде використовувати тільки обрану мережу. Якщо в якийсь час ця мережа буде недоступна, то на екрані з'явиться надпис «Немає сервісу» («Noservice») і здійснення дзвінків, відправка повідомлень чи доступ до мережі Інтернет в мережі даного оператора будуть недоступними. Це може означати, що Ви перебуваєте в місці, де відсутній сигнал даного оператора або сигнал є слабким. У такому випадку рекомендуємо перезавантажити телефон (вимкнути і знову ввімкнути) та повторити пошук оператора вручну. Якщо в даному місці сигал відсутій, повторіть вибір мережі перемістившись по місцевості туди, де сигнал даного оператора є стабільним.

Обравши автоматичний режим вибору оператора, телефон буде підключатися до тієї мережі, сигнал якої є найбільш сильним та може автоматично переключатися з однієї мережі в іншу.

Компанія «Астеліт» не несе відповідальність за роботу іноземних операторів, в мережах яких Ви реєструєтесь, перебуваючи за кордоном.

 
Якою буде тарифікація MMS у роумінгу?

Якщо ви надсилаєте MMS на номер українського мобільного оператора, то тарифікація здійснюється відповідно до умов вашого тарифного плану, або за стандартною вартістю. Додаткого тарифікується GPRS трафік відповідно мережі реєстрації та умов прозиції "TRAVEL life:)".

Якщо ви надсилаєте MMS на номер закордонного оператора, то тарифікація здійснюється по тарифу 5.00 грн (з ПДВ та ПФ). Додатково тарифікується GPRS трафік відповідно мережі реєстрації та умов пропозиції "TRAVEL life:)".

Чи відповіли ми на ваше питання? Так Ні Частково
Ви відповіли .  
 
Чи можна використовувати бонуси в роумінгу?

Ні. Тарифікація послуг у роумінгу здійснюється тільки з основного рахунку, бонусні кошти, хвилини, повідомлення та МБ в роумінгу не діють.


Чи відповіли ми на ваше питання? Так Ні Частково
Ви відповіли .  
 
В якому форматі необхідно набирати номер телефону?

Перебуваючи за кордоном номер телефону слід набирати в міжнародному форматі:

+, код країни, код міста (код мережі оператора), номер телефону

Наприклад:

щоб зателефонувати в центр підтримки абонентів life:), слід набирати:

+380635433111,

де «+» - міжнародний префікс*,

380 - код України,

63 - код мережі life:) (63 або 93),

5433111 - номер телефону.

* Правила набору символу «+» Ви знайдете в інструкції до Вашого телефонного апарату.

 
Як перевірити, чи підключена послуга «TRAVEL life:)»?

Наберіть комбінацію *112# та оберіть розділ «Активні послуги». Якщо послуга підключена за Вашим номером на даний момент, то вона буде відображена в списку.

Для підключення послуги «TRAVEL life:)» набирайте *141*3#.

 
Зв'язок з представником служби підтримки life:)?

Зателефонуйте за номером +380635433111.

Дзвінок коштує, як дзвінок в Україну у відповідності до Ваших діючих тарифів у роумінгу.


 
 

Текст помилки

Коментар

відправити відмінити
Ви вибрали занадто багато тексту

Увага


Екщо Ви були автоматично переміщені на дану сторінку, значить в даний момент Ви використовуєте застарілу версію Інтернет браузеру, котра технічно більш не підтримується виробником та порталом life.ua